Hoofdstuk 16

6.4K 257 20
                                    

1 maand later

"Message from me" klinkt Rein zijn stem door mijn slaapkamer en een glimlach verschijnt op me gezicht elke keer als ik dat hoor kan het maar een ding betekenen, een berichtje van rein en dat vrolijk me gewoon op. Ik pak me mobiel en ja hoor ik had gelijk.

Rein : Over een half uurtje hockeytraining, kom je kijken?

U: ja, natuurlijk! Ik vraag britt mee, okee??

Rein : Jaa is goed! Na me training wat leuks gaan doen samen? ;)

U : met jou? Even over na denken hoor ;)

Rein : :(

U : nee, grapje! Met jou altijd! Wat gaan we doen?

Rein : mijn huis, film kijken?

U : is goed! Nu al zin om je weer te zien :) kuss

Rein : kuss

Ik kijk glimlachend naar mijn telefoon, word weer een top avondje! Ik besluit gelijk Britt te bellen om te vragen of ze mee gaat naar rein zijn hockeytraining al vermoed ik dat ik alleen maar jongens en hockeytraining hoef te zeggen en ze al overgehaald is.

Ik toets haar nummer in en na twee keer over te zijn gegaan neemt ze op.

"Hee, met Britt" hoor ik haar vrolijken stem door de telefoon. "Hey, met Robin Kan jij over een half uurtje ongeveer bij de emc2 (hockey vereniging) staan" "Uwee ja ik denk het wel wat dan" "okee mooi tot zo" zeg ik en verbreek de verbinding al voordat ze veder nog wat kan zeggen.

Het is voor mij een kwartiertje fietsen dus ik besluit eerst nog even mijn cijfers op de computer te checke, ik start de computer op en in de atijd dat de computer laad trek ik vast mijn schoenen aan, ik log in en bekijk mijn cijfers lijst opzich best aardig alleen nog 2 onvoldoendes die ik echt op moet halen zodat ik rustig over kan gaan, de onvoldoendes zijn voor biologie en wiskunde.

Sind ik rein kende ging wiskunde al wat beter alleen nu we sinds een maandje iets hebben spreken we meestal af voor 'bijles' maar gaan we altijd wat leuks doen. Begrijp me niet verkeerd rein is leuk, alleen goed voor mijn school cijfers is hij niet zo handig. Maar dat maakt me helemaal niks uit, ik vraag gewoon vanavond of hij me serieus kan helpen tot het einde van het jaar en dan komt het allemaal wel goed. Ik doe mijn laptop weer dicht en schijf me bureau stoel naar achter waar ik vanaf stap ik loop naar beneden pak me jas en sjaal van de kapstok en pak alvast me sleutels van het tafeltje.

"Mam pap ik ben bij rein zijn hockey, ben half 12 thuis"

"Is goed lieverd" zegt mijn moeder en ze geeft me een knuffel. ik loop de deur uit stap op de fiets en ga op weg naar de binnen hal waar emc2 traint oftewel rein zijn hockey club. Ik zie britt al voor de ingang wachten en ik parkeer mijn fiets naast die van haar.

"Hey wat doen we hier nou dan" zegt ze met een frons nadat ze mij heeft begroet met een knuffel. "Hockey training van de jongens kijken" britt begint te glunderen als een klein kind en klapt in haar handen. "Jij begrijpt mij" zegt ze en trekt me vervolgens mee naar binnen.

We zijn iets later en de training is ongeveer al 10 minuten begonnen dus we proberen zo geluidloos mogelijk op de tribune te gaan zitten. Als we een plekje hebben uitgekozen trek ik mijn jas uit en doe me sjaal af want binnen staat gewoon lekker de verwarming aan waardoor de koude buitenlucht helemaal vergeten word. Ik laat mijn ogen het veld over glijden en bij rein laat ik mijn blik rusten hij kijkt even mijn kant op, glimlacht naar me en concentreert zich daarna weer op het spel. De deur gaat weer open en er stapt iemand de zaal in waar ik niet echt behoefde aan heb. Ik had hem hier ook niet had verwacht eerlijk gezet. Dave.

I think i love usWhere stories live. Discover now