° a szökés °

416 37 6
                                    

A Haly's cirkusz a mólónál vert ideiglenes tábort, Gotham nyugati részén, mi csupány 20 perc gyalogút a Douglas háztól

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A Haly's cirkusz a mólónál vert ideiglenes tábort, Gotham nyugati részén, mi csupány 20 perc gyalogút a Douglas háztól.

A lány, ki remegő térdekkel kapkodta lábait ezen az elég hűvös estén, összehúzta magán vörös színű szövetkabátját, tekintetét ijedten kapdosta össze vissza, mintha attól tartott volna, hogy valaki követi.

Mikor Camilla eldöntötte hogy megszegve anyjának tett ígéretét elmegy találkozni Jerome-al, megvárta még Katherine a konyhaasztalnál ülve behörpinti az utolsó csepp vörösbort is a poharából, majd besonfordál a szobájába.

Mióta édesapja életét vesztette, anyja úgy érezte csak az ital felejthetteti vele el azt a fájdalmat mit elvesztése okozott. Camilla nem egyszer fektette ágyba kicsit ittas állapotban lévő asszonyt, ki úgy szétcsúszott, hogy még a tulajdon lányát sem ismeri fel.

Most viszont szemet hunyt józantalansága felett, mi kapóra is jött neki, így könnyűszerrel ki tudott osonni a bejárati ajtón, anélkül hogy észrevették volna.

Most pedig dideregve, fényképezőgépével a nyakában szelte át Gotham utcáit, annak reményében hogy nemsokára biztonságban tudhatja magát. Zsebéből előhalászott egy igen megtépázott cigarettát, mit barátnője tuszkolt a zsebébe, még előző nap. Egy pillanatra megtorpant míg a zsebébe süllyesztett öngyújtó segítségével életet lehelt a szállba, majd folytatta útját.

Mivel nem sűrűn gyújtott rá, így egy kicsit megszédült ahogy érezte hogy a nikotin szétárad a testében, mikor egymás után szívott bele a cigarettába.

Nyugodtan dobta el a csikket, mikor meglátta távolról a cirkuszi sátrak csúcsát, mik az ég felé tekingettek. Csak az utcai lámpák fénye világította meg a területet.

Mikor Camilla odaért tanácstalanul nézett körbe, hátha szemével megtalálja a fiút, ki szerencsére a kapunak támasztva hátát, a csillagos eget kémlelve várta a vörös hajú lányt. Arcába vér szökött a fiút látva, kinek fehér szeplős párnácskáit megcsípte a késő esti szellő, szemei szinte csillogva kémlelték a sötét eget.

Mikor Jerome meghallotta a lány lépteit, szemei megunva a csillagok ragyogását tekintetét Camilla-ra vezette és egy igen szívéjes mosollyal köszöntötte. Kezeit zakójának zsebébe dugta, úgy ment a lány elé, kinek szíve úgy dübörgött a mellkasában hogy csoda hogy Jerome nem hallotta. Egyik karját kihúzta a zsebéből, majd Camilla hideg kezéért nyúlt, mire egy apró csókot hintett.

- Hölgyem, - mosolygott, közben széttárta karját a cirkusz felé mutatva, majd drámaian meghajolt. - köszöntöm a Haly's cirkuszban!

ᴀɴɪᴍᴀʟ ɪᴍᴘᴜʟsᴇs | ✔Where stories live. Discover now