8.BÖLÜM: AYNI

219 61 3
                                    

Uyandığımda Emir'in ellerini saçımda hissettim. Saçımla oynuyordu. Dağılmışlardı hissediyorum. Yüzüme gelenleri almak için yanağıma değmişti eli. Sanki yanmıştı onun dokunuşuyla. Uyuduğumu zannederek yaptığı çok belliydi. Çünkü kıpırdadığım an elini saçımdan çekti. Ve yavaşça arkasını döndü.

Davranışlar kelimelerden daha fazla konuşur, daha çok şey ifade eder.

Emir belkide ne hissettigini ne istediğini söyleyemiyordu ama belliydi. Yapmak istedikleri, düşündükleri.. En azından bir kısmı.

Biraz daha yatmak için bende arkamı döndüm. Telefonumun sesiyle ikimiz de kalktık. Yeni okuluma geç kalmak istemezdim değil mi?

Emir giyinirken aşağıya indim. Yardımcılar çoktan kalkmış kahvaltıyı hazırlamıştı.
Emir yokken evlerinde öyle gezmek hoşuma gitmediği için odasına gitmeyi düşündüm. En azından kapısında dururdum. Mutfaktan çıktım merdivenlerdeyken telefonumu unutmuştum. Hay aksi!
Mutfağa girmeden içerden gelen sesleri dinledim. Basbaya benim hakkımda konuşuyorlardı. Veya Emirin kızları.

"Yeni kız buymuş demek. Iki aydır eve niye kız getirmediği anlaşıldı."
"Galiba, güzel kız ama. Diğerleri gibi olsa gitmişti çoktan.."

Devamını duyamadım. Emir benden sonra değişmiş miydi? Artık eve kız getirmiyormuş. Eve kız mı? Emir gerçekten kızlarla çok takılıyordu. Yattığım yatağa yatan kim bilir kaç kız vardı. Aynı mıydım ben? Diğer kızlarla aynı mıydım? Sinirle yukarıdaki odaya çıktım. Eşyalarımı aldım ve kapıya yöneldim. Emir de kapıdaydı.
"Günaydın." diye mırıldandı. Evet iki saniyede gülmesiyle bütün sinirim gitmişti.
"Nereye gidiyorsun?"
"Senden uzağa" duymuş muydu? Sessiz söylemiştim.
"Öyle bir yer varsa bende gitmek isterim. Yine neye kızdın?"
"Emir" efendim demesine izin vermeden devam ettim. "Bu eve kaç kız girdi? Burda kaç kız yattı. Ya da senin odanda yatmışlardır. Sonuçta.."
"Gece, benim odama giren tek kız sensin. Evet önceden biraz çapkın olduğum doğru. Ama öncedendi. Bitti. Artık odamda da.."
Durdu. Odasında da ne? Sormadım. Sormak istemedim. Anlamıştım. Sadece sarılmak istedim. Yanına doğru bir adım attım ve beline sarıldım. İter diye korkmuştum aslında ama o da sarıldı.
"Sabah akşam iyi alıştın. Herkes bana sarılmak ister zaten. Ama bak bunu okulda yapma yemesin kızlar seni."

Okulda bu kadar popüler miydi? Kimi kandırıyorum bu tiple Emire bakmayacak kız tanımıyorum.

"Ben ciddiyim bu arada. Okulda görürsün yanımda kız tutmam pek fazla. Ama sen yanımda olacaksın ve gözler üstünde olacak. Kork bence." Beni kızdırmayı seviyordu. Kendi kendine gülüp durdu.

"Sinirin geçtiyse kahvaltıya inelim." Geçmişti.

Ondan sonrası Emir ile kahvaltı. Arabaya bin. Okula git derken çok hızlı geçmişti. Emir sayesinde bir günde okulum değişmişti. Bir günde. Neler bekliyordu beni okulda?

Arabadan iner inmez Emir yanıma geldi. Kocaman bir bahçesi olan okulda tek düşündüğüm kaybolmamaktı. Okula girer girmez uzun bir koridor ve önce Emir'e gülerek sonra bana kinli bir şekilde bakan kızlar karşıladı bizi. Çok güzel kızlar da vardı. Nereye düşmüştüm ben?

"Gel sana forma alalım. Dün baban gitmeden önce okul parasını ödedi. Öyle olması gerekiyor."

"Tamam, gerçekten de beni yemek istiyor gibi bakıyorlar. Bu kadar ünlü olduğunu tahmin etmemiştim." Güldü hoşuna gitmişti.

Forma almaya girdigimiz odada ben denemek için bir tanesini seçip arkaya gittim. Tam o sırada bir kız girmiş olucak ki Emirle konuşmaya başladılar.
"Kim için alıyorsun.. İstersen ben sana seçerim.." Emirin cevaplarını o kadar net duymuyordum. Ama kız resmen Emir ile flortleşiyordu. Hemen giyinip dışarı çıktım.
"Bu oldu." diye bağırdım istemsizce. Emir bozulduğumu anladı ve sırıtmaya başladı.

"Bir gelir misin?" dedim Emir'e. Söyleyecek bir şeyim yoktu ama kızdan onu ayırmak istedim.
"Okuldaki bütün kızlarla bu kadar yakın mısın? Yanı eğer öyleyse ben hiç rahatsız etmiyim gi.."
Elimi tutmasıyla cümlem yarıda kaldı.

Emir benim elimi tutmuştu..
Emir benim elimi tutmuştu..
Emir benim elimi tutmuştu..

Şoktan çıktıktan sonra formayı da alıp çıkmıştık odadan. O kızın yanından geçerken de güzel bir bakış atmıştım ona.
Dersin başlamasına daha 10 dakika olduğu için kantine gitmeye karar verdik. Kantin miydi bu? Ne kadar kalabalıktı?

Emirin yanında olmak bütün gözleri üzerime çekiyordu. Ayrıca bana bakanlar sadece kızlar değildi. Belki rahatsız olmam gereken bir şeydi ama Emir'i kıskandırma ihtimali hoşuma gitmişti. Yanlarından geçerken "Emir'in yeni kızı bu muymuş?"
"Yanından da ayırmıyor." dediklerini duymuştum. Beraber bir masaya oturduk. Bir kaç kız yanımızdan geçerken Emire uzatarak "Günaaaydın" dediler. Sinirlerimi iyice bozmuştu Emir'in de gülerek cevap vermesi.
"Derse gidelim mi artık."
"Kıskanç." yüzündeki gamze ortaya çıktığında sinirim yerini mutluluğa bırakmıştı.

GECE 'tamamlandıWhere stories live. Discover now