Hoofdstuk 139

80 5 6
                                    

                      ▪In Parijs▪

In de vroege ochtend reden Noury en Zouhayra naar de huisartsenpost bij het Arrondissement aan de stadsrand van Parijs.....

Bij binnenkomst stuitte ze op een wachtkamer gevuld met zwangeren dames, in gezelschap van hun glunderende echtgenoten.

Zouhayra nam nors plaats en blikte beduusd om zich heen...

"Ugh! Wat een neppe bedoening hier! Iedereen is 'Happy de Peppy', maar géén van hen is van mijn leeftijdscategorie! Deze types vrouwen, hebben waarschijnlijk al één of meerdere kids, of ze houden relaxed thuis-, een omgekeerde versie van de; 'Desparate Housewive'-, schouwspel. But hey? Ik wil eerst carrière maken, en dan pas aan kids beginnen. Is dat nou zo'n rare gedachten? Of klink ik Wahed egocentrisch??," vroeg ze in dubio aan Noury.

Noury sloeg geruststellend een arm om de wispelturige Zouhayra heen...

"Mijn liefste vrouwtje, Stop tóch eens met al die doemscenario's 'Mon Cherrie'! Wij weten beiden precies niks! Daarom zitten wij toch hier? Mijn perspectief is gericht op een degelijke, betrouwbare zwangerschapstest. Hoe kunnen we nou blijven gissen, terwijl jij inmiddels alle symptomen van een zwangerschap vertoont?," zei hij gevat.

••••

Na geruime tijd zaten Zouhayra en Noury in de ontvangst kamer van gynaecoloog; Dr. Jean Pierre.....

Vanaf het moment dat de specialist zich excuseerde, om de uitslag bij zijn assistente te verifiëren, zat Zouhayra behoorlijk in de rats.

Noury bleef nuchter, doch vol verwachting in de stoel zitten.....

Toen Dr. Jean Piërre vriendelijk lachend zijn kantoor binnentrad, brak bij Zouhayra het klamme zweet uit.

Ze zakte nog net niet als een mislukte Flan-plump-pudding in elkaar.....

De gynaecoloog nam bedeesd plaats achter zijn bureau, en bekeek de uitslag van de bloed/urine test nogmaals secuur.

"Allors, Madame et Monsieur, volgens onze uitslaggegevens, is Mademoiselle Zouhayra niet zwanger. Meer kan ik er ook niet van maken. Het zal wel met uw onregelmatige cyclus te maken hebben. Gezien uw zichtbare klachten, vermoed ik dat u een Schijnzwangerschap ondergaat. Dat gebeurt wel vaker bij vrouwen", legde hij kalm uit.

Zouhayra en Noury staarden elkander perplex aan.....

"Wat....?!"

"Hoe kan dat nou? Ik heb sinds anderhalve week opgezwollen borsten, pijnlijke tepels, een misselijk duizelig gevoel, braakneigingen, grote eetlust, en een rommelbuik etc. Dat zijn toch allemaal symptonen van een zwangerschap?", vroeg Zouhayra verbaasd aan de gynaecoloog.

Dr. Jean Piërre vouwde zijn handen inéén en schoof naar voren.....

"Bij een schijnzwangerschap, oftwel; Pseudocyesis, lijkt het inderdaad alsof je zwanger bent, maar dat ís niet zo. Dit kan puur psychisch zijn, maar het kan zich ook fysiek uiten. Je bent overtijd, jóuw  borsten zijn gevoeliger en zelfs je buik lijkt dikker. Toch toont uw zwangerschapstest aan dat er geen sprake is van een zwangerschap. Echter is het wel reëel dat jóuw  lichaam als het ware zwangerschap signalen naar jóuw hersenen zend.  Maar er groeit 100% géén kindje in uw buik"

"Begrijp mij goed Madame, een schijnzwangerschap kan voorkomen bij vrouwen die heel graag zwanger willen worden, maar ook bij vrouwen die dat juist NIET willen. Jouw mindset gaat dan obsessief in progressie. Naast de vrouw kunnen ook dieren-, zoals honden, katten en konijnen-, schijnzwanger zijn. En in zeldzame gevallen kunnen zelfs mannen er last van hebben!"

Hartstocht in Casablanca-Deel 2 (Actief)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu