[33]...iş...

2.5K 177 17
                                    

Subhanallah, Elhamdülillah ve Allahuakbar! Bu nasip bir merhamettir ki, Allah subhanahu ve te'ala bizim bilgimiz olmadan bizi besliyor. Biz nasıl bilebilirdik ki aldığımız yumurtaların komşularımızın rızkı olarak yazıldığını?...

Pazartesi sabahı. O gün sabah namazıyla uyanıp günlük okumalarımızla başladık. İşimiz vaktimizden çoktu ve her anımızı bunun bilincinde geçirmeye çalışıyorduk.

"Sare bana bir kalem verir misin?"

Kalemliğimden bir kalem alıp ona uzattım. Kitabında birşeyleri hızlı hızlı biraz da hevesle çiziyordu o sırada bende okuduğum sayfaya odaklanmaya çalışıyordum.

🌼Dünyada ﺍَﻟْﺤُﺐُّ ﻓِﻰ ﺍﻟﻠّٰﻪِ (El hubbu fillah) hükmünce salih ahbaplara muhabbetin neticesi (dostlarla arkadaşlığın sonucu):

Cennette ﻋَﻠٰﻰ ﺳُﺮُﺭٍ ﻣُﺘَﻘَﺎﺑِﻠِﻴﻦَ ile tabir edilen (hicr suresi 15, 47inci Ayet), karşı karşıya kurulmuş cennet iskemlelerinde oturup hoş, şirin, güzel, tatlı bir surette, dünya maceralarını ve kadîm olan hatıratlarını birbirine nakledip eğlendirmeleri suretinde; firaksız (hiç ayrılma olmadan), safi bir muhabbet ve sohbet suretinde ahbaplarıyla görüştüreceği, Kur'an'ın nassıyla (açıkça) sabittir.🌼
🍀32inci Söz🍀

Üzerimde sebep olduğu duyguyla dışarı baktım. Camide edindiğim tüm dostlarımla cennete layık olabilirsek, Allah'ın subhanahu ve ta'ala kurallarına göre yaşarsam, orada bugünlerimiz ve dertlerimiz hakkında gülüp eğlenebiliriz. İnşaAllah.

Ne kadar da güzel bir söz, cennette sevdiğin dostlarınla birlikte eğlenmek. Dostluklar neden biterdi, hem de bizi Allah'a subhanahu ve teala daha yakınlaştıran?
Bu dünyada birlikte göğüs gerip katlanılan dertler cennette daha çok gülmemize sebep olacaktı inşaAllah.

Bu dünya bir tarla gibi, ne ekersen onu biçersin...

Bir sonraki satırları okurken sevenler adına sevindim, şayet doğru şekilde sevdilerse, aynı zamanda bu sevgiyi yanlış şekilde harcayanlara da bir o kadar üzüldüm.

Enbiya ve evliyaya Kur'an'ın tarif ettiği tarzda muhabbetin neticesi (sevgi duymanın sonucu):

O enbiya ve evliyanın şefaatlerinden berzahta (Yani ruhların ölümden sonra kıyamete kadar kaldığı alemde), haşirde (yeniden dirilişte) istifade etmekle beraber; gayet ulvi ve onlara lâyık makam ve füyuzattan (feyizden) o muhabbet vasıtasıyla istifaza (manevi olarak faydalanır) etmektir.

Yani peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam'a duyduğumuz sevgi hem bu dünyada hem de ahirette bizleri Hz. Yusufun o derîn kuyudan tutup çekildiği ip misali kurtaracaktır. Sübhanallah.

Eğer ünlüleri değil de Allah'ın Resulü sallallahu aleyhi vessellem seversek ve örnek alırsak onlarla birlikte olacağız inşaAllah, bunu da açıkça beyan eden şu hakikat sözleri vardır

Evet

ﺍَﻟْﻤَﺮْﺀُ ﻣَﻊَ ﻣَﻦْ ﺍَﺣَﺐَّ

🌸İnsan sevdiğiyle birlikye olacaktır🌸

sırrınca, âdi bir adam, en yüksek bir makama, muhabbet ettiği âlî makam (yüksek ve üstün) bir zatın tebaiyetiyle (tabi olmasıyla) girebilir.

Ahiret eşim ol...(Bitti - Düzenleniyor)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin