Hoofdstuk 125

96 4 0
                                    

Noury was duidelijk en eerlijk over wat hij wilde.....

"Kifesh Zouh? Je doet alsof jij superwoman bent! Kortom: ik ben opgegroeid in een gezin waarbij het normaal was om een werkende vader en een thuisblijvende moeder te hebben. Eerlijkheidshalve vindt ik het geen probleem als mijn vrouw carrière maakt. Mits zij niet zwanger is!"

"In de huidige maatschappij kan iedereen zijn steentje bijdragen wanneer dit mogelijk is. Echter heb jij als zwangere niets te zoeken op de arbeidsmarkt. Ons kind in jóuw buik moet dan het eerste prioriteit zijn. Snap je mij nu?"

Zouhayra's gedachten daarentegen struikelden door elkaar.....

Haar ogen flitsten drie keer heen en terug voor ze hem van repliek gaf...

"Dat is klinkklare onzin Noury! Aan m'n hoela! Ik moet er zelf niet aan denken om de hele dag alleen maar thuis te zitten en me bezig te moeten houden met huishouden en kinderen. Ik ben bang dat je dan heel erg afstompt als je alleen maar gesprekken met de kinderen in Jip & Janneke taal hebt, en je enkel bezighoudt met koken wassen en strijken. Zeker als je man dan 's avonds thuiskomt en wel van alles heeft beleefd, en jij alleen maar verhalen over vieze luiers, het huishouden en boodschappen doen kan vertellen!"

"Maar hey, dat is mijn mening, en mijn perspectief over het leven. Wanneer je als vrouw nergens gelukkiger van wordt als van schoonmaken dan kan dat prima zijn. En als je partner het daar ook nog mee eens is, helemaal mooi. Een vrouw heeft doorgaans maar één echte wens waar het mannen betreft. Die wens is: dat een man zich ook echt als een echtgenoot gedraagt!"

Noury aanschouwde haar geagiteerde betoog met een uitgestreken gezicht.....

"Schatje, ik geloof in de uitdrukking dat daden luider spreken dan woorden. Mijn daden spreken vrij duidelijk voor zich. En jij spreekt jezelf tegen! Geen wonder dat wij mannen flink het spoor bijster raken, en het gevoel krijgen dat wij helemaal geen zak van vrouwen snappen en het ook nooit zult gaan begrijpen!"

"Ewa ma3lish! Of jij aan dit scenario meewerkt of niet is een tweede. En hoe goed ik me ook kan voorstellen dat je inmiddels mijn hersens wilt inslaan met een broodrooster; dit is jouw probleem, niet de mijne. Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen rol is essentieel. Ik wil niet dat jij gaat werken als wij kinderen krijgen! Capiche?"

Zouhayra gaf er al gauw de brui aan. Met Noury viel niet te communiceren....

"Hoe komt het toch dat Marokkaanse mannen zo irrationeel zijn? Mijn vrouw MOET dit-dat-zus-zo! Please! Ze doen alsof de echtgenote hen iets verschuldigd is. Altijd maar weer in die slachtofferrol kruipen en eisen stellen. En wij dan? Koop zo'n robot vrouwtje op Alie Express! Jij denkt aan een kind, maar ik wil eerst mijn rijbewijs halen. Vervolgens wil ik óók graag nog wat werkervaring op doen!"

"De grootste fout die Marokkaanse dames begaan, is dat ze alles voor een vent laten varen! Eindstand zijn ze, ofwel gescheiden of voor een jongere vrouw verlaten, en moeten ze helemaal vanaf nul weer alles opbouwen"

"Allemaal door toedoen van een ex die hen domineerde! Hell no! Niet deze Zouhayra dochter van Tamimount en Ahmed uit Melilla! Confusius zei ooit; Geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken"

Noury begon hardop te lachen en boog naar voren. Hij streek liefdevol over haar gelaat....

"Mezjan mijn koppige echtgenote! We zullen wel zien waar het schip strandt"

Zouhayra nam vermakelijk één hap van de overheerlijke Fromage Taco...

"Hmmmm, dit is echt tong strelend! Neem ook één hap van de jóuwe, des te minder onzin er uit jouw macho mond komt!," giechelde ze.

Hartstocht in Casablanca-Deel 2 (Actief)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu