Hoofdstuk 12 - "Ik ben jullie niet achterna gegaan hoor, I swear."

265 18 4
                                    

Ik had sowieso al mijn bedenkingen over de achtbaan, maar als ik er (heelhuids) uit kom, weet ik het zeker: in zoiets zal ik nooit, maar dan ook echt nooit, meer gaan.

Ik hou me vast aan een paaltje en blijf even staan. "Ik zou maar achteruit gaan, anders kots ik straks over jullie schoenen," zeg ik tegen Louis en Liam. Ze doen snel een stapje achteruit.

Gelukkig hou ik alles binnen en lopen we niet veel later weer richting de dieren. "Dat was echt een van de verschrikkelijkste dingen die ik in mijn hele leven gedaan heb. Verschrikkelijk," zeg ik afkeurend. De jongens lachen. "Voor alles moet een eerste keer zijn, toch?", zegt Liam. "Dat is waar, maar de volgende keer dat er zoiets op jouw bucketlist staat, doe ik mooi niet mee," zeg ik met mijn armen over elkaar. "Ik verplicht je tot niets," maakt Louis duidelijk. "Ik weet het, maar ik wil ook niet zo kinderachtig zijn."

Aan het eind van de middag verlaten we het park. "Hebben jullie ook zo'n honger?", vraagt Liam. "Ja, nogal. Mc Donald's?", stelt Louis voor. "De Mac it is," antwoord ik.

Het is echt verrassend druk in de Mc Donald's. Als we na letterlijk tien minuten in de rij gestaan te hebben eindelijk ons eten krijgen, is er geen plek meer om te zitten, dus nemen we het mee naar het hotel. We hebben dit keer een kamer met z'n drieën.

Ik kijk verbaasd op als mijn mobiel overgaat. "Hoi?"

"Hee, het is Niall," hoor ik.

"Hoi Niall! Hoe gaat het?"

"Best goed, eigenlijk. Ik zit nu in LA."

"LA? Wij zitten in San Diego! Wat doe je daar?", vraag ik.

Louis rolt zijn ogen. "Oh nee, nu komt er nog iemand bij, let maar op," zegt hij zachtjes tegen Liam. Liam grinnikt.

"Ik bedacht me dat ik ook best via Amerika terug kon gaan naar Ierland, dus dat heb ik gedaan."

"Maar.. Waarom?"

"Ik ben jullie niet achterna gegaan hoor, I swear. Het kwam toevallig gewoon zo uit." Ik geloof hem niet helemaal.

"En ik was eenzaam, dat ook," geeft hij toe. Ik lach. "Hoe lang ben je daar nog?", vraag ik. "Een week, denk ik."

"Tof, dan kunnen we meeten over een paar dagen!", stel ik voor. "Klinkt goed! We spreken later wel af wanneer en waar, oké?" "Deal. Doei!" "Ciao!"

"Wat zei ik je?", zegt Louis hoofdschuddend. "Wie was dat?", vraagt Liam. "Niall. We hebben hem leren kennen in Australië. Hij komt uit Ierland." "Cool."

"Ik zweer het je," zegt Louis, "als jij ook mensen hierheen gaan sturen, dan ben ik weg. Dan zoeken jullie het zelf maar uit." Liam en ik weten allebei dat hij sarcastisch is, maar ik weet dat hij het niet leuk zou vinden. "Maak je geen zorgen, ik heb niet zo'n uitgebreide vriendengroep. De vrienden die ik heb gaan echt niet even naar LA," zegt Liam glimlachend. "Mooi," antwoordt Louis.

Als we ons eten op hebben, gaat Liam naar beneden voor een prullenbak. Louis en ik blijven op de kamer.

"Vind je het erg, dat Niall komt?", vraag ik. Louis haalt zijn schouders op. "Hij is wel oké, denk ik. Liam weet ik niet zo goed, ik vind hem wat te serieus," geeft hij toe.

"Soms heeft hij wel humor," verdedig ik Liam. "Ja, hele slechte humor, ja." Ik grinnik.

"Weten jullie," zegt Liam terwijl hij binnen komt lopen. "Dat het best wel vet is buiten? Ze zijn aan het voetballen om de hoek." "Gefeliciteerd," zegt Louis. Ik rol mijn ogen om Louis' reactie. "Tof," antwoord ik. "Ga meedoen." Liam knikt. "Dat is eigenlijk best een goed idee. Gaan jullie mee?" Ik kijk Louis aan en schud dan mijn hoofd naar Liam. "Sorry, andere keer?" Hij steekt zijn duim op. "Ook goed."

Als Liam weg is kijk ik lichtelijk teleurgesteld naar Louis. "Waarom doe je zo bot tegen hem?", vraag ik. "Het is toch leuk om af en toe wat mensen om ons heen te hebben?" "Die mening deel ik niet met je," zegt Louis, die zijn mobiel aan de kant legt.

"Ken je hem?", vraag ik. Louis schudt snel zijn hoofd. "Nee, dat was wel heel toevallig geweest."

"Mag ik je iets persoonlijks vragen?", vraag ik voorzichtig.

"Doe maar."

"Heb je een moeilijke jeugd gehad?" Louis staart een beetje naar de muur voor zich. "Ja," zegt hij, zonder te twijfelen. "Mag ik ook weten waarom?" Louis zucht even.

"Ik had een zusje. Nee, ik had er wel meer, maar dat ene zusje is waar het om gaat. Ze had kanker."

________________

5 votes voor een nieuw hoofdstuk, met het hele verhaal van Louis? ;)

Ik zit op dit moment in Barcelona met mijn half-zus (:D). Daarom duurde deze update weer iets langer..

Gone Girl (1D)Where stories live. Discover now