° kalamajka °

857 56 5
                                    

Camilla nem hitte hogy egy szórakoztató, csodás est is tragédiába torkollhat

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Camilla nem hitte hogy egy szórakoztató, csodás est is tragédiába torkollhat.

A cirkusz a mulatságról, az ámulatról és a nevetésről szólt számára, ezért újongott mikor a Haly's Cirkusz Gotham városába érkezett. A nézőtér középső helyén kucorogva, a titokzatos idegentől kapott rózsával a kezében üldögélt barátnője Danielle oldalán, aki unottan eszegette a kezében szorongatott rózsaszín vattacukrot. Camilla viszont csillogó szemmel nézte a porondon történteket, ahol éppen az akrobaták szórakoztatták a közönséget ámulatba ejtő tehetségükkel.

Camilla a bohócokat várta. Maga sem tudta miért, de szerette a bohócokat. Mindig vidámak az élet minden helyzetében, mosolyognak, mosolyt csalnak az emberek arcára. Habár tudta, hogy a bohóc ruhát viselő férfi nem biztos hogy boldog, de épp ezért tetszett neki annyira " Olyan mint mi. Mint itt mindenki. Mosolyognak de nem biztos hogy az ajkaik őszinteséget tükröznek."

Mikor a bohócok megjelentek a porondon, nevetve fogadta a közönség.

Ők is mosolyogtak, a szemükben viszont égett a gyűlölet. A színpadon hatalmas verekedés tört ki. Camilla az ajkai elé kapta a kezét, kis tenyerével megszorította a kezében tartott rózsát, minek tüskéi újra felszakították bőrét.

- Na ezt nevezem én igazi műsornak! -mosolygott Danielle barátnőjére, aki szemmel láthatóan élvezte a cirkuszi balhét.

A lány csalódottan összepréselte ajkait. Nem ezt várta a ma estétől.

- Gotham-i rendőrség! Senki ne mozduljon! - állt fel a tömegben egy fekete öltönyös férfi. Camilla jól ismerte őt. James Gordon nyomozó is tiszteletét tette a ma esti előadáson és kapva az alkalmon, szórakozásából ismét munkaügyet csinált, azzal hogy magasba emelte jelvényét.

A mellette kukoricát majszolgató kicsit napbarnított, fekete hajú nő még új lehetett a városban, Camilla még sosem látta ezelőtt.

- Tünjünk el innen! - ragadta meg a lány karját Danielle és felrángatta őt a vörös színű ülésről.

Mielőtt elfajulhatott volna a helyzet elhagyták a piros, fehér csíkos sátrat. Szedték a lábukat, gyorsan elhagyták a cirkusz területét, a vörös hajú lány pedig csalódottan, szomorúsággal a szemében pislogott hátra.

Nem így kellett volna véget érnie.

Az eső szemerkélni kezdett. A két barátnő szaporább léptekkel siettek a belváros felé, ahonnan majd egy egy taxi segítségével biztonságban hazaérhetnek.

Az eső már szakadt. Egy rendőr autó húzott el a két lány mellett.

Csak egy pillanat.

Egy pillanatra látta őt.

Fátyolos tekintettel, szemei szomorúan révedtek kifelé a rendőrautó ablakán. Egy pillanatra mintha a tekintete összefonódott volna a lányéval.

- Ez nem a srác volt, aki a kezedbe nyomta a rózsát? - lökte meg a vállát Danielle. A lány megtorpant és a kezében szorongatott gyönyörű virágot nézte.

Vörös szirmai még mindig kecsesen ki voltak nyílva, zöld, tüskés szárára viszont már rátapadt a lány vére.
Egy halk sóhajt préselt ki magából.

- De igen. - sütötte le a szemét - Ő volt az.

ᴀɴɪᴍᴀʟ ɪᴍᴘᴜʟsᴇs | ✔Where stories live. Discover now