Hoofdstuk 92

80 5 0
                                    

Het hoge woord was er uit......

Noury had point-blank zijn hartenkreet bij Ahmed, Tamimount, en Mida uitgestort....

De passie en verliefdheid streden om voorrang.....

Abrupt staakten Ahmed, Tamimount en Mida hun gekakel.

Totaal in shock staarden ze unaniem naar de standvastige Noury.....

Ahmed nam het woord.....

"Dus jij hebt de vrouw, met wie je de rest van jóuw leven wilt delen, in mijn dochter gevonden?," vroeg Ahmed perplex.

Noury knikte kordaat....

"Dat klopt! En ik kan u verzekeren dat het geheel wederzijds is. Mijn intenties om met Zouhayra te trouwen zijn puur en oprecht. Ik zou haar nooit pijn kunnen doen, laat staan voeden met lozen beloften. Eén ding weet ik zeker, u zult er géén spijt van krijgen om uw dochters hand aan mij toe te vertrouwen"

Zouhayra zag haar ouders peinzen en sprak hen aan, alsof zij zich wilde verontschuldigen voor het vrijpostige gedrag van Noury.....

"Eum......."

"Eerlijkheidshalve had ik al aan Noury meegedeeld dat hij misschien te hard van stapel ging! Aan de andere kant ga ik óók niet liegen dat ik niets voor hem voel" murmelde Zouhayra nerveus.

Ahmed richtte zich tot Zouhayra.....

"Dat snap ik mijn dochter, maar de prangende vraag is, of jij ook van Noury houdt? Wil jij met hem een toekomst opbouwen? Heb jij net als Noury zonder twijfel het gevoel dat je de rest van jóuw leven bij hem wilt zijn? Dan is dat nu het moment om het trouwhartig tegen jouw moeder, Mida en mij te vertellen"

Zouhayra stond op......

Niet omdat zij overtuigd wilde worden, maar omdat ze last begon te krijgen van volharding, en zij zich staande zekerder voelde van zichzelf...

"Papa en Yemma? Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik altijd ongeveinsd tegen jullie geweest. Als ik de focus op onze gemeenschappelijke karaktereigenschappen leg, dan zit het wel goed tussen mij en Noury.

"Ouagha! Ik hou ook van hem!Hij is recht-door-zee en gaf al bij onze eerste gesprek, duidelijk aan dat, zodra hij in Marokko was, hij mijn hand wilde komen vragen bij jullie"

"En ja! Ik weet dat hij onnoemelijk veel van mij houdt om wie ik ben. Hij heeft mij nimmer gevraagd om dingen te doen die ik niet wil. We kunnen samen met elkaar lachen, filosoferen, brainstormen en evenredig communiceren"

Ahmed keek ter bevestiging naar Tamimount en Mida, die door hun tranen van blijdschap heen, goedkeurend naar hem tuurden.....

Hij wendde zich tot Noury en Zouhayra.....

"Allereerst wil ik duidelijk maken, dat ik Noury's respectvolle benadering, jegens mij, en mijn vrouw zeer waardeer! Hoeveel zehma 'keurige' jongens sturen hun geliefde niet met een kluitje het riet in? Zodra ze het meisje hebben misbruikt, gaan ze naar het volgende slachtoffer!"

"Of zij beloven die meiden gouden bergen, maar zijn te laks om haar hand bij de ouders te komen vragen. En geloof mij, ik ben verre van perfect. De beloften die ik Tami's vader bij haar handvraging, had gemaakt kon ik achterafgezien niet allemaal nakomen"

"Maar inmiddels heb ik het dubbel en dwars goedgemaakt. Hiermee wil ik zeggen dat ik niet in Noury's hart kan kijken. Hij kan nog zoveel beloven, en tijdens zijn huwelijk met Zouhayra, in een monster veranderen. Uit ervaringen weet ik ook dat je een boek niet op zijn kaft moet beoordelen"

"Noury lijkt mij nochtans een goede kerel, uit een gerenommeerde familie. Hij heeft tevens zijn leven op orde. Zolang hij Zouhayra de liefde, bescherming, ondersteuning en stabiliteit kan bieden, zul je mij als vader niet horen klagen"

Hartstocht in Casablanca-Deel 2 (Actief)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu