Hoofdstuk 5

112 6 0
                                    

Siham kon na al die kritische vragen van Ouafa geen kant meer op...........

Aan de andere kant was Ouafa zo close bevriend met haar moeder, dat ze al van één meter afstand vermoede dat Siham iets achterhield.

Siham ging weer kalm aan de keukentafel zitten, waarna Ouafa en Ria geïntrigeerd naar voren schoven. De rest van de vrouwen keken gekluisterd haar kant op....

"Er speelt iets met mijn man Amir, waardoor we halsoverkop naar Marokko moesten vluchten. Hij word gezocht. Het fijne weet ik er niet van. Amir is op dat gebied overdreven beschermend en kortaf. We kunnen letterlijk over alles communiceren, maar op zakelijk gebied is hij erg gesloten."

"Op mijn veelvuldige  smeekbedes om alles te openbaren, beantwoord hij steevast dat hij mij niet in gevaar wilt brengen. Voor het eerst sinds ons huwelijk twijfel ik aan mijn naïviteit. Het ironisch is dat ik vroeger dit soort situaties altijd fel bekritiseerde."

"Als ik sommigen meiden zag worstelen met hun wispelturigheid over het 'reilen & zeilen van hun echtgenoot, stond ik al direct met mijn ongezouten mening klaar. Waarschijnlijk had ik zelf een bord voor mijn kop. Vóór mij was het een 'ver van mijn bed show!"

"Zelfverzekerd was ik stellig  dat mij dat nooit zou overkomen. Mijn toekomstige man zou wérkelijk alles met mij delen. Door mijn standvastigheid zou ik met alle macht voorkomen om in zo'n crisis te belanden. Géén geheimen of gesloten beerputten in mijn huwelijk....Dacht ik"......

"Ik was immers een doorgewinterde ervaren hulpverlener. Zelfs de meest introverte sneaky straat jochie of crimineel op mijn werk kon ik mijlenver uitlezen. Om die redenen was ik er heilig van overtuigd dat mijn man alles met mij kon bespreken. Ben ik nu naïef? Of heb ik de plank volledig mis geslagen? Bestaan er überhaupt mannen zonder gebruiksaanwijzing?!"

De vrouwen luisterden aandachtig......

Nadia herkende feilloos de gevarenzone van een man met twee gezichten, die naarstig pogingen onderneemt om zijn onbesproken wandelgangen voor zichzelf te houden.

"Yep! Been there, done That! En ik kan jullie geruststellen dat het niets met naïviteit te maken heeft. Zelfs de meest pientere, hoogopgeleide, onafhankelijke vrouwen worden meegesleurd in de vage bezigheden van hun echtgenoot. We geven gemakshalve altijd de man de schuld in de trant van; "Hij liet zijn ware gezicht pas na ons huwelijk zien". Kifesh?

"Wij vrouwen krijgen alvorens we het huwelijksbootje in stappen, wel tig keer een signaal van onze intuïtie! Maar door die bedwelmde roze wolk wimpelen wij vaak uit liefde alle 'red flags' weg. We voelen ons een soort van Jeanne d'Arc moraalridder vóór onze geliefde. Hoog op onze paard strijden wij soms ondoordacht voor halve waarheden waar we géén kaas van hebben gegeten"

Onderuitgezakt haakte Tamimount in op Nadia's betoog....

"Dit lijkt wel de 'Story of my life'! Ahmed was een ware beproeving in mijn leven. Het koste ons bijna 20 jaar om elkaar weer opnieuw te leren koesteren en liefhebben. Niet elk huwelijk verloopt feilloos. Soms moet je investeren en vooral incasseren alvorens je elkaar oprecht gaat waarderen.

"Vrouwen doen soms de gekste dingen uit liefde. Zo gewonnen, zo geronnen. Aan het eind van de rit kan niemand zeggen dat we nooit gevochten hebben vóór wat ons lief is!"

Aicha en Maysa glimlachten naar elkaar......

"Oké tot zover kunnen wij alle 'Die Hard' vrouwen volgen. Maar hoe komt het toch dat sommigen alles voor zoete koek slikken? Als een man vaag doet over bepaalde dingen, dan horen er toch alarmbellen te klinken? Kijk alléén al naar de meiden die van de éne loser naar de ándere 'Badboy' huwelijkskandidaat fladderen.

Nadia zipte aan haar theeglas en probeerde enigzins de soms onterechte gedachtengang te expliqueren....

"Tja,...Wij vrouwen vallen nu eenmaal op mysterieuze mannen. Juist omdát de man  onbereikbaar is, voelt de vrouw die te veel lief heeft zoveel hartstocht. Om passie mogelijk te maken moet er sprake zijn van een voortdurende strijd, hindernissen die overwonnen moeten worden, en een verlangen naar meer dan er is.
Letterlijk betekent passie lijden. Vaak is het zo dat naarmate er meer lijden is, er ook meer passie is".

"Dit verklaart ook waarom sommigen vrouwen tijdens een huwelijk, veels te lang aan een 'dood paard' trekken. Er moeten vaak grote hindernissen overwonnen worden en op die manier is er een element van lijden in ware liefde. Hoe slecht het ook gaat, er gloort altijd een greintje hoop in een vrouwen hart. Terecht of onterecht komen we er pas later achter of het een illusie was, en of het de moeite waard is geweest".

"Een aanwijzing voor de diepte van de liefde is de bereidheid om ter wille van die verbondenheid, pijn en ontberingen te verduren. Men probeert ondanks tegenslagen hun relatie of huwelijk te redden. Gevoelens van opwinding, vervoering, angst, spanning, geheimzinnigheid, verlangen en dramatiek zijn met deze ware liefde verbonden.

"Het probleem is dat mensen met de gewoonte om te zeer lief te hebben, zich consequent aangetrokken voelen tot partners die om welke redenen dan ook emotioneel niet beschikbaar zijn. Redenen van deze emotionele onbeschikbaarheid kunnen er vele zijn. Het kan met een laag zelfbeeld, jeugdtrauma, diep geworteld oud zeer, of onverwerkt verdriet te maken hebben.

"Ergens ben ik ervan overtuigd dat dit een temporale beproeving voor Siham en Amir is. Voordeel is dat hij MET haar gevlucht is en niet ZONDER haar. Wat ik daaruit haal is dat hij bereid is om zijn probleem op te lossen. Anders zou hij nu niet met Patron en onze mannen rondom de tafel gaan zitten.

Toch?..............................................

~~Bij Patron in de mansion~~

De mannen zaten inmiddels gezamenlijk aan tafel te eten. Er heerste een serene stilte.....

Alle blikken waren op Amir gericht.

Patron die naast hem zat, gaf hem een welgemeend schouderklop....

"Khoya Amir?....Ik heb me laten vertellen dat je met de dochter van Achraf gehuwd bent?

Amir knikte trots, en er verscheen een glinstering vol passie in zijn ogen.

Met een glimlach vervolgde Patron zijn betoog....

"Stel dat het jouw dochter was die 'stante péde' moest vluchten met haar man? Zou je dan niet willen dat zij in elk geval op de hoogte van de toedracht is? Of enigzins weet waarvoor ze op de vlucht is?

Amir legde zijn bestek neer en keek bedrukt vóór zich uit...

"Zowaar als ik hier zit, kan ik jullie met het hand op mijn hart  verzekeren, dat ik nooit had verwacht dat het allemaal zo snel zou escaleren.........................

Hartstocht in Casablanca-Deel 2 (Actief)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu