Hoofdstuk 51

78 7 0
                                    

~•~In het Penthouse•~•

Al rennend over het buitenterras, waande Ayran zich een straaljager die door de geluidsbarrière vloog.....

Met zijn armen wijd uitgestrekt, en de bijhorende voem-geluid, beelde hij zich in dat hij de geluidsmuur binnendrong.

Met de kruipende Shira, kierend in zijn kielzog, taxiede hij zijn imaginaire straaljager rechtstreeks in Selma's schoot...

Ze zat zo geconcentreerd op haar smartphone te scrollen, dat ze niét eens de luidruchtig aankomst van de spelende kinderen opmerkte.

In een reflex deinsde ze achteruit, waarna de gsm met een dubbele salto in haar schoot belande. Gelijktijdig greep ze Ayran vast toen hij bijna dreigde om te vallen.

Ze keek verwilderd om zich heen en zag dat Nadia, Ramona, Ouafa, Salima, Ria en Tamimount niet meer bij kwamen het het lachen..

Met een diepe zucht en het hand op haar kloppende hart, veerde ze weer terug in het terras stoel....

"Deze hyperactieve kids bezorgen mij nog eens een hartverzakking. In Marokko noemen ze het zehma 'drukke' kinderen, maar in Nederland had Ayran allang de label van ADHD in de pocket. Wedden?"

"Hij is echt een 'aardje naar zijn vaartje'. Exact dezelfde stuiterbal als zijn vader, mijn zoon Redouan, toen hij klein was",giechelde Salima hardop.

Ouafa schudde bedenkelijk haar hoofd....

"Mohim, leg de schuld maar bij die onschuldige kids. Tegewoordig zitten al die jonge meiden 24/7 geplakt aan hun smartphone! Dat het avondeten word uitgesteld, het huishouden een stilleven word, en het gezin aandacht te kort komt, ligt zeker ook aan een 'beperking'?"

"De Shaytan is blij met zulke obsessieve verslavingen. Het is de perfecte aanleiding om verderf in een relatie te ontlokken.Vind je het gek dat die mannen klokje rond in de thee-huizen en Sisha-lounge's blijven hangen? Wella?"

Selma haalde haar neus op...

"Yeah Ouafa!, de dag dat jij stopt met tig keer per dag, van die gare Marokkaanse; 'goedemorgen-goedenavond-memes op mijn tijdlijn te posten, meld ik mij per direct af van sociaal media!"

"En nóg even ter info; Ik probeer Siham al de gehele tijd te bereiken. Guess what? Haar iPhone staat uit! Yek!"

Salima schoof nieuwsgierig naar voren.....

"Hoe bedoel je 'staat uit'? Patron belde mij uren geleden dat ze al onderweg naar het penthouse was!?"

Selma kon een sarcastische lachje niet meer onderdrukken.....

"Chapeu! Dat bedoelde ik dus! Ik probeer jullie al weken te waarschuwen. Maar het lijkt alsof ik tegen een muur praat. Zijn jullie blind ofzo? Bekijk het maar! Als Amir hier naartoe belt, dan gaan jullie maar poppenkast spelen! Ik pas! Bruh!"

Ramona gooide haar hoofd áchterover.....

"Selma? Het is niet zo zwart-wit als jij denkt. Sinds waneer verlinken wij elkaar? Niemand is perfect. Het is niet aan ons om íemands privéleven en huwelijksperikelen aan de grote klok te hangen"

"Herinner jij je nog toen je Belaid leerde kennen? Hadden wij toen, Mounsif en hun ouders Badr en Mounia moeten inlichten over jullie escapades? Néé hè?"

"En vandaag de dag zijn jullie gelukkig gehuwd, met een baby op komst. Waar je ogen niet waren moet jóuw mond niet praten lieverd. Zelfs een blinde kan aanvoelen dat Siham en Amir een verstandshuwelijk hebben"

Nadia knikte instemmend...

"Niets gebeurd zonder reden. Soms moet je even diep 'zinken' om op de bodem van de put datgene te vinden wat je nodig hebt. Alles wat ons overkomt, blijkt vaak precies te zijn wat nodig is"

Hartstocht in Casablanca-Deel 2 (Actief)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu