[20]...Hazırlıklar 2...

3.4K 245 8
                                    

Beni bu kadar hurafe bir durum için küçük düşüreceğini sanmazdım, üstüne birde günün unutulmaz anının tam da bu hal olacağı aklımın ucuna gelmemişti...

Kasım amca konuya girince nefesimi tuttum.

"Kardeşim, çok uzun bir süredir tanışmıyoruz ama bu kısa sürede birbirimize yardım edişimiz 20 seneye değerdi. İyi günümüzde çok dostumuz vardı ama kötü günümüzde yalnızca siz vardınız yanımızda. Bu zor dönem bizler için Allah'ın (Azze ve Celle) bir lütfü oldu ve bu iki gence vesile oldu."

Hureyre'ye ve bana bakmıştı ama ben o kadar utanmıştım ki yüzümü ve bakışlarımı çevirdigim halıdan alamadım.

"Allah subhanahu ve teâlâ bir Ayetinde buyuruyor 🍀24, 32🍀

🌸Sizden bekar olanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden durumu uygun olanları evlendirin. Eğer bunlar yoksul iseler, Allah onları lütfuyla zenginleştirir. Allah lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.🌸

Ve O'nun Peygamberi Muhammed aleyhisselatu vesselam da şöyle buyuruyor;

🥀Kimin evlenmeye gücü yeterse evlensin. Çünkü evlenmek, gözü harama bakmaktan daha fazla korur, iffeti de daha fazla muhafaza eder. Evlenmeye gücü yetmeyen kimse ise oruç tutsun. Çünkü oruç insanın şehvetini kırar🥀
🍀İbni Mâce, Nikâh 1🍀

Bu yüzden inşAllah bizde kızımızdan ailemizi ilmi ve bilgisiyle, merhameti ve herşeyden önemli olan kalbi ve sevgisiyle tamamlamasını isteriz."

Babam Kasım amcaya baktı. Bu güzel sözler beni etkilemişti ve nefesimi biraz daha yavaş alıp vermemi sağlamıştı.

"Bizler kim oluyoruz ki Efendimizin aleyhisselatü vesselâm buyruğuna karşı gelelim. Ama sizlerin de rızasıyla önce kızıma sormak isterim, emin olup olmadığını..."

Babama bakıp o anki hissettiğim büyük heyecanı göstermemekte güçlük çektim.

"Kızım, bu izdivaç teklifi kabulün müdür?"

Başımı eğip iki defa yukarı ve aşağa salladım ama annemin boğazını uyarıcı bir şekilde temizlediğini duyunca evet dedim.

"O zaman bizde böyle güzel bir karara mani olmayalım. Allah subhanahu ve teâlâ size hem bu dünyada hem ahirette ebedi sadet ve huzur evliliği nasip buyursun ve sizlerden razı olsun."

"Âmin."

Hepimiz ayağa kalktık Hureyre'nin babasına verdiği yüzükleri takmak için önüne durduk. Kâsım amca yüzükleri ikimize de taktı.

"Hakkımızda hayırlısı olsun çocuklar."

Hureyre babama doğru gidip elini öptü, anneme gelince annem omuzuna dokundu ve gülümsedi o da anlayınca başını salladı.

Kâsım amcanın eline uzandığımda anneme gibi benzer bir şekilde başını salladi ve öpmeme fırsat vermedi. Elini görüşüne koyup teşekkür edince ona gülümseyip tekarar yere baktım. Derken Amine boynuma atılıp çığlık attı

"Evet, evet, evet, evet. Artık yengemsin."

Durum her ne kadar uygun olmasa da hepimiz güldük. Bakışlarım Şehzade'm Zübeyre kayınca içimi bir hüzün kapladı. Minik yüzü üzgün ve sanki olan bitenleri anlamış gibi bana bakıyordu.

Ahiret eşim ol...(Bitti - Düzenleniyor)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant