Hoofdstuk 103

79 5 0
                                    

Zouhayra schoof met haar verfijnde gedecoreerde Henna handpalm, een strook van de vitrage opzij.....

Met een twinkeling in haar amberkleurige ogen, aanschouwde ze vanaf het slaapkamerraam, het feestelijke versierde tuin.

Het aanzicht van de vrolijke, dansende, keuvelende krioelende gasten en genodigden, getuigde van een ontspannen sfeer.......

In haar beleving was het de meest sprookjesachtige locatie vóór haar Toubout-Zawjiya, gevolgd door de Sda9-bruidschat en huwelijksnacht.

Al zittend in de fauteuil had ze een goed zicht op de festiviteiten in de tuin. Ondertussen bewerkte Mua Rania haar natural-look visagie, en Ziana Jamila legde de laatste hand aan Zouhayra's Lebsa jurken.

Tamimount en Mida die haar zittend op het bed gezelschap hielden keken glunderend toe.
Typisch twee liefdevolle moeders die vandaag hun zoon en dochter, voor eeuwig met elkaar laten herenigen.

Zouhayra keek zijdelings opzij...

"Yemma? Mida? Waar hechten mannen waarde aan in een huwelijk? Ik praat veel met Noury, maar ben toch benieuwd hoe jullie dat hebben ervaren?"

Mida glimlachte naar Tamimount en richtte zich op Zouhayra....

"Dyelie inoe, wat ik jóu na 30 jaar huwelijk en een aantal volwassenen zonen kan meegeven, is dat mannen zich diep van binnen enorm verantwoordelijk voelen voor het geluk van hun echtgenote. Vanaf kleins af aan zijn wij opgegroeid met verhalen dat wanneer de godvrezende man zijn vrouw vroom veroverd, ze nog lang en gelukkig leven"

"Als hij oprecht van jóu houdt, is het zijn levenstaak is om het jóu naar de zin te maken. Wanneer jij gelukig bent ondervind de man automatisch het gevoel dat hij 'geslaagd' is. Hij heeft dan genoeg in huis gehad om aan al jóu behoeften te voldoen en dit, mijn lieve schoondochter maakt een man zielsgelukkig"

Tamimount stond op en knuffelde Zouhayra.....

"Wees nimmer bang om met Noury te brainstormen. Je kunt hem alles vragen zolang het geen eis wordt. Geef hem de vrijheid om ook te antwoorden. Ga hem niet bemoederen anders interpreteer hij het als manipulatie. Kijk maar eens naar het verschil tussen: 'Wil je dit doen?' Of 'Jij MOET dit doen!"

"Een man wilt uit zichzelf laten zien wat hij voor jóu over heeft. Mannen willen vrouwen heel graag liefhebben en beschermen, maar dit moet niet afgedwongen worden. Geef hem de ruimte en het vertrouwen om te laten zien hoeveel hij om je geeft"

"Zodra je een man monddood maakt en domineert, wordt hij een slappe versie van zich zelf"

"De grootste fout die jonge meiden maken is de ongekroonde rol van detective op zich nemen. Geloof me, jóu huwelijk wordt er niet beter op door hem continue te controleren. De woorden; 'waar ben je', 'waar was je', je komt er na 22.00 uur niet in', zijn een dolksteek vóór jóuw huwelijk!"

"Help hem te begrijpen waar jouw behoefte ligt zodat er geen misverstand ontstaat over wat jij verlangt, zonder dit te eisen. En sta ook eens stil waar hij behoefte aan heeft. Erkenning, goedkeuring, waardering, acceptatie, aanmoediging zijn de sleutelwoorden. Mannen zijn geen cactussen: ze hebben zorg en aandacht nodig!"

"Vica versa geldt dat ook vóór vrouwen. Het is geven en nemen! De vrouw moet op handen worden gedragen, en niet als een stuk vuil worden behandeld!"

"Zorg dat jullie relatie altijd in balans blijft. Hij moet voor jóu zorgen, maar jij óók vóór hem. De oorzaak van velen flits-scheidingen is het gevolg van Een onevenwichtige relatie. De vrouw geeft téveel, waardoor de man enkel ontvangt. Hij krijgt de kans niet om zijn ware aard te tonen. Als er iets is wat mannen doet veranderden dan is het wel die sleur"

Hartstocht in Casablanca-Deel 2 (Actief)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu