Hoofdstuk 42

80 6 0
                                    

Met snelle passen haastte Tamimount zich naar de lounge-terras van het restaurant........

Eenmaal aangekomen zag ze Melina, Zouhayra, Azra, Maysa, en Aicha áchterin zitten. Ze groette de meiden hartelijk waarna ze hen een update gaf....

"Yallah zied! Siham is door Patron uitgenodigd voor een gesprek, en wij gaan alvast met Ramona en Selma mee naar het penthouse. Komen jullie ook zó?",Tamimount draaide zich om en beende terug naar de parkeerplaats van het restaurant.

De meiden staarden fronsend naar elkaar....

"Nu ben ik tóch wel erg benieuwd wat Papa met Siham te bespreken heeft. Haar komst naar Marokko vind ik op zich al een schimachtig mysterie!", mompelde Azra terwijl ze aanstalten maakte om op te staan.

Ze had haar zin nog niet afgemaakt, of ze werd met dezelfde vaart door Maysa terug in de stoel getrokken....

"Ben je vergeten dat Zouhayra ons nog wat te vertellen heeft? We gaan straks wel naar het penthouse!", grinnikte Maysa.

Melina knikte instemmend....

"Uhu! Brand los Zouhayra! Wie is nou tóch die mystiek jongeman uit Frankrijk?!?"

Het werd stil en alle ogen richtten zich vanaf dat moment op Zouhayra, die haar uiterste best deed om niet onder de tafel weg te kruipen....

Zouhayra's glunderende ogen sprak boekdelen. Niet alléén omdat haar buik in een vlinderkas was veranderd. Het leek alsof ze er niet te diepzinnig over uit wilde uitweiden.

"Het klinkt te mooi om waar te zijn. Deze man vindt mij heel erg leuk, stuurt me lieve berichtjes en wil serieus met mij trouwen. Maar ik twijfel"

"Stel dat zijn familie mij een 'illie' vind? Je weet wel, dat denigrerend woordje die geëmigreerde Marokkanen uit Nederland, België, Frankrijk vóór ons in Marokko gebruiken. Ik haat de benaming 'illie'! Alsof wij illegaal in ons eigen land zijn. Kifesh?"

Aicha begon hardop te lachen...

"Zo zie je maar weer hoe kortzichtig sommigen Mgharba zijn. Toen wij naar Marokko verhuisden, werd ik óók voor de grap 'illie' genoemd. Waarschijnlijk vanwege mijn 'steenkolen' Arabische uitspraak en mijn Hollandse gewoontes"

"Tja, Ignorance is bliss. Als men onwetend is ontbreekt het hen aan kennis"

"Het is jouw goed recht om verduidelijking te vragen. De meesten Marokkaanse jongeren in het buitenland, zijn gebrainwashed met het idee dat alle inwoners uit Marokko profiteurs zijn. Men scheert vóór het gemak iedereen over één kam, en bestempel ze als; geluk zoekers, of europeese paspoort parasieten"

"Tuurlijk zijn er klaplopers díe gecalculeerd met iemand trouwen voor hun papieren. Maar niet iedereen in Marokko is zo. Kijk maar naar Mama, Selma en Maysa. Mounsif, Belaid en Bilal wonen ook hier. Zij hebben hun eigen vermogen en ondernemingen. Sommigen zijn juist uit liefde voor hun echtgenoten in Marokko gaan wonen"

Zouhayra plaatste zuchtend haar gelaat tussen haar handpalmen.....

"Oké, corrigeer mij als ik het mis heb, klopt het inderdaad dat het ano nu bijna niet meer mogelijk is om een partner 'in real life' te ontmoeten? Vroeger zat er nog echt een soort van taboe op en was het iets wat niet heel vaak gebeurde. Maar stel dat hij zich anders voordoet?"

Aicha kon dat beamen...

"Tegenwoordig heb je zelfs Marokkaanse en halal online datingsites. Het lijkt het wel of iedereen zijn partner via internet leert kennen. Mijn nicht Sara leerde haar echtgenoot Omar óók via Facebook in een Marokkaanse groep kennen"

"Zij waren al een poos lid van die groep. Pas na een tijdje werden ze onverwachts verliefd op elkaar. Nu zijn ze alweer jaren gelukkig getrouwd en hebben drie mooie kindjes"

"Die persoon hoeft dus niet persé een farce of nachtmerrie te zijn. Je kunt ook buiten internet in real-life psycho's ontmoeten. Dat noemen wij ook wel wolven in schaapskleren"

"Het maakt trouwens niet uit of je jóuw aanstaande op straat, tijdens een feestje, via kennisen, of op social media leert kennen. Ware liefde en Mektab kan zich overal aandienen. Dus ook via sociaal media. Zolang hij oprecht is en jullie het halal aanpakken is er niets mis mee"

Zouhayra boog zich weer naar voren en staarde dromerig vóór zich uit.....

"Eerlijkheidshalve is dat het minst wat mij verontrust"

"Er speelt iets anders waar ik mij oprecht zorgen over maak"...................

•~•~•~•~•~•~•~•

              ~•~•In Nederland•~•~

De assistent klopte op het kantoordeur van Khalil en liep naar binnen.....

"We zijn nog steeds niet teruggebeld door Patron", zei hij kalm.

Khalid die verongelijkt uit z'n fauteuil oprees, ijsbeerde zwijgzaam heen en weer.

Hij koos zijn woorden met zorg uit.......

"Geduld is een schone zaak. Op zich heb ik alle vertrouwen in Patron's inzicht. Het is die loeder van een Siham die mij hoofdbrekens bezorgd! Met haar leugenachtige schijnheilige voorkomen zal ze hem proberen in te palmen"

"Let maar op, ze zal trachtten om zich in alle bochten te wringen. Ik ben ervan overtuigd dát zij zelfs haar echtgenoot van de domme houd. Die heeft volgens mij géén flauw benul met welke feeks hij in wérkelijkheid gehuwd is"

"Nu zij weet dat ik haar op de hielen zit, gaat ze vanzelf steken laten vallen. Aan de ándere kant is Siham zó uitgenast dat ze zélfs hier mee wegkomt!"

Bij die gedachtengang balde hij zijn vuisten, en voelde hoe de adrenaline door zijn lichaam kolkte. Vastberaden dwong hij zichzelf die hersenspinsels af te breken. Met een diepe zucht liet hij zijn vuisten weer zakken.

Er verscheen een duivelse zélfingenomen grijns op zijn gelaat....

"Wat Siham niet weet, is dat ik nóg een troef áchter de hand heb".........................•~•~•~•~~•~•

Hartstocht in Casablanca-Deel 2 (Actief)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu