59.Bölüm

1.4K 67 0
                                    

Kumsal'dan...

  "Kızım kalk!Okula geç kalacaksın!"

Annemin milyonuncu kez beni uyandırma sesiyle oflayarak yataktan kalktım.Dünün yorgunluğunfan dolayı gözlerimi açmakta zorluk çekiyordum.Düğünden gelini kaçırmamız,Can ve Berfin'in uğradığı silahlı saldırı derken epey yorulmuştum.Ve şimdide okula gidip hocaların dırdırlarını,tatilde ne yaptınız sorularına verilen klasik cevaplarla dahada çok yorulacağım.

Ellerimle gözlerimi ovuşturup odadan çıktım.Gözde ve annem masaya oturmuş kahvaltı yapıyorlardı.

"Babişkom yok mu?"diyerek kendi sandalyeme oturdum.

"Senin gibi uykucu değil.Sabahtan işe gitti.Sende çabuk ol okula geç kalma."

Gözde'ye dil çıkarıp mis gibi kokan omletten bir çatal aldım.Kahvaltımı bitirip  üzerimide değiştirdikten sonra Gözde'yle birlikte evden çıktık.Gözde üniversiteye giderken bende sıkıcı liseye geldim.Şu üniversite sınavını bir atlatsamda bende üniversiteye gitsem.Ama eğer kazanırsam kendime dinlenmek için biraz zaman vereceğim.

Okula geldiğimde derslerin çoğunu uyuyarak geçirip hocaların dırdırlarını kulak ardı ederek geçirdim.Eve gelirken aklıma dün olanlar geldi.Acaba Berfin o adamı polise şikayet etmişmiydi?

Sallanarak eve giderken telefonumu çıkarıp Berfin'i aradım.

"Efendim canım?"

Berfin'in sesi oldukça neşeli geliyordu.

"Nasılsın kız sarı?"

"İyi,sen?"

"Bende iyi işte.Polise gittinizmi diye soracaktım.Merak ettim."

"Evet.Polise gidip şikayette bulundum.CD'yide onlara verdim."

"İyi yapmışsın.O pislik cezasını çeksin."

"Bencede."

Arkadan Can'ın Berfin'i çağırma sesi geldiğinde Berfin'le vedalaşıp telefonu kapattım.Sonrada yavaş adımlarla eve geldim.

O pislik adamın cezasını bulması en iyisi.İnşallah müebbet yerde ömrünün sonuna kadar hapiste kalır.Bu durum Berfin içinde çok yıpratıcı olmalı.Sonuçta babasının katilinin kim olduğunu bildiği halde yıllarca bir iş kazası adı altında sessiz kalmış.Berfin'de güçlü kız ama...O adama boyun eğmeyip direnmiş.

Eve geldiğimde okulda yeterince uyuduğum için biraz ders çalıştım.Bu hayatta ders çalışmak kadar sıkıcı birşey yoktur  herhalde.Önümüzdeki bir haftayıda evden okula okuldan eve gelerek geçirdim.Gözde'de üniversiteye gittiği için pek konuşamıyorduk.Enes'inde toplantıları frlan varmış.Bende kendimi iyice ders çalışmaya vererek  sosyal çevreden tamamen uzaklaştım.Taki Berfin  cumartesi akşamı  beni arayana kadar...

Berfin'in ısrarla çalan telefonunu açıp cağrısını yanıtladım.

"Patladın mı be kızım?"

"Kumsal kırmızı alarm!"Berfin'in sesi fazlasıyla sinirli ve endişeli geliyordu.

"Ne oldu?"

"Ben bugün Can'ı görmeye şirkete gittim."

"Ee?"

"Can şirkette yoktu.Şirkette çalışan sekreter kızların konuşmalarını duydum.Bizimkileri elde etme hayalleri kuruyorlar."

"Ne?"diyerek oturduğum koltuktan ayağa kalktım.Benim ani hareketimle annem babam ve Gözde bana tuhaf tuhaf baktılar.

"Kızım ne oldu?"

AŞKIN HER HALİ(Tamamlandı) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin