Soru Cevap

1.6K 93 15
                                    

Kimim ben ve bu hikayeyi neden yazıyorum?

Sevgili Medreselihafizee kardeşim özleden bir soru sordu derken sizleri de alakadar eder diye nacizane bir soru cevap bölümüyle bu sözlerin ardına tavşan gibi sığınmaya çalışan kim biraz anlatmak istedim.

Aynı zamanda bu bölümü,wattpad'de şimdiki durumu istişare edip sizlerin de düşüncesini öğrenmek için bir fırsat olarak  değerlendirmek istedim açıkçası.

Kişisel sorulara, mesela;

İsmim nedir?
Nereliyim?
Kaç yaşındayım?
Okuyor muyum/işle mi meşgulum?

Bunları cevaplamak istemiyorum zira bu sayfa isminden tutalım hikaye ve kuruluş niyetine kadar islama adamış olduğum bir sayfa. Ve konu islam olunca sizler, de bilirsiniz, kişiler önemsiz olur, önemlisi Allahü teala'yı ve iyilik dinini ne kadar etrafımıza aşıladığımız olur.

Yani hem hikaye hem de kişiler sadece islamı biraz daha tanımak ve en önemlisi yaşamak içindir.

Bende sizlerden biriyim, evet çok klişe ama alemlerin Efendisi bile Fusillet suresi 6ıncı ayetinde kendinden şu şekilde bahsederken

🌸قُلْ اِنَّـمَٓا اَنَا۬ بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُوحٰٓى اِلَيَّ اَنَّـمَٓا اِلٰهُـكُمْ اِلٰهٌ وَاحِدٌ فَاسْتَق۪يمُٓوا اِلَيْهِ وَاسْتَغْفِرُوهُۜ وَوَيْلٌ لِلْمُشْرِك۪ينَۙ🌸

🌸De ki: "Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Fakat bana ilâhınızın yalnızca bir tek ilâh olduğu vahyediliyor. Artık O'na yönelin ve O'ndan bağışlanma dileyin. Allah'a ortak koşanların vay haline!🌸

Biz kimiz ki, bir önemimiz ola. Kendi aciz kişiliğimi yazmak için bir neden bulamıyorum, Allah kibirden cümlemizi emin eylesin, ki O Azze ve Celle yüce kitabında "Ben" demekten çok "Biz" diyor!

Doğrusu herkes geriye dönüp baktığında, hiç memnun olmadığı veya utandığı ve hattâ nefret ettiği zamanlar yaşamıştır. Bende tabiki böyle bir dönem yaşadım. Kimse kimseden üstün değil, ola ki takvası daha üstün ise amenna ve takva herdaim ulaşabileceğimiz ve ilerleyebileceğimiz bir özelliktir.

Aşağı yukarı 4 sene önce Wattpad ile  tanıştım🤗
O dönem aynı zamanda yazmaya ve yazılarımla öğretmeye tutkuyla bağlamaya başladığım bir zamandı ayrıca yetenek olduğunu düşündüğüm bu beceriyi ilerletmek ve bunun için insanlarsan fikir ve görüşlerini almak istedim.

Herneyse, zamanla bir veya bir diğer hikayeye tevafuk ettim ve 'bu neymiş' diyerek, kediyi öldüren merak misali, bir hikayeyle çarpıştım, kelimenin tam anlamıyla.

Tamamen şok olup psikolojim bozularak ilk hesabımı sildim. Hem aşırı derecede çok zamanımı çalmış hem de inanılmaz dinimden uzaklaştırmıştı. Subhanallah. Okuduğum hikaye bilinç altımdan yavaş yavaş absürd şeyleri tatlı tatlı işliyordu.

Buradan çıkınca evdeki kitapları, tabiri caiz ise, yalayıp yuttum. Şu bir gerçek, aç olduğunuz o dini bilgiler burada bulunmuyor, bizler her ne kadar uğrasak da noksanlığımız oluyor, üstüne bir de vebal alıyoruz. Bu platformu her ne kadar sevsem de elinizde tuttuğunuz kitabın ve yeni kitap kokusunun yerini asla dolduramaz.

Öyle şip diye kitap da çıkaramayacağıma ve buna henüz ilmimin yetmediğine de bakacak olursak, ki yazılım hatalarını tamamiyle es geçiyorum, Merve Özcan gibi 3 kitap çıkarmam Wattpad üzerinden belki Allah'ın Azze ve Celle izniyle gözüme daha cazibeli ve mümkün göründü.

Merve Özcan konusunda beni etkileyen Wattpad sayesinde kitap çıkarması değil, o kitapların islami kitaplar olmasıydı. Burada tanıyan inşaAllah vardır, 3 seri kitabı (Haramdan sakın) da birbirinden güzel, kalmış ki daha diğerleri ne kadar güzel bilmiyorum.

Bir diğer sebep de Bediüzaman Said Nursinin Risale-i Nurlarını gençlere biraz daha tanıtmak. Önceki bölümlerde yazdığım gibi belli bir yanlış anlaşılmadan dolayı sayfalarca açıklamadan yararlanmamak ve olan önyargıyı en azından kendimiz test edip yıkmadan öylece devam duvar örmek, haksızlık olur diye düşündüm.
Her bir eser islamı bilimle tesciliyen kitaplardır, ki islamın buna ihtiyacı zaten yok.

Bu fitne devrinde imanımızı korumak çok zor, bunu bazımız her an bazımız gün de en az bir defa hissediyor. Ve imanımızı güçlendirmenin tek ve en sağlam yolu doğru kaynaklardan kitap okumak ve aklımızı kullanarak ilmimizi artırmak.

Sonuç olarak şunu diyebilirim. Almanca başlayıp türkçeye çevirmeye karar verdiğim bu hikaye islamı tanıtıp sevdirmek ve Asa-yı Musa da gecen şu kesit gibi

🌼Madem hakikat budur. Ve madem helâl dairesi, keyfe kâfidir ve yeterlidir. Ve madem haram dairesindeki bir saat lezzet, bazen bir sene ve on sene hapis cezasını çektirir. Elbette gençlik nimetine bir şükür olarak o tatlı nimeti iffette, istikamette sarf etmek lâzım ve elzemdir, yani zorunludur;🌼

gençliği heba etmemek.

Neden Atheist olan Müslüman, zorla evlilik veya kötü çocuk gibi insan değerini yerlere atan hikayeler trendlere girsin ki?

İnsan kendine her nekadar "onları örnek almıyorum" derse desin, bilinç altımıza işliyor ve normali anomali, doğruyu yanlışı, beyazı griyi birbirine katarak bir gri oluşturuyor, Allah muhafaza.

Aynı şekilde Peygamberimiz bizlere dinimiz üzere güzel dostluklar kurmamızı buyuruyor ise, bu da helal olana daha yakın olmamızı istediğinden ve gerekliliğindendir. Bizi kötü etkileyen bütün herşeyden, doğru yol ve Fatiha suresinde sürekli söylediğimiz sırat-ı müstakim'den bizi ayıran her türlü dostluk, insan ve faaliyetlerden uzak durmalıyız.
.
.
Sonraki bölüm biraz sonra geliyor inşaAllah 😊
Cevap ve düşüncelerinizi paylaşın inşaAllah bu bölümü hep birlikte dertlenip yeni konular bulmakla geçirelim

Ahiret eşim ol...(Bitti - Düzenleniyor)Where stories live. Discover now