1.BÖLÜM: ELBİSE

816 90 21
                                    

Lütfen açıp hemen kapatmayın bir şans verin. Eminim sıkılmayacaksınız, aşkları sizi mutlu ederken, içine düştükleri cinayet suçu heyecanlandıracak, ayrılıkları üzecek.
Bir şans verip okur musunuz?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Yine evde sıkıntıdan patladığım bir gündü. Gece olup da herkesin uyumasını bekledim çünkü evimizin hatta bütün sokağın sessiz olduğu tek andı geceler.

"İyi geceler anne."

"İyi geceler Gece. Yarın doğum günün hadi uyu."

"Yatarım biraz sonra."

"Tamam canım. İyi geceler."

Annemler yattıktan sonra balkona geçtim ve kulaklıklarımı taktım. Önce telefonumdan verdiğim kitap siparişlerine baktım. Doğum günüm için aldığım kitaplardı ve evet yarın doğum günümdü. Normalde alışveriş sitelerinde pek zaman geçirmezdim. Alışverişi de sevmezdim ama o an gözüme çok güzel bir elbise takıldı ve fiyatına bakınca sadece gözümün takılabileceğini anladım. Koyu mavi bir elbiseydi. Gözlerimle aynı renkti galiba. Onu giyseydim tam anlamıyla gece olurdum. İnstagrama girdim ve bu elbiseyi paylaştım.

"Çok güzel değil mi ama sakın hediye olarak almayın. Ciddiyim kabul etmem." yazıp yakın arkadaşlarıma gönderdim. İşin esprisi buydu zaten attığım kişilerin neredeyse hepsi hediye almıştı.

Yaklaşık iki saat böyle saçma düşünceler eşliğinde şarkı dinledim ve tam odama girerken cama bir taş atıldı. Yerimde sıçradım. Çok korkmuştum. Mahallemiz de bu derece korkunç ve saygısız bir şaka yapacak arkadaşım yoktu. Annemleri uyandırabilirdim. Yapmam gereken de buydu aslında ama ben deli cesaretiyle cama doğru yürümeye başladım. Camı açıp aşağıya baktığımda bir koli olduğunu gördüm. İki katlı müstakil bir evde oturuyorduk. Yani koli bize gelmişti. Peki neden bu saatte ve neden cama taş atarak? Bu koli neyin nesiydi? Aklımdaki soruları cevaplamak için koliyi almam gerekiyordu ama bunu yapamazdım. Babamı uyandırmaya doğru giderken telefonum titredi.

emirxakrılı adlı kullanıcı sana mesaj göndermek istiyor.

Hemen telefonumu açtım , içimde bir merak duygusu oluşmuştu. Bu koliyle alakalı olmasa bile gecenin bu saatinde kimden mesaj gelmiş olabilirdi ki? Kimdi bu? Daha fazla oyalanmadan babamlara gitme fikrini erteledim ve mesajlara girdim.

emirxakrılı: Bence al o koliyi.

"Ne!" dedim sesli bir şekilde. Gerçekten ne oluyordu. İzleniyor muydum? Sapık mıydı? Ne oluyordu? Ve telefonum tekrar titredi.

emirxakrılı: Almazsan ben alırım. Beklemeden cevap yazdım.

geceözz: Ne?

emirxakrılı: Bence daha akıllısın. Ama naz yapacaksan anlatırım.

geceözz: Kimsin sen ve ne kolisi?

emirxakrılı: Hadi ama naz yapma da al koliyi. Merak etme zarar görmezsin. Koliyi al ve aç. Sonra tekrar bana yazacaksın zaten.

Gerçekten ne oluyordu? Koliyi ve yazan kişiyi çok merak etmiştim. Daha fazla düşünmeden önce odamdan sonra evden çıktım.

Evet gerçekten hiç düşünmeden çıkmıştım üstüme bir hırka bile giymeyecek kadar düşüncesiz davranmıştım. Dışarı çıktığım an yüzüme vuran soğuk gibi yaptığımın saçmalığı da korkudan beni üşüttü. Koliyi alıp hemen eve gelirim diye düşünmüştüm belki de ama korktuğum için alamadım. Yaklaşık 5 dakika öylece baktım ve sonra telefonum tekrar titredi.

emirxakrılı: Tamam koliyle biraz daha bakışmak istiyor olabilirsin ama havanın eksi derecelerde olduğunu unutma istedim. 
emirxakrılı: Ve korkma. Gerçekten korkma.

Hemen koliyi alıp eve doğru ilerledim. Merdivenleri çok hızlı çıkıp odama girdiğimde koliyi yere bıraktım korkuyla. Açıp açmama konusunda bir fikrim yoktu. Bekledim biraz daha ve yavaşça koliyi açmaya başladım çok ağır değildi. İçinden Instagram'da paylaştığım elbise ve bir not çıktı. "Ne?" dedim yine kendi kendime. Ben o elbise resmini sadece arkadaşlarıma göndermiştim. Hemen telefonumu çıkarıp Instagram'a girdim yine mesaj gelmişti ama önce kimlere paylaştığımı tekrar kontrol ettim. Evet sadece arkadaşlarımdı. Beril, Burcu, Eren, Ayaz, Emre, Öykün Özge, Ali, Selim Cemre, Ayşe, İdil. Hiç bir şey anlamayıp mesajlara tekrar girdim.

emirxakrılı: Beğendin mi?
emirxakrılı: Umarım bedeni olur. Olmazsa yeni koli yolda demektir.

Neydi bu şimdi benimle oyun falan mı oynuyordu? Gerçekten sinirlenmiştim.

geceözz: Ne yaşıyorsun içinde bilmiyorum ama bu oyuna bir an önce son vermen gerekiyor. Benimle oyun oynadığını falan mı sanıyorsun?

emirxakrılı: Çok isterdim seninle oyun oynamak.

geceözz: Emin ol istemezsin çünkü kuralları hep ben belirlerim.

Evet bir anda sert yapmıştım ama nedenini bilmiyordum.

emirxakrılı: Asi kız. Tamam ya sinirlenme sadece bir hediye göndermek istedim. Doğum günün kutlu olsun. Hem bu elbiseyi beğendiğini biliyorum. Beğenmediysen değiştirebilirim.

geceözz: Ya sen kendini ne sanıyorsun üzerimde ne hakkın olduğunu düşünüyorsun da bu kadar rahat konuşabiliyorsun. Artık bana kim olduğunu ve neden böyle bir şey yaptığını açıklama zamanın geldi. Bekliyorum.

emirxakrılı: Bekle biraz daha

geceözz: Gerçekten komik değil.

emirxakrılı: Tamam tamam. Adım Emir ve doğum günü hediyesi olarak bunu göndermek istedim.

geceözz: Tamam galiba teşekkür etmem gerekiyor.
geceözz: Teşekkür ederim ama neden gönderdin beni tanımıyorsun bile ben de seni tanımıyorum ayrıca neden bu elbise?

emirxakrılı: Elbiseyi beğendin.
emirxakrılı: Anlayacaksın. Gerçekten. Yarın sana yazarım iyi gecelerr.

Ne oluyordu? Gerçekten ne oluyordu? Bütün mesajları başa alıp tekrar okudum.
Paylaştığım elbiseyi gorenlere tekrar tekrar baktım. Emir'in kim olduğunu gerçekten çok merak ediyordum. Dışarıya kısa kollu çıktığım için de galiba hasta olacaktım. Bütün bu yorgunlukla elbisenin başında uyudum. Elbiseyi denememiştim bile. Normalde beğendiğim için ilgimi çekerdi. İlgimi çeken konu Emir olmasaydı..

GECE 'tamamlandıDove le storie prendono vita. Scoprilo ora