[8]...Mantıksızlık...

3.9K 303 18
                                    

"İlk adet dönemin oldu mu?"

Fısıldamıştım ama bu onun utanmasına yetmişti bile...

Bir an için bende utanmıştım, ama söz konusu benim utanma duygumdan önemli olduğundan kısa bir süre sonra hisselerim düzelmişti.

Bu yüzden de ona bakmayı kesmiştim ve o hazır olana kadar bekledim. Elhamdülillah cevap verdi, neredeyse fark edilemeyecek şekilde başını sallamıştı.

"Bir genç kıza tesettür ilk adetini gördüğü zaman farz olur, çünkü böylece ergenliğe girmiştir ve bir kadın olma yolunda ilerlemekte olduğunu gösterir. Ve bu da demek oluyor ki, o kızın vücudu değişmeye başlamıştır ve karşı cins için ilgi odağı olma ihtimali de yükselmiştir. Bu yüzden kapanman ve kendini kötü niyetli ve seni rahatsız edecek bakışlardan muhafaza etmen gerekir."

Bana sorgulayan bakışlarından yola çıkarak bir soru sordu:

"Yani daha kapanmam gerekmiyor?"

"Hayır, farz olduğu şekilde olmasa da şu Ayetin de bizlere tavsiye ettiği gibi:
🌸[...] Ama yine sakınmaları onlar için daha hayırlıdır. Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.🌸

🍀Nur Suresi 24., 60ıncı Ayet🍀"

"Öncesinde yaşlı kadınların vücutları çok çekici olmadığından ve o tür bir niyetle bakışlara maruz kalmayacağından onlara yönelik bir hafifletme söz konusudur. Onların örtülerini kaldırımlarında bir yanlış görülmüyor ama aynı ayette örtülerini kaldırmamaları, yani yaşlı olmalarına rağmen halen tesettürlü yaşamaları hakkında "daha hayırlıdır" buyuruluyor. Yani örtülerini yine de örtünmelerinde bir mahsur görülmüyor ve aksine Allah herşeyi en iyi bilen olduğu için sen hasta olmamana rağmen dersen ki, ben kapanmak istiyorum, Allah subahnahu ve teâlâ senin bunu neden yaptığını bilir. Yani niyetin önemli bu konuda."

"Vay be."

Yüz ifadesi etkilendiğini adeta bağırıyordu

"Subhanallah"

Gülümseyerek söylediğimi tekrar etti

"Özür. Bende öyle demek istedim. Sübhanallah."

İkimizde güldük ve ayağa kalktık. Ezan okunduğunda dışarıya bir bakış attım. Akşam namazı okunmuştu. Elhamdülillah zaman ne kadar hızlı geçiyordu.

Tamamen normal bir yüz ifadesi ile Amine yanımdan geçip banyo'ya doğru gitti. Gülümseyerek ardından bende yürüdüm.

(...)

Namazdan sonra Amine hemen mutfakta kayboldu bende o sırada dua ettim. Yanıma geldiğinde yavaş yavaş duamı bitirdim ve ona baktım. Bana parıldayan gözlerle baktı.

"Aceba seninle gelebilir miyim?"

Düşünüp kafamı salladım.

"Olur, ama babam Allahu âlem evdedir. Senin için bir mahsuru var mı?"

"Yok, sorun olmaz."

Gülümsemesine yanıt olarak bende ona gülümsemiştim ve birlikte tramvaya doğru yürüdük. Normalde eve daha erken ulaşmaya dikkat ederdim ama bugün bazen olduğu gibi zamanı unutmuştum.

Ahiret eşim ol...(Bitti - Düzenleniyor)Where stories live. Discover now