[38]...Teravih namazı...

1.8K 140 24
                                    

"Zaten öğretmişsin onda demek ki."

Ancak bu cümlesiyle uzun zaman önce Amine'nin çaresizce benim yaptıklarını taklit edişi ve gülüşmelerimiz aklıma gelmişti.

Yemek hazır olunca Mescide girip Hureyre'ye bakındım. Hatm-i şerif fikrine o da sıcak bakmış ve sevinerek kabul etmişti ve tam da bu yüzden ikinci cüz ile devam etmeye karar vererek okumaya başlamıştı. Böylece ben birinci cüzü okurken o da ikiye başlamıştı.

Yanına oturup biraz ruhumun dinlenmesine izin verdiğimde o da son ayeti okuyup yarıda bırakmadan okumasına ara verdi. Hemen ardından kol saatine bakıp yardıma ihtiyacım olup olmadığını sordu. Zaten herşey hazır olduğundan hayır demiş ve onun devam okumasının daha hayırlı olacağını söylemiştim.

Onu devam dinlerken geçen 20 dakikada güneş batmış ve zaman sular seller gibi yanımızdan akıp gitmişti. Ezanı duyunca birlikte kalkıp banyoya yöneldik, böylelikle yemekten önce ellerinizi yıkayarak Efendimiz aleyhissalatü vesselâm'ın hem sünnetini yerine getirdik hem de gün içerisinde dokunduğumuz kirlerin hastalık sebebi olmasına Allah'ın izniyle mâni olmuştuk. Zira yemekten önce ellerimizi yıkayarak fakirlikten ve sonrasında yıkarsak cinnetten muhafaza olacaktık.
🍀Tirmizî, Et'ime 39🍀

Mutfakta yemeğin önüne gelince Hureyre önce yemeğe hayran olarak baktı sonra da uzun uzun bana baktı. Ben kendimi o durumda çok garip hissetsem de aynı zamanda için için seviniyordum, böyle bir tepki verdiği için.

Hureyre çorbaları koymaya başladı, her ne kadar onu engellemeye çalışsam da o bunu yapmayı çok istedi. Nihayet ikimiz de masaya oturduğumuzda birer hurma aldık elimize. Hureyre hurmasını sünnet üzere karpuz ile birlikte yemeğe başladı.
🍀Ebu Davud🍀

Bende ona bakarak aynısını taklit edip Allah Azze ve Celle'ye durumu olmayanlara bizleri yardım vesilesi olabilmemiz için dua ettim. Orucumu açınca kendimi daha iyi hissetmiştim. Yemek yerken acele etmiyor aksine yavaş yavaş yiyor ve aşağı yukarı yemeğin yarısına gelince Hureyre çatalını masaya koyup sofra duasına başladım ben ise her duasına Âmin diyerek eşlik ediyor onu tamamlıyordum.

Hem merakımdan hem de daha önce böyle sofra duası işitmediğim için ona sordum, "Duayı neden yemeğin başında etmedin? Orucumuzu açınca yani?"



Lokmasını çiğneyip yuttuktan sonra cevap vermek için biraz tebessüm etti, "Çünkü hıristiyanlıkta yemekten önce dua edilir ve yahudiler yemekten sonra dua ederler. Bu yüzden bize tavsiye edilen hiçbirine benzemeden dua etmektir. Bu da yemeğin ortasında dua etmeme sebebiyet verdi."



Hakikaten de söyledikleri doğruydu, hıristiyanlar yemekten önce yahudiler yemekten sonra şükranlarını sunuyordu. Birlkte sofrayı toparlayıp temizledik derken Hureyre yatak odasına gidip beni de çağırdı.

"Evet?"

Kıyafet dolabımın içine bakarak bana seslendi, "Lütfen kendine namaz için güzel hafif ve elbise bul giy. Hava iyice ısındı."



"Ehhh tamaaam?"

Hureyre öylece odadan çıkmıştı. Üzerimi değişip bende odadan çıktığımda koridorda Hureyre giyinmiş ve hazır bekliyordu.

"Hadi gel akşam namazını kılıp ardından inşaAllah sende istersen yatsı ve teravih namazı için camiye gidelim."

Benim içinde güzel bir fikir olan bu duruma sevinip gülümseyerek başımı eğdim, hemen ardından mescide girdim.

Ahiret eşim ol...(Bitti - Düzenleniyor)Where stories live. Discover now