Hoofdstuk 43

95 6 0
                                    

In het Penthouse aan de rand van het privé zwembad zat Selma dromerig voor zich uit te staren....

Nadia en Ramona vermaakten zich al zwemmend, en Ouafa, Ria, Tamimount en Salima zaten relaxed doch luidruchtig in de ligstoelen te kletsen.

Selma kon het niet laten om stiekem die Sherlock Holmes 'vergrootglas' opnieuw tevoorschijn te toveren.....

Ze sloot zich af van het rumoerige gekrakeel van de dames. En trachtte peinzend Siham's rammelende betoog te ontcijferen.

Alléén al het feit dat ze met haar voorspellende nachtmerrie, instinctief een preview kreeg van Siham's precaire situatie, bezorgde haar al kippenvel.

Ramona die Selma's bui al zag hangen, nam eerst een sierduik in het diepe zwembad. Daarna zwom ze weer omhoog en gooide haar lange, blonde haren in haar nek. Ze wreef het water uit haar gezicht en bekeek Selma secuur.

Ze wenkte naar Nadia en hees zich uit het zwembad. Terwijl ze al lopend haar badjas aandeed, riep ze luid en krachtig Selma's naam.....

"Hey Day-dreamer?!? Waar zit jij met jouw gedachten?"

Ramona plofte naast Selma neer en gaf haar een speelse elleboogstoot. Nadia die inmiddels ook uit het zwembad stapte, wikkelde een grote badstof strandlaken om haar lichaam. Verontrust nam ze ook plaats naast Selma....

"Wat scheelt er, lieverd?, Voel je je niet lekker?",vroeg Ramona bekommerd.

Selma zette een geforceerde glimlach op....

"No stress girls! Met mij gaat het uitstekend. Het is die hele heisa om Siham heen. Kom mij niet vertellen dat jullie die vage story vóór zoete koek aannemen?!"

"Dit verhaal heeft hoe dan ook een staartje. Let maar op. Het gaat zijn tol eisen. Siham of Amir is dan de sigaar en dat bezorgt mij véél hoofdbrekens"

Nadia streek haar natte haren glad en bevestigde die gedachtengang.....

"Yep! Die donkerbruin vermoeden heb ik helaas ook. Je kunt zichtbaar merken dat ze Amir nauwelijks bij haar sores betrekt. Ze vecht als een chaotische Don Quichot tegen windmolens"

Selma begon hardop te lachen....

"Wesh denkt ze, wij zijn Sancho Panza ofzo?"

"Volgens mij speelt er véél meer tussen Siham en haar ex-verloofde. Ze schildert hem nu af als de psycho narcist. Maar wie zegt dat haar versie 100% kloppend is? Liefde maakt blind en ware gevoelens worden nadien verdrongen"

"Wanneer je iemand ontmoet en er is een connectie dan voel het als één geheel. Bijna alsof diegene de puzzel compleet maakt. Als je ooit verliefd bent geweest ken je dit gevoel. Wat we op dat moment niet zien is dat dat wanneer we onszelf met iemand anders verbinden, we onszelf ontdekken"

"De mensen die we ontmoeten in ons leven schrijven in ons boek van het leven. De situaties die we met hen meemaken laat ons handelen op een bepaalde wijze, en manier die we misschien nooit voor ogen hadden gezien"

"Misschien oordeelt Siham in haar kwestie wel veel te hard, want dat is wat we doen met onszelf. Als er iets gebeurt in ons leven, hebben we de neiging om het gevoel te internaliseren en te denken dat het een weerspiegeling is van wie we zijn"

"Op zulke momenten denken wij dat we iemand zijn die niet van een ander kan houden of die niet weet wat de betekenis van liefde is. Mijn intuïtie zegt dat Siham nóóit helemaal over haar ex is heengekomen. Feit is dat we geen perfecte mensen zijn. We doen en denken wat voor ons op dat moment het beste lijkt"

"Wij, mensen, maken namelijk geen keuze om onszelf of een ander pijn te doen. We nemen beslissingen op basis van de emoties die we op dat moment voelen, ons ratio en omstandigheden. Elke actie leidt tot een reactie, die vervolgens weer leidt tot een proces, in onszelf of in de ander"

"Door jezelf te vergeven heb ik geleerd dat je moet accepteren om een nieuw hoofdstuk te beginnen. Veel mensen denken dat het leven perfect is. We zijn niet perfect. Iedereen, écht iedereen voert namelijk een innerlijke strijd met zichzelf"

"Het mooie is om te leren van die voorval, zodat we elke situatie, hoe pijnlijk ook, afsluiten met een straal van licht en vooral wijsheid. Foute mensen op onze levenspad is géén toeval of een vergissing"

"Het is een ontdekkingsreis met als doel om als persoon te groeien. Soms ligt ons Mektab ook bij de verkeerde ménsen, met al hun imperfecties"

Prompt werd selma zich akelig bewust.....

"Wat als Siham nóg steeds gevoelens vóór haar zogenaamde stalkende ex heeft"?..........................•~•~•~•~•~•

      ~•~•In Patron's Maison•~•~

Patron bekeek Siham met een scheef getrokken rechter gelaatshelft..........

Hij probeerde haar uitgesproken woorden te plaatsen, maar kon er géén meer touw aan vastknopen.

De logica was vér te zoeken....

"Waarom krijg ik het gevoel dat er véél meer tussen jou en Khalil afspeelt?!, vroeg hij argwanend.

Siham dreigde hopeloos verstrikt te raken in haar woorden.........................•~•~•~•~•

Hartstocht in Casablanca-Deel 2 (Actief)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu