[10]...Karar vermek...

3.7K 251 20
                                    

Yatmadan hemen önce Maillerimi güncelledim ve oradaydı...

Mezuniyet sonuçlarım...

Maili açıp hızlıca bir göz gezdirdim ta ki o kelimeleri okuyana dek...

Bu belgeyle, teslim ettiğiniz mezuniyet tezi dolaysıyla, 2.1 notu ile (aşağı yukarı türkiye için 90 puan civarı oluyor) başarıyla mezun olmaya hak kazandığınızı belirtmek isteriz.
Diplomanızı en yakın zamanda teslim almanız dileği ile.

Aşağı yukarı aynı cümleleri üç defa okunduktan sonra her defasında derin bir nefes aldım.

Mezun olmuştum. Artık haber yazabilir ve muhabirliğe atılabilirdim. Artık uzun uzun haber yazıları yazıp doğru olanı insanlara ulaştırıp yanlış bilgilerin aktarılmasını ve çoğaltılmasını önleme imkanım vardı. Elahdmulillah.

Hemen banyoya gidip abdest aldım. Sonrasında 2 rekat şükür namazı kıldım ve ardına da Kur-an okudum. Tam olarak ilk inen 5 Ayeti okudum, ki bunlar Efendimiz aleyhissalatü vesselâm' a Cebrail aleyhisselam tarafından okunmuştu.

🌸اِقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذ۪ي خَلَقَۚ🌸

🌸خَلَقَ الْاِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍۚ🌸

Yaratan Rabbinin adıyla oku!
O, insanı "alak" dan yarattı. (1-2)

🌸اِقْرَأْ وَرَبُّكَ الْاَكْرَمُۙ🌸

Oku! Senin Rabbin en cömert olandır.

🌸اَلَّذ۪ي عَلَّمَ بِالْقَلَمِۙ🌸
🌸عَلَّمَ الْاِنْسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْۜ🌸

O, kalemle yazmayı öğretendir, insana bilmediğini öğretendir. (4-5)

🍀Alak Suresi, ilk 5 Ayet🍀

Son ayeti okuduktan sonra nefesimi bıraktım. Üniversiteye başladığımda insanlara ve müslümanlara yardım etmek istemiştim. O yüzden de insanlara yardımcı olabileceğim bir mesleğimin olması gerekiyordu. Onlar için birşeyleri kolaylaştıran veya bazı konularda yardımcı olan bir meslek olmalıydı.


Şimdi ise bir mesleğim vardı, onunla insanları yaşanan olaylar hakkında bilgilendirebilir ve hiçbirşey katmadan bilinçlenmeye yardım edebilirdim. Bütün doğruları katgısız sergileyerek.

Annemlere bu haberi vermek için hemen salona koştum.

(...)

Evde minnacık bir kutlama yaptık. Babam bana hediyemi, yani arabamı, öncesinden aldığı için bir hediye beklentim yoktu. Birlikte güldük ve Uno oynadık.

Babam her defasında Zübeyr kazandığı için kıskandığını belli etmemeye çalıştı. Böyle küçük bir insanın neden daha çok oyun hakkind a bilgi sahibi olduğunu bir türlü anlayamadı.

Yatsı vakti girince hep birlikte seccadeleri serip babamın arkasına durduk. Şehzade'm kadınlarla birlikte durmak istedi ama babam ona etkenlerin önde durması gerektiğini açıkladı.

Ahiret eşim ol...(Bitti - Düzenleniyor)Where stories live. Discover now