Hoofdstuk 41

75 6 0
                                    

Het was alsof Siham een klap in haar gezicht kreeg......

Maar dat kwam puur omdat ze overrompeld werd door Patron's onverwachte uitspraak.....

"Wat bedoelt u specifiek met 'spoken' uit mijn verleden? Ik kan het even niet meer volgen", riep Siham met opzet.

Ze klemde haar kaken op elkaar en wilde het liefst die onderwerp laten varen, maar nu zat ze te beven als een rietje...

Patron schonk Siham zijn hartelijkste glimlach. Hij liep naar de ovale mahoniehouten  tafel, en schonk een verse kopje thee voor haar in.

Nadat hij het vóór haar neerzette, boog hij zijn hoofd en wandelde zwijgend naar het glazen schuifpui, met uitzicht op de prachtige rozentuin.

Bedenkelijk blikte hij vóór zich uit waarna hij zijn ogen toekneep. Hij keerde zich weer naar Siham toe en sprak wat luider....

"Wat speelt er tussen jou en 'Chat noir'? Of moet ik Khalil zéggen? Doe geen moeite om het te ontkennen Siham. Je kunt alle kanten met mij op, behalve de verkeerde!"

Siham verroerde géén vin.
Het enige wat zij wilde was het kopje en schotel stil houden, door haar bibberende vingers in toom te houden.

"Khalil probeert mij nu al een aantal maanden te chanteren!"

Ze schrok van haar eigen woorden, het floepte er zomaar uit.

Siham herstelde zich rap en probeerde alles te nuanceren....

"Ik vermoed dat hij achter alle dreigementen zit. Ik ben er van overtuigd dat hij de aanstichter is van alle ellende in mijn onderneming. Volgens mij zijn  Fouad en Malik door hem gedirigeerd om in het bedrijf te infiltreren, en achter mijn rug om witwaspraktijken te plegen in de zaak"

"Khalil is het klassieke voorbeeld van de afgewezen rancuneuze ex. Sinds ik abrupt onze verloving verbrak zwoer hij wraak. Jarenlang leek het stil. Hij vertrok uit Nederland en vestigde zich in Dubai, waar hij diverse ondernemingen exploiteerde.

"Eindelijk voelde ik mij bevrijd van zijn opdringerigheid"

"Achteraf gezien was dat een afleidingmanouvre om zijn ultieme revanche jegens mij, voor te bereiden. Hij heeft niets aan het toeval achtergelaten. Alles wat er nu om mij heen gebeurt, wijst er op dat hij mij finaal kapot wilt maken",er klonk een lichte trilling door in Siham's stem.

Patron keek peinzend voor zich uit en zei toen meelevend;....

"Dat gaat niet gebeuren omdat ik niet toe zal laten dat jij gevaar loopt. Mijn focus ligt op het faciliteren van veiligheid vóór mijn familie en dierbaren. Ik heb jouw vader een belofte gedaan. Daarom is het van belang dat je mij alle info geeft. Dus géén halve waarheden"

"Dan pas kan ik jou effectief protegeren. Zolang jij hier in Marokko woont val je onder mijn verantwoordelijkheid. Dat is de reden waarom Khalil mij eerst belde. Wij komen nóóit in elkanders territorium. Ik heb hem gezegd dat ik jou eerst het voordeel van de twijfel zou geven"

Siham haalde haar schouders moedeloos op.

Voor Patron leek de ontrafeling van de mysterie nabij....

"Het lijkt er sterk op dat jij Khalil tijdens jullie verloving teveel macht hebt gegeven. Ma3lish! Je was toen nog jong en onwetend. Hij heeft daar misbruik van gemaakt. Er is maar één manier om hem op afstand te houden. Het is een kwestie van de langste adem hébben"

"Feitelijk zijn er maar twee wapens tegen emotionele afpersing. Het eerste en belangrijkste wapen is om emotionele chantage te herkennen als het zich voordoet. Het tweede wapen is het kordaat stellen van grenzen, en een plan-B opstellen"

"Zodra jij dan eindelijk de knoop door durft te hakken, gaat de chanteur automatisch in verdediging. De kunst is om dit te doorzien. Gewoon extreem je poot stijf houden, dat is wat je moet doen met een manipulator"

"Nooit meegaan in hun praatjes. Voet bij stuk houden, altijd. Consequent zijn in je reacties. Niet terug aanvallen. Niet jezelf verdedigen. Gewoon zeggen waar het op staat en jezelf niet herhalen. Dus blijf niet vechten om je gelijk te halen, dat gaat niet lukken en dat heeft totaal geen waarde"

"Het is nét zo tricky als koorddansen. Zolang jij je niet door hem laat tackelen, bereik je al balancerend op een strakgespannen kabel die onoverwinnelijke finish. Je zult zien dat jouw eergevoel weer zal toenemen"

"Als je éénmaal jouw zwakte hebt overmeesterd, zul je die levens koord triomferend bewandelen en zelfs acrobatische toeren uithalen, zoals een spagaat, koprol of salto. Je hebt dan weer terecht de teugels van jouw eigen leven weer in handen"

"Hierdoor ontneem je hem de kans om jou te blijven manipuleren en een schuld gevoel te geven. Daarmee laat je hem zien dat jij boven hem staat. Je geeft daarmee de boodschap af dat zijn psychologische spelletjes géén vat meer krijgen op jou"

"Dus blijf niet vechten om je gelijk te halen, dat gaat niet lukken en dat heeft totaal geen waarde. Waar het om draait, is dat je weg moet wezen als je heel slecht wordt behandeld. Hou gepaste afstand en bewaak jouw privéleven"

"Alles wat er in jouw leven gebeurt, komt immers door de keuzes die je zelf maakt"

"Maar nu mijn vraag aan jou; Wat brengt Khalil, alszijnde jouw 'chanteur' ertoe om met emotionele chantage te werken? Heb jij iets van hem in jouw bezit?"

Siham verschoof zich ietwat ongemakkelijk op de fluwelen  zitting.......

"Hij vermoed dat ik de USB-stick heb"

Patron keek haar bedenkelijk aan......

"Is dat alles?!?"

"Wat verberg je nog meer Siham?".................•~•~•~•~•~•

Hartstocht in Casablanca-Deel 2 (Actief)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu