7.BÖLÜM: YENİ

231 59 2
                                    

"Sana." dedim.

Evet sana demiştim. Kıyas yapmıştım. Seçim yapmıştım.

"Affettin o zaman beni."
"Affettim."
"İki ay ne yaptın bensiz?"

Bu çok kötü geçen iki ayımı hatırlattı bana.
Onsuz geçen iki ayı.

"Hiç. Sıkıcı ve aynıydı."
"Sana önemli bir şey söylemem gerekiyor. Bizim okula gelmek ister misin?"
"Ne?" Bir anda duyduklarıma şaşırmıştım. İstesem ne olucaktı ki..
"Gelmek ister misin?"
"İsterim."
"He oldu bu iş. Sen de istiyorsan gel bizim okula. Hem.." durmuştu. Teklifine çok şaşırmıştım. İsterdim. Emirin arkadaşlarıyla tanışmak isterdim. Ve ekledi.
"Hem seninle daha çok zaman geçirmek istiyorum."

İçimde bir şeyler olmuştu ona karşı. Hissetmiştim. Aşk değildi bu. Bu kadar hızlı olamazdı. Ama ondan hoşlanıyordum galiba. Çok değer veriyordum ona. Belki de herkesten çok.

"Ama ben yeni okula nasıl alışırım ki. Forması, kaydı, alışması nasıl olcak? Yeni okul sonuçta ben nasıl alışıcam? Ben..."

Ben soruları sorarken O eliyle ağzımı kapattı.
"Ben varım. Her şeyi hallederim. Artık okula bırakalım seni son 3 derse gir bari."
"İstemiyorum." Resmen omuz çekmiştim. Samimi olmuştuk artık.
"Ne yapmak istersin güzelim."

Güzelim. Bana güzelim demisti. Ne demem gerekiyordu? Normalde başkasından duysam belki bunu saçma bir kelime bulurdum  ama onda çok normal duruyordu. Hoşuma da gitmişti.
Güzel değilim diye trip yapan kızlardan değilim. Ona naz yapasım gelmişti aslında ama soğuk yapmak istemiyordum.

"Bilmem, sen ne istersin?" dedim.
"Üşürsün dışarda hava çok soğuk o yüzden okula dönelim demiştim. İstersen bize gidebiliriz." Yanlış anlamam gereken bir şey değildi. Emirin kötü bir niyeti yoktu. Kabul etsem istekli gibi olurdum. Reddetsem onunla vakit geçiremezdim.

"Olmaz. Hem rahatsızlık vermiyim hemde.."
"Olmaz öyle şey. Gel. Yani istemiyorsan bir şey diyemem.
"Yok yok ondan değil. Gelirim tamam."

Eve vardığımızda girişte bizi yardımcısı karşıladı. Evlerinin daha önce de gelmiştim zaten. Takip edilip bayıldığımda. Emir de hatırlamış olacak ki yüzünü buruşturdu.  Biz giriş katındaki salonda oturup film izlemeye karar vermiştik. Ben filmlere bakarken Emir giyinmeye gitmişti. Geldiğinde üstünde çok salaş bir tişört vardı. Onu böyle ev haliyle görmemiştim. Bu haliyle bile çok tatlıydı. Beraber filmimizi seçtik ve izlemeye başladık. Kocaman bir salonları vardı. Hatta ilk katta sadece mutfak ve salon vardı. Film bittiğinde lavobaya gitmek için yukarı çıktım, misafir için ayrılmış odaları ve Emirin odasını gördüm. Beni o gün oraya yatırmışlardı. Onun kokusu üstüme sinmişti. O günün tek güzel yani buydu.

Aşağıya indiğimde telefonum çalmaya başlamıştı. Arayan annemdi.
"Anne.. Evet çıktım okuldan işim vardı Kötü bir şey değil.. Evet dışardayım.. Hangi okul.. Ne?.. Ne zaman yaptınız anne insan bir sorar.. Nereye gidiyorsunuz..  Tek başıma mı.. Arkadaşıma gidemem.. Tamam anne hadi görüşürüz iyi yolculuklar."

"Noldu?"
"Annemler şehir dışına gidiyor. Bir hafta yoklar. Ayrıca okulum değişti. 'Akrılı Koleji' Gece Öz'ün yeni okulu."

Gülmeye başladık.

"Bir dakika ya sen zaten biliyordun. Nasıl oldu Emir?"

Emir babama eve geldiğimiz sırada okulun bana burs verdiğini ve okulla ilgili daha bir çok şey anlatmış. Eğer kabul ederlerse yarın bile okula başlayabilcegimi söylemiş.
Babamlar kabul etmiş -zaten o okulun çok iyi olduğu herkes tarafından biliniyor- diğer okuldan kaydımı aldırmaya gitmişler. Peki Emir bunları ben öğrenmeden nasıl yapmıştı?

"Artık sizin okuldayım."
"Evet, yanlış anlama ama bu gece burda kal. Yarın beraber gideriz. İlk günün sonuçta ve forma falan alırız sana. Ne dersin eğer şey kabuk etmezsen. Hmm"

Emir ne diyeceğini bilemiyordu. Redderim diye korkuyordu ve heyecanlanıyordu. Ama bana böyle bakarken onu nasıl reddedebilirdim.
"Tamam, ama çok uykum geldi. Şimdi yatmam gerekiyor."
Güldü ve beni yukarı kattaki bir odaya götürdü. "Burda kalabilirsin. Diğer odalar da boş istersen.."
"Hayır iyi burası teşekkür ederim."
"İyi geceler beni gör rüyanda"
Güldüm.

En baştaki gibiydi. Ama çok şey değişmişti. En somut örneği de okulumdu. Yeni okul, yeni arkadaşlar, Emirin arkadaşlarını tanımıyordum. En çok onun için heyecanlanıyordum. Belki de takıldığı kızları görecektim. Beni üzerdi galiba bu ama yinede Emir'i onlara bırakmaya niyetim yoktu. Bunları düşünürken uyumuştum. Emir yan odamda yatıyordu.

Galiba bu evde kalmak bana iyi gelmemişti. Çünkü çığlık atarak uyandığımı hatırlıyorum. O gün yaşadığım şeyler aklıma gelmişti, adamın beni takip edişi kafama vurması, bayılışım. Hepsini o anı yaşıyormuş gibi görmüştüm. Bu kabustan da çığlık atarak uyanmıştım ve yanıma gelen kişi her şeyi bana unutturmuştu.

Kalbimin çok hızlı attığını hissediyordum. Emir geldiğinde ona sıkıca sarıldım. Bırakmadım. Bütün kokusunu içime çektim iyi gelmişti. Biraz sakinleşince konuşmaya başladım.
"Özür dilerim seni de uyandırdım."
"İyi misin?"
"Galiba"
Uzandım ve sonra o da yanıma uzandı. Hiç bir şey diyemedim. Belki itiraz etmem gerekiyordu ama yapamadım. Yanımda olmasına ihtiyacım vardı. Kokusuna, sesine, ona ve omzuna. Cesaretle başımı omzuna koydum. Uyumamı ister gibi gözlerimi kapattı. Ve uyumuştum.

Emir'den

Çok korkmuştum. Yanına gittiğimde ona bir şey oldu diye çok korkmuştum. Çünkü onu korumaya söz vermiştim. Söz vermesem bile ona zarar gelmesine izin veremem.

Ona aşık değildim hoşlanıyor muydum? Hayır. Ya da kendime itiraf edemiyordum. Ama evet ona değer veriyordum. Herkesten çok.

Yanına gittiğimde sadece kabus olduğunu anladım. Ağlamak üzereydi ama dayanıyordu. Çok korkmuştu. Saçları  dağılmış, uykuluydu. Çok güzeldi, ona dokunmaya kıyamayacağım kadar güzeldi. Sadece yanına oturdum ve o an bana sarıldı. Unutmak ister gibi her şeyi. Kokumu içine çekmişti. Unutmamak ister gibi kokumu. Duygularımı ben kontrol edemiyordum. Sadece sarıldım bende.
"Özür dilerim seni de uyandırdım." Özür mü diliyordu. Bu kız gerçekten sorunlu. Ve masum.
"İyi misin?" dedim.
"Galiba" 

Sonra yatağa yattı ve bende onun yanına uzandım. Önce bir şey demedi.  Sonra kafasını omzunda hissettim. Çok huzurlu bir andı. Sonunda mutlu olmuştu çünkü hafiften gülmeye başladı. Bunu istemeden yaptığına emindim. Farkında bile olmayabilirdi. Uyumasını ister gibi gözlerini kapattım. Ve uyudu.

GECE 'tamamlandıWhere stories live. Discover now