Část 47.

1K 108 33
                                    

Vysvětlení se mi dostalo poměrně obsáhlé, tak jak jsem říkal - u flašky whisky.

Což mi vůbec nevadilo, protože jsem se prostě po tom všem, co se poslední týdny dělo, potřeboval ožrat. Seděli jsme v nyní otevřené zimní zahradě a kouřili s Erwinem jednu od druhé. Určitě mi zítra bude blbě, ale teď je mi fajn. Nikdy bych však netušil, že jednou budu v družném rozhovoru sedět zrovna s Erwinem Smithem. Není to tak dávno, co jsem jej nenáviděl úplně ze všech lidí na světě nejvíc. Měl jsem dojem, že může za všechno Leviho trápení, ale teď znám pravdu. Sice stále nejsem úplně ztotožněn s jeho chováním, které uplatňoval na Levim tenkrát, ale čím víc jsem si s ním vykládal, tím více ho chápu, a nakonec po asi páté skleničce jsem mu dal za pravdu, že bych se jako otec choval stejně, abych ochránil své děti. Sice žádné nemám, ale dovedu si to velmi živě představit a mít za dítě Leviho, to je sám o sobě očistec. To musí chápat každý, kdo ho aspoň trochu zná.

Pak začal vykládat o tom, co jsem ještě tak úplně nechápal.

„První jsme si mysleli, že v tom všem honu na vědce má prsty sama čínská tajná služba. Dnes už vím, že to není pravda. Čínská tajná služba chce pouze utajit existenci laboratoře ve Wu-chanu, kde dělali výzkum právě tohoto viru. Další pro mě docela nová informace je, že sama americká vláda v roce 2015  darovala této laboratoři grand v hodnotě 3.7 miliónů dolarů. Tehdejší Obamova vláda zastavila výzkum coronaviru ve státech a nechala Národní zdravotnický institut pod vedením Anthonyho Fauciho převést 3.7 milionů dolarů do Číny. Fauci obešel nařízení ministerstva vnitřní bezpečnosti, aby se skončilo s výzkumem tohoto viru. Poslal tedy peníze do Číny, aby v tomto výzkumu mohli kvůli zákazu pokračovat. Dnes už víme, že je zdokumentováno, že v roce 2017 Fauci na Georgetown University řekl, že tato vláda - Trumpova vláda, bude čelit pandemii. Jak mohl vědět před třemi lety, že tahle vláda bude čelit pandemii. Řeknu ti to. Protože to bylo naplánované, ale ne čínskou vládou, ale národním zdravotním institutem. Nestojíme tedy proti čínské tajné službě, ale proti samotnému Národnímu institutu, který hraje do karet velkým farmaceutickým firmám. On sám chce získat vakcínu a poté ji nabídnout světu, ale za podmínek tak, jak on sám uzná za vhodné. Nejsem si vůbec jistý, jestli o této informaci ví  prezident, každopádně  doktor Fauci je teď jeden z významných členů pracovní skupiny White house Coronavirus Task Force amerického ministerstva zahraničí.

Tohle víme my a Světová zdravotnická organizace, která mlčí. Myslím, že sama neví, jak se k tomu zatím postavit. Já tě nebudu zatěžovat detaily, je to složité, ale tohle všechno brzy vyjde najevo a pokud Hanji s Levim kápli na pravou notu a my tu vakcínu budeme mít. Pak se zastaví i hon na vědce. Nebudou si moci dovolit další skandál. Zatím je ale třeba abyste byli opatrní. Nemusíš se bát, mám všude svoje lidi, tohle mě naučil Levi. Ty je možná nevidíš, ale oni tady jsou..."

Podíval jsem se na něj opilýma očima, ale mozek fungoval. Bylo mi z toho smutno. Objal mě kolem ramen, vzal z ruky cigaretu a típnul ji.

„Pojď Erene, půjdeme spát. Zítra bude těžký den a myslím, že dalších pár měsíců to lepší nebude! Musím připravit kliniku na příjem nemocných, musím zajistit desinfekci, obleky, respirátory, zprovoznit plicní ventilace. Musím převést Leviho do objektů laboratoří, kde bude paradoxně v největším bezpečí a díky této změně situace tam s ním nechám jít i Hanji a mou ženu. V komplexu je kompletně zařízený byt, takže jim nic nebude chybět. Já se budu muset starat o kliniku a budu zařizovat všechno potřebné okolo."

„A co já?"

„To záleží na tobě. Já tě nechci vůbec do ničeho nutit. Můžeš jet zpět do Států, kde je zatím - zatím bezpečno - nebo můžeš zůstat v Německu. Nechci tě vystavovat viru, takže se můžeš zavřít s dětmi a manželkou do komplexu. Anebo zůstat se mnou, protože jsi mladý a zdravý a pomáhat mi v nemocnici. Je to riskantní, ale pro mě bude každá ruka k nezaplacení. Nicméně do ničeho tě netlačím, pokud máš strach nebo se ti do toho nechce, nikdo ti to nebude vyčítat.

„Zůstanu s tebou Erwine, pomůžu ti. Vím, že Levi s Hanji budou stejně celé dny sedět na mikroskopy a zalezení v těch šílených oblecích. Co já bych tam dělal? Tady aspoň budu moci pomáhat."

„Jsem rád, Erene, jde vidět, že jsi správný chlap, možná má moje žena pravdu a měl bys zkusit Leviho uhnat... promiň, promiň, promiň, já jsem nechtěl...jen chci abys věděl, že mám na tebe stejný názor jako moje žena a máš moje požehnání ho uhánět, pokud tedy máš o toho našeho tvrdohlavce zájem," smál se.

🔬☠️🔬

Levi Hanji a paní Smithová se přestěhovali do komplexu laboratoří a my s Erwinem jsme zůstali v bytě, tedy víceméně jsme se tam chodili jen vyspat.

Za pár dní nastalo peklo. I Erwinova malá klinika začínala být přesycená nemocnými, a to i těmi s těžkými obtížemi. Já jsem se staral spíše o administrativu, protože jako sestra bych totálně selhal. Ale i tak jsem měl práce nad hlavu. Objednávky a přejímaní dodávek roušek, respirátorů, ochranných obleků, rukavic a desinfekce. Všechno tohle roznášet na potřebná pracoviště. Zakládání papírů o příjmu, ošetření pacientů a veškeré dokumentace o které se v běžných stavech staraly sestry, které ale na tohle teď neměly čas. Kromě toho se nemoc i přes důsledná dodržování všech pravidel nevyhýbala i nemocničnímu personálu, a tak nás postupem času bylo stále méně. Tak to šlo celý měsíc, všichni jsme byli vyčerpaní a frustrovaní, že i když dělali co mohli, lidé umírali a my jsme nic víc nemohli dělat. Snad jen se modlit, aby Levi s Hanji nebo jiní virologové všude na světě vymysleli lék i vakcínu a tohle všechno se mohlo zastavit. Nikdy jsem nic takového šíleného nezažil. Teď tím víc chápu, proč byl Erwin tenkrát takový. Přesto je ale teď rád, že zrovna jeho děti snad, doufejme najdou lék a tohle všechno se zastaví. Nakažený už byl celý svět, včetně spojených států a já večer volal rodičům, snad po půl roce, jestli jsou v pořádku. Bylo slyšet, že si oddechli, že svého syna slyší, protože se mě samozřejmě pokoušeli volat, ale můj telefon je už čtvrt roku vypnutý a zašitý kdesi u Mikea.
Matka samozřejmě šílela, že pracuju v nemocnici, ale otec mě chválil, že nejsem žádná princezna a že si váží toho, že pomáhám v tak vážné situaci.

Jeden večer, kdy jsme oba potichu seděli na terase a dávali si večerní skleničku a cigaretu, zazvonil Erwinovi mobil.

„To je Levi!" vykřikl nadšeně, „snad to budou dobré zprávy!"

SLÍBENÁ VIDEA.

Takže tady máte ten průšvih, který si nadrobil Národní zdravotnický institut...

A tohle je Levi v sukních. Tahle paní doktorka ví o tom viru všechno, vysvětlí proč se chová divně, proč nejsou nemocné malé děti, jak funguje imunita, prostě všechno. Vážně stojí za to si to vyposlechnout skoro až dokonce. Pochopíte z jejích slov, proč jsem přesvědčená, že virus je umělý. Je to borka!

2020 ✔️Where stories live. Discover now