Hoofdstuk 56

69 7 0
                                    

Terwijl Siham de telefoon tegen haar oorschelp geklemd hield, liet ze Selma naar hartelust schelden en tieren.....

Met een sierlijke souplesse sprong ze uit bed, en nam een hap van haar Baghrir. In één beweging nipte ze een flink slok Marokkaanse koffie.

Vervolgens liep ze langs de kledingrek en bekeek haar nieuwe uitgestalde garderobe.

Opgetogen liet ze haar vingers glijden over de soepele stoffen van haar 'Limited Edition' gewaden. Op de labels prijkte de deftige signature: 'By Jamila'.

Ondertussen liet ze Selma aan één stuk door ratelen. Ze gaf geen krimp en beantwoordde alle tirades met een korte: "Uhum"

"Waar ben je, en wat voer je in je schild?",vroeg Selma achterdochtig.

Siham koos op haar gemak een outfit en liep naar de badkamer. Ze liet het bad vol lopen en bekeek haar gelaat in de spiegel.

Ze was rood van de slaap, en haar ogen waren klein en gezwollen.

Vermoeid doch voldaan gaf ze Selma lik op stuk...

"Hey, doe eerst eens effe 'Rustag' éh! Je geeft mij niet eens de kans om bij vooorbaat alles uit te leggen!",riep Siham waarna ze in bad stapte.

Selma gromde ongeduldig....

"Safie! Shoot! Ik ben één en al oor!"

Siham legde haar iPhone op het badkamer kastje, en schakelde de handsfree knop in.

Met een diepe zucht van verlichting, liet ze zich eerst in het aangename schuimige badwater glijden..

"Oké, luister! Per toeval ben ik gisteren, onderweg naar hét Penthouse opgeroepen door een dierbare. Hij is nu in Marokko en wilde mij spreken"

"Het ging er nogal mysterieus aan toe. Ik moest mijn auto in het centrum ván Casablanca achterlaten, waarna ik door een privé-chauffeur 'In the middle of nowhere' was gedropt"

"Om een lang verhaal kort te maken, heeft hij alle ontbrekende puzzelstukjes rondom, Amir, Fouad, Malik en de verdwenen USB-stick opgehelderd"

"Het blijkt dat Amir mij hééft gebruikt vóór mijn erfenis en de zaak. Fouad en Malik blijken handlangers van hem!"

"En al die tijd liep ik met een enorme schuldgevoel rond, dat Amir en ik vanwege mijn stomme keuzes moesten vluchten! In wérkelijkheid had ik dus exact dezelfde huwelijk als Julia Roberts in 'Sleeping with the Enemy!"

"Hoe dom kon ik zijn?!"

Selma begon hardop te lachen..

"Als je het mij vraagt klink je meer als Gwyneth Paltrow in 'A Perfect Murder'. Zo te horen heb jij jezelf behoorlijk in de nesten gewerkt!"

"God verhoede! Alsof ik nog niet genoeg vóór mijn kiezen heb gehad! Selma, je moet mij geloven! Er treft mij géén enkele blaam"

"Uit veiligheidsoverwegingen kan ik voorlopig niet terug naar het Penthouse! Ik weet niet wat Amir allemaal van plan is. Mocht hij bellen en naar mij vragen, dan ben ik bij mijn tante in de Rkempo"

"Momenteel probeer ik eerst te achterhalen of Amir achter de liquidatie van Yussuf zit. Ik heb nog even wat tijd nódig om alles uit te stippelen"

"Daarom wil ik je om een gunst vragen. Als Belaid jou belt, moet je heel subtiel vragen naar Amir's wandelgangen in Fés. Mocht je iets eigenaardigs ontdekken, laat hét mij in elk geval weten. Oké?"

Er klonk een diepe zucht aan de andere kant van de lijn.....

"Pffff, is goed, ik beloof niks! Maar ik zal mijn oren open houden. Wat is dat toch met die 'Two Faced' mannen van tegenwoordig? Maar wij vrouwen zijn er ook een beetje schuldig aan éh!"

Hartstocht in Casablanca-Deel 2 (Actief)Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz