° egy tolvaj, érző szívvel °

281 28 5
                                    

A Wayne birtok mindig fenségesen és tisztán állt a város egyik eldugott magánterületén

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A Wayne birtok mindig fenségesen és tisztán állt a város egyik eldugott magánterületén. Talán ez volt Gotham azon része, mi ideiglenes biztonságot és nyugalomérzetet adott az embereknek, mikor arra jártak. Persze nem turistalátványosság volt, a birtok szigorúan védett volt, hogy semmilyen hívatlan vendég ne tegye be a lábát az épületbe. Azon a hatalmas és gyönyörű helyen az elhunyt gazdag házaspár Thomas és Martha Wayne egyetlen örököse Bruce Wayne lakott inasával Alferd Pennyworth-szel, ki a fiú gyámja lett, miután a szülőket megölték egy igen gyalázatos és fájdalmas estén. Bruce, aki azóta igen sokat fejlődött, akkor még igen esetlen és gyönge fiú volt, kinek együtt kellett élnie szülei halálának gyászával. Mára már egy erős 18 éves ifjúvá cseperedett, mi részben elszántságának és Alfred bölcs tanításainak volt köszönhető.

Selina Kyle, ki minden biztonsági rendszert képes volt áthágni, most éppen a fiú hatalmas ablaka szegélyét markolászva csüngött, ajkait harapdálva. Most az egyszer nem volt biztos a dolgában, nem tartotta jó ötletnek a Wayne Jótékonysági esten való részvételt, mégis rábólintott.

Új barátja - ha lehet így nevezni - vele ellentétben lehetőséget lát az estében kettejükre nézve. Camilla azzal érvelt, hogy a parti lehetővé teszik számukra legalább 2 hétnyi elemózsia mennyiségüket, amit a fiatal lány alá is ír, hiszen az ötlet nem volt rossz. Csupán észrevette a szőkén hogy nem mondta el a valódi szándékát. Miután beszélt a nyomozóval, kiben Selina egyáltalán nem bízott, fura csillogást vélt felfedezni Camilla zöld szemiben. Nyugtalanságot, ami felkeltette Selina érdeklődését. Nem tudta a lány valódi szándékait, de az étellel kapcsolatos elméletét nem vetette meg, így belement hogy vele tart. Viszont előtte beszélni akart Bruce-szal, legalább egy meghívó reményében, hogy megkönnyítse egyikük dolgát. Ha Camilla bejut a meghívóval, ő egyedül könnyűszerrel be tud surranni, ha az az egyetlen biztos módszer.

Lassan megrázta fejét, gyönyörű göndör fürtjeit lágyan ringatta a szél, minek hatására a lány kipréselt magából egy mély sóhajt, majd szélesre tárta az ablakot. Lábait kinyújtotta, egyenes háttal ért földet. Mosollyal az ajkain húzta el maga előtt a sötét barna színű függönyt.

Bruce, ki még javában fent volt, a méregdrága kanapéján olvasott egy könyvet. Egyáltalán nem vette észre a lány érkezését, ki halk léptekkel megindult a mit sem sejtő milliárdos felé.

Bruce szemei el sem engedték a papíron lévő betűket, ezért is dobbant nagyot a szíve, mikor Selina kizökkentette nyugalmi állapotából.

- Mit olvasol? - mosolygott a göndör hajú a Wayne fiúra, ki felfelé kanyarintott ajakkal fújta ki visszatartott levegőjét.

- Üvöltő szelek. - csapta össze a könyvet, majd letette a mellette lévő kis asztalra. - Ez volt édesanyám kedvence.

Selina egy mozdulattal elkobozta az imént letett irományt, aztán levetette magát Bruce mellé. Lábait a fiú ölébe helyezte, kinek arcába halovány pír szökött Selina közelségétől.

A göndör hajú lapozgatni kezdte a könyvet, majd összehúzott szemekkel nézett a mellette ülőre.

- Nem túl nyálas egy kicsit?

- Nekem tetszik. - vonta meg a vállát Bruce, majd közelebb hajolva a lányhoz, egy apró puszit adott ajkaira. Selina sűrűn pislogva maradt mozdulatlan, de nem azért mert ellenére volt a fiú csókja, hanem azért hogy leplezhesse kislányos zavarát. Bruce régi barátja volt. Sok mindenen mentek keresztül, hogy belássa gyengéd érzelmek fűzik ehhez a kivételes és kedves fiúhoz.

- Mi bajod van az ajtóval? - jegyezte meg a fiatal Wayne elhúzódva a lánytól. - Tudod hogy bármikor szívesen látlak.

- Igen, de szeretem rád hozni a frászt. - bokszolt bele gyengéden a fiú vállába, ki felkacagott. Selina is felnevetett, Bruce közelsége el is feledtette vele látogatása célját, kénytelen volt párat pislogni és feleszmélni. - De igazából nem szórakozni jöttem. Kérdeznék valamit. - komolyodott el az arca. - Elmész ugye arra a pénzgyűjtős cuccra?

- Persze, hiszen a szüleim aktív támogatók voltak a gyermekkorházaknak. Miért kérded?

- Arra gondoltam....esetleg.... -  Selina beharapta alsó ajkát, szemei a felettük lógó terebélyes csillárt pásztázták. Bruce először nem értette mire akar kilyukadni a lány, majd egyszer csak felcsillant ragyogóan kék szeme.

- Szeretnéd ha elhívnálak? - mosolygott gyengéden, közben átkarolva a lány vállát.

Selina elhúzta a száját, nem akarta bevallani a fiúnak valódi szándékát, de valahogy úgy érezte Bruce átlát majd rajta ahogy mindig is, így kénytelen lesz tiszta vizet öntenie a pohárba.

- Megtisztelnél. - válaszolta végül, közben ujjait tördelte.

Bruce ragyogó arccal nézett a lányra, megköszörülte torkát, majd szóra nyitotta vékony ajkait. - Miss Kyle, megtisztelve érezném magam ha önnel az oldalamon vehetnék részt ezen a nemes eseményen.

A göndör hajú elmosolyodott, bólintott egyet, ezzel beleegyezve a meghívásba. Megnyalta kiszáradt ajkait, vett egy mély levegőt hogy felkészítse magát arra, amit mondani akar a fiúnak.

- Kettő meghívó kellene. Az egyik egy barátomnak lesz.

Bruce arcára igencsak ráfagyott a vigyora Selina szavait hallva. Összehúzta sötét szemöldökét.

- Miért?

- Bajban van. Pénz kell neki, mielőtt nagyobb bajba keverné magát. - válaszolt higgadtan.

- Mennyire lenne szüksége?

A lány szeme elkerekedett. Sok mindent utált a világon, de mégis az bőszítette fel a legjobban ha a milliárdos Bruce Wayne ajánl fel neki pénzt. Összeszorította állkapcsát, lábait, mi eddig a fiú ölében pihent visszahúzta, majd a földnek szegezve talpát felpattant a puha kanapéról.

- Hiba volt idejönnöm. - húzta fel az orrát, majd sietős léptekkel az ablakot vette úti célul, mikor hosszú ujjak gyengéd szorítását érezte jobb felkarján.

- Selina! - állította meg az ifjú, ki már ismerve a lány heves természetét, karja után kapott. - Kérlek, várj!

- Nem szorulunk rá a pénzedre! - vágta fejéhez a göndör hajú.

- Jó, akkor csak gyere el velem a jótékonysági estre. Ennyit kérek. - tagolta a szavakat nyugodtan, mire a lány enyhe mosollyal az arcán kibújt a fiú ujjai szorításából és egy gyengéd mozdulattal a hatalmos ablakhoz libbent. Megmarkolta a fa burkolatát, majd visszapillantott a komoly arcot vágó fiúra.

- Rendben. - biccentett, majd berogyasztotta térdét ugráshoz készen, mikor Bruce ismét megszólította, ezzel megállítva őt.

- Ugye tudod hogy az egy adománygyűjtő est? Egy jó cél érdekében adományoznak az emberek, a gyermekkórházak javára.

Selina oldalra biccentette fejét, majd felkacagott.

- A vacsorám is egy jó ügy. - húzta széles vigyorra ajkait. - Majd dumálunk. - köszönt el Bruce-tól, mielőtt elrugaszkodott és eltűnt volna az éjszakában.

Bruce megvárta, míg a lány árnyéka is eltűnik, majd mosolyogva bezárta az ablakot.

- Jogos. - jegyezte meg magában, majd lehuppanva a kényelmes kanapéra, újra kezébe vette anyja egyik kedvenc irományát.

ᴀɴɪᴍᴀʟ ɪᴍᴘᴜʟsᴇs | ✔Where stories live. Discover now