Hoofdstuk 35

49 13 6
                                    

Pov Fabiënne,
Hoe ga ik nou weer haar zoeken tussen al die mensen? Ze kan net zo goed naar een ander land zijn gegaan...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fabiënne pakt haar spullen en begint met zoeken. Ze gaat de hele stad door om het verdachte, vreemde meisje te vinden waar ze mee sprak. Ze weet niet eens haar naam, dus dit gaat lastig worden bedenkt Fabiënne zich. Ze zoekt, en zoekt maar ze is niet te vinden.

Het is een paar uur later en Fabiënne zakt in elkaar tegen een de muur in een steegje. Het wordt even te veel en ze raakt buiten bewustzijn.

Als ze weer wakker wordt, staat het meisje recht voor haar neus. Ze heeft voor Fabiënne gezorgd zolang ze 'weg' was.

Pov Fabiënne,
"Hé, ik-' ik probeer iets te zeggen maar ze onderbreekt me gelijk zonder twijffel.

"Je viel even weg, maar alles komt wel goed. Er is niks ernstigs. Ik wil je trouwens nog zo iets geven, gewoon voor de zekerheid...' antwoorde ze enigszins bezorgd.

"Maar ik wil dat je eerst mijn vragen beantwoordt. Wat bedoelde je allemaal? Vermoorden? Opdracht?' Vroeg ik helemaal in de war van alles.

"Oh juist.' ... "je hebt de opdracht gekregen hem te vermoorden, of je kan hem laten vermoorden door professionals.' "Je weet wel... Lorenzo.' Zei ze schouder ophalend.

"LORENZO VERMOORDEN?!' "BEN JE GEK!?' Zeg ik geïrriteerd, ookal weet ik dat het geen nut heeft om boos te worden op haar.

"Lorenzo heeft zijn krachten gebruikt om iemand te vermoorden. Dat mag absoluut nooit gebeuren. Het was al een probleem dat hij uit het ertussen in is gekomen. Maar met dit erbij... het spijt me, maar het moet. En hij is buitengewoon sterk, het kan nog erger uit de hand lopen.' Zegt het meisje met een verdachte, neppe glimlach.

"M-maar...' "nee!' "Wat nou als ik het gewoon niet doe?' Stotterde ik.

"Haha... dat doe je wel.'
"Hier, pak aan.'
"Ik neem aan dat je hem laat vermoorden, maar mocht het uit de hand lopen, drink dit. Het zijn mijn oude krachten. Het mag echt alleen als je zelf de strijd met hem aan gaat, ze kunnen gevaarlijk zijn.' Vertelt ze me, alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Nadat ze nog een simpele 'succes' aan me heeft gegeven, is ze gelijk weer vertrokken. Hoe doet ze dat toch, ze verdwijnt gewoon in de lucht.
... is ze serieus denk je?
Ik wil Lorenzo helemaal niets aan doen, het ging perongelijk.
Ik vergeef hem. Het spijt mij zelfs, sorry Lorenzo. Ik hou nog altijd van je.

Ik maak het doosje open en er staat een lijstje op met:
'bel een van deze nummers om de opdracht uit te laten voeren'.
En erop zit een klein flesje geplakt met tape waarop staat 'onthou goed, alleen voor noodgevallen'.

Wat nou als, misschien... Lorenzo hier al vanaf wist? Zou wel zijn gedrag iets beter verklaren, maar alsnog. Nee toch? Het klopt gewoon niet, ik snap er niks van...

Ik schud mijn hoofd en pak mijn telefoon uit mijn achterzak.
Oké..... daar gaan we dan.
Ik bel het eerste nummer geschreven op de lijst.......

Ertussen in (VOLTOOID)Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora