[11]...Araştırma...

3.4K 267 22
                                    

Tamamiyle bir sessizlik hakim olmuştu, kızların bakışları altında yüzüm kızarmıştı...

Yavaş yavaş kızlardan biri bana gülümsemeye başladı. Gülümsemesine karşılık verip heyecanla birşeyler söylemesini bekledim.

"Yani siz Selim abi hakkında bilgi edinmeye mi geldiniz?"

"Evet lütfen."

Başımı sallayıp yere eğdim.

"Şimdi durum şöyle...biz hakkında pek de çok şey bilmiyoruz çünkü gençlerle fazla bir irtibatımız yok."

Kafamı kaldırıp neredeyse ağzından çıkacak sözleri dünyanın şifresi gibi dinledim

"Peki senin ismin nedir?"

"Sare"

Benim yerime cevap veren Amine olmuştu.

"Tamam. Sare istersen diğer vakit namazına kadar bekleriz böylece birkaç annemiz teyzemiz gelir ve onlara sorularını sorarsın. Böyle bir konu hakkında yetişkinler daha çok tavsiyede bulunabilir. Biz şimdi sana birşey söylesek Kermes'te gördüğümüz veya bildiğimiz kadar olur. Eğer konu ciddi bir konu ise, ki tahminimce öyle, sana aşağı yukarı bilgiler vermek istemem."

"Tamam. Allah razı olsun, ben böyle hiç düşünemedim. Akıl akıldan üstündür."

Minnettar bir bakış attım. Gel namaza kadar kızlarla plan program konularını görüştük, yakında organize edilecek Kermes için de görüştük.

Kısa bir süre biz de kendi camimiz ve projelerimiz hakkında fikir sunduk. Kızlar sohbetlerimizi çok merak ettiler ve nasıl hazırlandığımız hakkında tavsiye istediler.

Ezanın okunması ile beraber birkaç teyze geldi mescide. Amine ve ben abdest almak isterken görüştüğümüz kız teyzeler ile konuştu.

Namaz için hepimiz safları sık tuttuk ki şeytan aramıza girmesin diye. Efendimiz aleyhissalatü vesselâm şöyle buyurduğu için bu çağrıyı imam efendi de yaptı:

🥀Safları düz tutunuz. İleri geri durmayınız. Sonra kalpleriniz de birbirinden farklı olur. Aklı başında ve bilgili olanlarınız benim arkamda, onlardan sonra gelenler daha arkada, daha sonra gelenler daha arkada dursunlar.🥀
🍀Müslim Salât 122🍀

Tesbihatım bitince ellerimi açıp hakkımda hayırlısı olması için dua ettim. Öncesinde ise iki rekat mescit namazı kılmıştım.

"Allah kabul etsin kızım."

Bir kadın yanıma oturmuş ve bana gülümsüyordu. Gülümsemesine karşılık verip ona doğru vücudumla döndüm, bakışlarımı yerden kaldıramamıştım.

"Utanma kızım Selim hakkında birşeyler bilmek istemişsin?"

"Evet teyzecim. Mümkünse onu nasıl bildiğinizi, iyi huyları varsa kötü huyları varsa anlatırsanız Allah rızası için?"

"Olur tabiki. Camimizin gençler derneğinin bir üyesidir kendisi. Biliyorsundur, 26 yaşında ama yaklaşık 3 senedir düzenli olarak camiye gelir. İyi bir çocuktur, annesi onu yanlız yetiştirdi. Babası uzun süre önce vefaat etti."

Ahiret eşim ol...(Bitti - Düzenleniyor)Onde as histórias ganham vida. Descobre agora