4.BÖLÜM: TAKİP

304 66 13
                                    

Aynanda kapıya bakmamızın tek bir sebebi olabilirdi. Gelen kişiyi ikimizin de tanıması. Kapıya baktıktan sonra hemen Emir'e dönüp baktım ve o da bana baktı. Sadece Ayaz gelmişti aslında ama o sanki strese girmiş gibiydi. Ayaz bize doğru geldi ve "Emir." dedi nereden tanışıyorlardi ki? Ayaz uzun boylu sarışın kahverengi gözlü Kısacası yakışıklı biriydi ama o da sadece arkadaşımdı hiçbir zaman sevgili gibi bir şey düşünmemiştim. Yine saçma konulara girdiğimi farkedip asıl konuya döndüm. "Tanışıyor musunuz?" sessizlik.
"Bana cevap verecek misiniz acaba?"
"Asıl sen Emir'le nereden tanışıyorsun Gece?"
Bana hesap sorar gibi bir soru sormuştu Ayaz.
Emir söze atıldı.
"Ayaz benim kuzenim"
Evet Şok olmuştum. Elbiseyi gerçekten de Ayaz'dan görmüştü başka kim olabilirdi ki? Peki Ayaz Niye beni ona göstermişti.

"Emir, hani yaklaşmayacaktın söz vermiştin." Ayaz'ın cümlesinden sonra orda olduğumu hatırlatan bir şekilde Emir bana baktı ve sonra ikisi birden kapıya doğru yöneldiler. Emir çıkarken özür diler gibi baktı.

Umarım sadece beni biraz yalnız bırakacağı için özür diliyordur.

Konuşmaya başladılar. Ne konuştuklarını bilmiyordum. Ama ortada önemli bir şeyler vardı. On dakika boyunca onlara izin verdim ama yalnız bırakılmaya dayanamayıp yanlarına gittim. Beni görünce sustular.

"Ne olduğunu açıklayacak mısın?" diye sordum ve ekledim "Emir" Bu sanki asıl ilgilendiğim kişi Emir ve cevabı ondan duymak istiyorum der gibi olmuştu. Emir'e inanırım der gibi. Ya da ben uyduruyorumdur.

"Gel gidelim. Ben sana açıklarım." bunu söyleyen Ayaz'dı.
Emir sadece yüzüme bakıyordu suçlu gibi.
"Susmaya devam mı edeceksin?" dedim
"Tamam bende Ayazla giderim."
 
Ne yapmaya çalışıyordum. Gerilmiş bi ortamı daha da germeye mi?

Emir hala bir şey demedi. Ayazla birlikte kafeden çıkarken "Gitme" dedi.

Şuan ne yaşıyorduk biri bana da anlatsın.

Ayaz'a dönüp onunla geldim onunla dönmeliyim dedim üzgün bir şekilde. Ayaz arkasına bile bakmadan kafeden çıktı Emir'in yanına gittiğimde bir açıklama bekliyor gibi yüzüne baktım, bekliyordum da.
"Tamam gel arabaya binelim evine bırakırken anlatacağım" dedi.
Dediği gibi yaptık, bindik artık başlaması gerektiğini hatırlatır gibi öksürdüm. "Anlatılacak bir şey yok aslında elbiseyi Ayaz'dan görmüştüm ve ben de hediye olarak vermek istedim.
"Peki Ayaz'la sorununuz neydi neden söz vermiştin görüşmeyeceksin gibi bir şey dedi sana?"
"Seninle alakalı bir konu değil"
Son söylediğinden sonra hiçbir şey söylemedim. Eve geldiğimizde arabadan indim daha farklı bir buluşma hayal etmiştim. Onunla konuşamadık bile. Bir şeyler içeriz belki başka bir yere gideriz dönüşte de ona Teşekkür edip ayrılırım sanmıştım ama hiçbir şey söylemeden ayrıldım.

Eve girdiğimde direk kendimi yatağa attım. Ne olmuştu belki de gerçekten benimle alakalı bir şey değildir. Aile sorunları vardır. ama beni görünce neden o kadar gerildi Ayaz? Konunun Benimle bir alakası vardı ve ben bunu öğrenecektim. Sonraki 2 gün Emir'le hiç konuşmadık, ikimiz de birbirimize yazmıyorduk ve eksikliğini çok net hissediyordum. Peki o hissediyor muydu o neden yazmıyordu?
Oyunu bitmişti. Bunları düşünerek yine bir günü bitirmiştim.
Ertesi gün tatilin son günüydü. Kendime bir şeyler almak için dışarı çıkacaktım.
Kahvaltı bile yapmadan evden çıktım. Kulaklarımı takıp yürümeye başladım. Evden uzaklaşmıştım. Arkamdan birinin beni takip ettiğini hissettim. Kalabalık olmasını istediğim bir sokağa daldım. Ama değildi. Hemen telefonumu çıkardım ve babamı aradım. Açmadı. Tekrar denedim ve yine açmadı. Korkmaya başlamıştım çünkü başka bir sokağa daldığımda o da arkamdaydı. Aklıma başka bir şey gelmemişti o an. Hemen Emir'i aradım.
"Efendim." senini duyunca biraz daha sakinleşip sessizce konuşmaya başladım.
"Emir. Korkuyorum"
"Gece iyi misin noldu?"
"Biri.. Biri beni takip ediyor. Emir babamı aradım ama açmadı. Emir lütfen yardım et."
"Nerdesin?"
"Bilmiyorum kimse yok sadece yol"
"Konum at yola çıktım geliyorum kalabalık sokaklara gir. İnsan olsun etrafında."
Ama yoktu Hemen Emire konum attım konuşmayı kapatmadan.
"Emir."
"Gece korkma iki daki.."
Bir el telefonumu almıştı elimden. Çok korkuyordum. Çığlık attım elinde bıçak veya silah yoktu kaçmaya çalıştım. Olmadı kolumdan tuttu. 

Emir nerdesin?

Kolumu çok sıkı tutuyordu. Son hatırladığım buydu. Galiba korkudan bayılmıştım.

Uyandığımda nerede olduğumu bilmiyordum. Evet bilmediğim bir evdeydim. Kalkmaya çalıştığım sırada Emir odanın içine girdi.
"Emir?"
"Uyandın mı, iyi misin?"
"Bilmiyorum başım.. başım çok ağrıyor ama iyiyim."
Emir yanıma gelip oturduğunda ağlamak üzereydim.
"Korkma geçti" dedi ve bu ağlamama sebep oldu yanımdaydı ve dayanamayıp Emir'e sarıldım.
"Ama çok korktum gelmeseydin ne olurdu bilmiyorum, ölebilirdim. Her şey olabilirdi. Emir. Çok korktum. Teşekkür ederim."
"Etmene gerek yok ve korkma sana asla zarar gelmesine izin vermeyeceğim. Ağlama."

Emir beni korumaya söz vermişti. Şu an daha çok ağlayabilirdim. Neden sulu gözüm ki? Aklımdan asla o yaşadıklarım çıkmıyordu. Ama geçmişti. Emir yanımdaydı.

"Çıkayım istersen sen rahat uyu" "Neredeyim ki ben ve korkudan mı bayıldım?"
"Hayır korkudan değil ve bizim evimizdesin odamda."
"Ne oldu." dedim kafamı tutarak. Bantla sarılmıştı.
"Yetişemedim Gece. O adam kafana vurdu ve ben yetişemedim. Geldiğimde kafana vurmuştu elindeki bir sopayla. Sonrasında dersini aldi ama seni öyle gördüm ve bu değişmez. Şu an karakolda ifadesi alınıyor."
"Annemler, onların haberi var mı? 2 saate dönerim demiştim ve galiba akşam olmuş." "Evet, haberleri var telefonun çaldı açmak zorundaydım. Onlar şu an karakolda sana iyi bakacağıma söz verdim. Kendimi de tanıttım. Artık beni tanıyorlar. Güvendiler galiba. Sen güvenmiyorsun ama olsun."
"Hayır sana güveniyorum" yine harika sırıtışı ortaya çıkmıştı. Gamzeleri vardı. Odadan çıktığında kafamı yastığa tekrar koydum.

İnanabilir miydim bunu bana söyleselerdi. Şu an onun odasında onun yatağında yatıyordum. Kokusu üstüme sinmişti işte. İstemsizce yastığını kokladım. Emir bana vurduklarını gördüğü için üzülmüştü, yetişemediği için üzülmüştü. Sadece bir telefonumla gelmişti. Kim bunu benim için yapar ki? Emir yapmıştı, farklıydı dediğim gibi ona gerçekten güveniyordum.

Ertesi gün okula gittiğimde Ayaz sınıfımda beni bekliyordu. Onunla konuşmak isteyip istemediğimi bilmiyordum. O gün onu orada bırakınca kendimi kötü hissetmiştim ama o da buluşmamı bozmuştu. Küçük bir kız çocuğu gibi bunun için ona soğuk yapmayacaktım. Yanına gittiğimde günaydın dedi.
"Günaydın nasılsın"
"İyi sayılır. Sen?"
"Bende. Sence de bir açıklama yapmanız gerekmiyor mu bana artık. Yani Senin yapman. Emir Benimle alakalı olmadığını söyledi ama sen ona."
Ne diyeceğimi bilemedim. Belki de konuyu kapatmam gerekiyordu. Devam ettim.
"Ya da tamam konuyu kapatıyorum. Sizin aile içi sorunlarınız olduğunu varsayıyorum ve konu benimle alakalı değil diyorum. Ayrıca Emir'le arkadaşız seninle olduğu gibi."
Onlardan bir açıklama beklerken kendi kendime açıklama yapıp konuyu kapatmıştım.
Okulumuz yine her zamanki gibi geçiyordu dersler teneffüsler hep aynıydı artık okul bana daha boş gelmeye başlamıştı sanki Emir'in olmadığı her an sıkıcıydı. Bu ona bağlandığımı gösteriyordu ve ben ona bağlanmak istemiyordum. Evet ona güveniyordum ama yine de beni  bırakabileceğini düşünüyordum.

Akşam olmuştu ve dersten çıkar çıkmaz babamı kapıda gördüm. "Bugün seni ben almaya geldim. Akşam konuşacağız ve eğer uygun görürsek seni servise yazdıracağız bir daha başına bir şey gelmesin diye" Tamam demekle kaldım.
Eve geldiğimde yemek yedik ödevlerimin bir kısmını yapıp Emir'e yazdım. Hâlâ instagram üzerinden konuşuyorduk. Yani bu takip edilme olayından sonra hiç konuşmadık ama aradan sadece bir gün geçti sonuçta.

geceözz: Emir
emirxakrılı: Efendim.
geceözz: Öyle yazıyım dedim. Biliyor musun beni servise yazdıracaklar. En son ilk okulda servisle gidiyordum.
emirxakrılı: lşmğldködlskkd
geceözz: Ya
emirxakrılı: Buldum.
emirxakrılı: Bizim okula gel ben seni bırakıyım. Servisin olmak bir zevk olur benim için.
geceözz: Ama olmaz öyle şey.
emirxakrılı: 0553***
emirxakrılı: Benim numaram kaydet çabuk ve sende yaz.
Emiri kaydettikten sonra mesajlara geri girdim.
geceözz: Emredersiniz. 0555***

Emir arıyor...

GECE 'tamamlandıNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ