6.Bölüm

3.8K 167 0
                                    

Kumsal'dan

"Kumsal hadi uyan!"Ablamın sesiyle yatakta rahatsızca kıpırdandım.

"Kumsal sana diyorum!"

Ablamın sesini duymamak için yastığı kulaklarıma dahada çok bastırıp arkamı döndüm.Yastığı kulaklarıma bastırmamla başımdaki tarifi olmayan ağrı kendini dahada çok belli etmişti.Şuan da kellemi kesip çöpe atmak istiyorum.Bu nasıl bir ağrıdır ya!

Kapının açılma sesiyle irkilsemde aldırmadım.Onun ablam olduğuna adım kadar eminim.

"Kumsal sen hâlâ uyanmadın mı?"diyerek yatağımın kenarına oturdu.Omzuma dokunarak beni dürttü.

"Kumsal!"

"Ne var yaa off!"diyerek yatakta doğruldum.Ablam elinde bir bardak su ve ilaç ile karşımda duruyordu.

"Ne bağırıyorsun be !Hata bende dün geceden sonra seni düşündümde..."dedi .Ayağa kalktı ve elindekileri komodinin üzerine bırakarak devam etti."-başın ağrıyordur diye sana ilaç getirdim.Şimdi istediğini yap!"dedi ve arkasını dönüp kapıya yöneldi.

"Bu gün okula gitmesem olur mu?" diye kuçük bir kız edasıyla sordum.

"Olur, ben müdürle konuşur sana izin alırım."dedi.Sanırım bana kızmıştı.Yataktan kalkıp hemen yanına gittim ve önünde durdum.

"Biriciğim özür dilerim ,sana bağırmak istemedim.Zaten başımda çok ağrıyor."diyerek dudaklarımı büzdüm.Ablam geriye dönüp ilacı ve suyu aldı".İç" dedi.Bende hemen ilacı alıp içtim,üzerine koca bir bardak suyu bitirmiştim.

"Gerçektende susamışım."dedim

"Abla 'dün geceden sonra'derken ne demek istedin? Hem...Sen benim başımın ağrıdığını nerden biliyordun?"

Ben bunları söylerken ablam gözlerini kocamn açmış şaşkın bir ifadeyle bana bakıyordu.

"Ne yani,sen dün geceyi hatırlamıyormusun?"diye hayretle sordu.Bu sefer şaşırma sırası bana gelmişti.Dün gece ne olmus olabilirdiki?Tek hatırladığım partiye gitmemiz sonra ablamın lavaboya gitmesi peşinden benim garsonu çağırıp...Olamaz!

"Ben sarhoş olmadım değil mi Gözde?"diye sordum.

Ablam "Sen gerçekten hatırlamıyorsun!"dedi.

"Gözde çabuk anlat dün gece ne oldu? Annem beni oyle gördümü? Gerçi görseydi şuan selâm okunuyor olurdu,selâ okunmadığına göre annem beni görmedi.Söy-"

"Kumsal kes şunu."Ablamın cümlesi cümlemi yarıda kesmişti.Ablam ellerimden tutup "Sakin ol annem seni görmedi." diyerek beni yatağa oturttu.

"Anlat çabuk dün gece ne oldu?"

Allah kahretsinki hiç bir şey hatırlamıyordum.İnşallh İlayda'nın doğum günü partisini olay çıkartarak mahvetmemişimdir.

"O kadar önemli bir şey yapmadın merak etme. Sadece ...Im...Şey..."

"Ney!"diye bağırdım.

"Of tamam be !Bir kadının sarı saçlarıyla dalga geçerek çirkin olduğunu söyledin,Sokaktan geçenlere topuklu ayakkabılarını fırlattın,Enes'in sakal ve bıyıklarını çekiştirdin,Ömer kavga ederken Ankara'nın bağlarını açıp oyun oynadın"

Bir dakika ne dedi o? 'Enes'in bıyık ve sakallarını çekiştirdin,Ömer kavga ederken oyun oynadın . 'Enes ve Ömer...Onlar kim be?Onlar kavga ederken biz niye ordaydık?

"Enes ve Ömer kim?" diye aklımdaki sorulardan sadece bir tanesini ablama yönelttim.

"Sen sarhoş olunca eve getirecektim seni ama taksi bulamadım,o yüzdende yürümek zorunda kaldık.Yürürkende sen kadına sardın.Ben seni ondan kurtardım. Bu seferde Enes'in boynuna sarıldın ve sakallarıyla oynamaya başladın.Dans edelim felan dedin.Bizde orda tanıştık zaten.Ömer'de arkadaşı sanırım.Bizi eve onlar bıraktı."

Allah'ım ben nasıl böyle birşey yaparım?Ablamın anlattıklarını hayretle dinliyorum şu an.

"Kavga ne âlâka? " diye sordum.

"Biz arabaya binince Barış aradı.O arabadan in beni oraya getirtme felan  dedi.Bizi görmüş olmalı ve tamamen olayı yanlış anladı.Bende seni ilgilendirmez inmiyorum dedim.Bu salakta arkadaşlarını toplamış geldi arabanın önünü kesti. "

Dudaklarımdan sadece "Oha!"lafı döküldü.

"İzin verirsen anlatim.

"Tamam tamam hadi devam et."

"Sonra ben hallederim dedim arabadan indim inerken sende 'Gözde dövüm mü?'dedin "

Bunu söylerken benim gözlerim sanki mümkünmüş gibi dahada çok açılırken Gözde kahkahayı patlatmıştı bile.Ben o ayı Barış'ı nasıl  dövecektim ki? Çocukta 1.90 cm boy var.Ben onun neredeyse yarısı kadardım.O soruyu  hangi kafayla söylediğim ortada da işte...

"Her neyse bende indim Barış'la konuşmak için.Bu benim kolumdan tuttu zorla kendi arabasına bindirmeye çalıştı.O sırada Ömer geldi kavga ettiler.Böyle...Sende aptalsın kızım!"

"İyide burda  benim bir suçum yokki.Hepsi Barış yüzünden olmuş."

"Duuur, daha senin sahneye gelmedik.Kavga olurken sende arabadan inmişsin Ankara'nın bağlarını açıp oynamaya başladın.Yetmezmiş gibi birde Enes'ide yanına çağırdın."Kollarımı göğsümün altında birleştirip "Ama bu suç değilki. Sonuçta sarhoştum ve ne yaptığımı bilmiyordum."

Ablam kolumu çimdiklerken
"Sessiz olsana annem duyacak."dedi.O sırada annemin sesi odayı doldurdu ."Gözde!Kumsal!Hadi kahvaltıya!Kumsal okula geç kalacaksın. İlk haftadan olmazki böyle!"Diye stem etti.Bizde ayağa kalkıp merdivenlere yönelmiştik."Ne geceymiş ama." diyerek arakadan ablamın omuzlarından destek alarak zıplayıp yanına geçtim.Annem çok güzel kahvaltı hazırlamıştı.Başımın ağrısıda biraz olsun hafiflemişti.Annem bizi görünce beni baştan ayağa süzdü.

"Bu ne hal kızım? "dedi.

"Ne varmış halimde? "

"Sen okula gitmiyormusun? Niye giyinmedin?"

Ablam sandalyesine otururken "Dün gece çok yorulduk.Bu gün dinlensin yarın gider."diyerek beni kurtardı .

Ama annem "Olmaz!"diye itiraz edip devam etti "Daha okul açılalı bir hafta oldu. Devamsızlık yapmamalı . Hem bu sene üniversite sınavına girecek derslerini aksatmaması lazım."derken sofraya bir tabak daha koydu.Hemen annemin yanına gidip yanağından öptüm.

"Anniş ya valla çok yorgunum hem başımda ağrıyor,devamsızlığımda olmaz Gözde benim için müdürden izin alacak ."deyip Gözdeye göz kırptım.Gözde olumlu anlamda başını salladı.Annemin bizle savaşacak gücü kalmamıs olmalı ki "Tamam"diyerek kabul etti.Sevinçle sandalyemi çekip oturdum.

"Gözde senin dersin yok mu kızım?"Annem sorusunu sorarken bende ablama baktım.

"Yok anne hem bende yorgunum biraz dinlensem benim içinde iyi olur."dedi.Kahvaltımızı bitirip ablam ve ben odamıza geçtik. Yorgunluktan ölecektim herhalde.Hemen kendimi yatağa attım.Yarın okula gidecektim sonuçta.Gözlerimi kapatacaktım ki aklıma gelen düşünceyle hemen açtım.Gözdede odasına uyumaya gitmişti değil mi? Eee benim iznim ne olacak o zaman?Hemen yataktan kalkıp Gözde'nin odasına girdim .Üzerini değiştiriyordu."Ne oldu?"dedi.

"Nereye gidiyorsun?"diye aceleyle sordum.

"Okula gidip senin için izin alacağım sonrada eve gelip uyku time."derken gözünü kırptı.Derin bir nefes alıp "Biran unuttun sandım."dedim ve odayı terk ettim.Artık benimde uyku zamanım gelmişti. Kendimi huzurla yatağa bıraktım ve gözlerimi kapattım.

AŞKIN HER HALİ(Tamamlandı) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin