5.Bölüm

3.8K 176 4
                                    

Biraz ilerlemiştikki Kumsal Enes'in koltuğuna arkadan sarıldı ve bıyıklarını,sakallarını çekiştirmeye başladı.Kumsal'ı kolundan tutup koltuğa oturttum.Ömer dikiz aynasından bizi izliyordu.Ne kadar yakışıklı olsada bir o kadarda ciddi ve ürkütücüydü.Enes'in tavrı ve konuşmaları çok samimiydi.Kumsal'ın ona yaptıklarını düşününce sakince tepki vermesi bunu gösteriyordu.Enes "Müneccim olmadığımıza göre artık söylemelisin."dedi.Sanırım genlerden olmalı bendede birazcık aptallık var.Arabaya binmemize rağmen hâlâ evin adresini söylememiştim.

"Pardon" deyip evin adresini verdim.Kumsal şarkı mırıldanmaya başlamıştı o arada telefonmun çaldı.Telefonu çantamdan çıkarıp ekrana baktım. Barış arıyordu,ekrana bakıp gözlerimi devirdim ve meşgule attım.

Kumsal "Bi-ri-cik! Benim ablam Gözde Biricik KAYA"diye bağırmaya başlamıştı.Zorda olsa onu susturmayı başardım.

Enes
"Neden sana Biricik diyor?"diye sordu

"Asıl adım Gözde Biricik ama ben sadece Gözde ismini kullanıyorum ."dedim.

Ömer
"Aslında Biricikte güzel isimmiş."dedi.

"Teşekkür ederim ama Gözde ismini tercih ederim"dedim. Kumsal lafa atıldı ve
"Evleneceği kişinin ona Biricik diye hitap etmesini iatiyor."dedi.Bu kız salaklıkta mastır yapmış olmalıydı.Şimdi ne gerek vardi bunu onlara söylemesine.Hemde bunu nereden biliyordu?.Düşüncelerimi telefonumun sesi bozdu.Enes bana bakıp
"Bir sorun mu var ?" diye sordu.

"Hayır" deyip telefonu açtım.

"Ne var Barış!"

"Neredesin sen?Kimdi o arabasına bindiğin lavuklar?"

"Sanane be!İstediğim kişinin arabasına binerim hemde düzgün konuş!"dedim. Barış birkaç küfür ettikten sonra
"Hemen o arabadan iniyorsun beni oraya getirme!"dedi.

"Bak Barış istediğimi yaparım beni rahat bırak bir daha arama "dedim ve telefonu kapattım.Ömer aynadan beni izliyordu.Enes Kumsal'ın hareketleriyle uğraşıyordu.

Ömer"Bir sorun olmadığına eminmisin?"diye sordu.Aslında gerilmistim.Barış kimdiki.Bana bu şekilde karışamazdı.

"Evet evet ,sorun yok."dedim.Yolun arka kısmından hızla geldiği anlaşılan araba sesi geldi ve yanımızdan geçip arabanın önünde durdu.Ömer'de arbaya çapmamak için ani fren yapınca öne doğru savrulmuştuk.Önümüzde duran arabadan üç kişi inmişti.Onlardan biriside Barış'tı.Ânın şokuyla dudaklarımdan "Barış"ismi dökülmüştü.Yok artık,geçektende buraya gelmişti.

Ömer arkaya dönüp
"Tanıyormusun?"diye sordu.

"E-evet.Az önce konuştuğum kişi."Ömer arabadan inmeye yeltendiğinde "Özür dilerim ben hallederim." dedim.Kumsal'da Barış'ı yeni farketmiş olacakki
"Gözde dövüm mü?"dedi.Gülerek "Hayır kumsal burada kal ben hallederim"dedim ve arabadan inip Barış'ın önüne dikildim.

"Ne işin var burada?Benden uzak dur demedim mi ben sana?Şimdi şu arkadaşlarınıda al buradan git!"

"Seni almadan hiç bir yere gitmiyorum.Seni bu şerefsizlere bırakacağımı mı sandın?"dedi ve beni bileğimden tutup kendi arabasına doğru sükledi

"Hayır,seninle gelmiyorum.Bırak beni" dedim ama bırakmadı.Bileğimi daha da sıkı tuttu.Arabanın kapısını açıp beni içeriyesokmaya çalıştığı sırada birden bileğimdeki eli gevşedi.Aniden benden uzaklaştı.Arkamı döndüğümde Ömer Barış'ı yakalamış ona yumruk atıyordu.Enes'te Barış'ın arkadaşlarını dövmekle meşkuldü.Barış Ömer'e bir yumruk savurdu.

Ben " "Ömer!"diye bağırırken o  o yumruktan sıyrılıp barışa yumruk attı.Hemen yanına gidip Ömer'i tuttum ve Barış'tan ayırdım.

"Napıyorsunuz?Durun... "dedim korkuyla.Barış'ın kaşı patlamış,burnu kanıyordu.Ömer ondan ayrılıp "Birdaha bu kızı rahatsız ettiğini görmeyeceğim ona göre.Şimdi siktirgit."dedi.Barış ayağa kalkıp eliyle çenesini düzeltti ve" Bu iş burada bitmedi."dedi.Ardından arkadaşlarına başıyla gidelim işareti yapıp arabalarına yöneldiler.Tam o sırada bizim indiğimiz arabanın olduğu yönden Ankara'nın bağları şarkısı çalmaya başladı.Hepimiz arkamıza dönüp o tarafa baktık.Kumsal telefondan şarkıyı açmış oynuyordu.Enes'in yanına gelip"Hadi." dedi ve Enes'i oynamaya zorladı. Ben telefonu alıp şarkıyı kapattım ve Kumsal'a"Hadi gidiyoruz!"diye bağırdım.Sarhoş olmasına rağmen neyseki beni anlıyordu.Oflayarak arabaya binmeye çalıştı.Onu durdum ve eşyalarımızı alıp Ömer'e döndüm.

"Özür dilerim,böyle olmasını istemezdim.Barış adınada ozür dilerim ama bundan sonrasını biz kendimiz gitsek daha iyi olacak.Teşekkür ederim."dedim ve Kumsal'a çantasını verdim.

Enes"Saçmalamayında binin şu arabaya sizin bir suçunuz yok."deyip Kumsal'ı arabaya bindirdi.

"Gerçekten çok özür dilerim.Bu gece yaşananların hepsi benim yüzümden."dedim.

Ömer"Senin yüzünden değil senin yerinde kim olsa biz yine yardım ederdik.Şimdi bin şu arabayada gidelim."dedi ve arabaya doğru ilerleyip kendi yerine oturdu.Enes'te kapıyı açıp binmemi işaret etti.Arabaya binince Enes'te kendi yerini aldı.Benim özürlerim dışında neredeyse hiç konuşmamıştık.Kumsal kendi halinde takılıyordu.Neyseki sızmamıştı.Birde onu taşıyamazdım.Evimizin bir sokak üst tarafındayken arabayı durdurttum.

"Biz burada insek iyi olur,zaten geldik komşular sizi görürlerse laf ederler"dedim.Kumsal'la birlikte arabadan indim.Tekrar teşekkür edip yanlarından uzaklaştım.Kumsal dahada sakinleşmişti.
İnşallah annem uyumuştur.Onu bu halde görmemesi lazım dedim kendi kendime.evin önüne geldiğimizde anahtarı çıkarıp kapıyı açtım.Ben asansöre binemediğim için Kumsal'ı asansöre bindirdim ve düğmeye bastım.Hemen merdivenlere yöneldim.Ben küçüklüğümden beri asansörden korkardım,o yüzden altı katın merdivenlerini çıkmaya alışıktım.Hemen çıktım.Kumsal çoktan gelmişti.Evin kapısını açıp sessizce içeri girdik.Işıklar sönüktü,demekki annem uyumuştu.Kumsal'ı odasına çıkardım, üzerini degiştirdim ve hemen yatırdım.Yatar yatmaz sızdı ve uyumaya başladı zaten.Bende odama geçtim.Tam odaya girecekken annem "Gözde geldiniz mi kızım?" dedi.Arkamı döndüm ve "Evet anneciğim,çok yorgunum uyuyacağım . "dedim ve hemen odama girdim.Allah'tan annem Kumsal'ın o hâlini görmemişti.Yoksa biz biterdik.Hemen üzerimi değiştirdim ve duş aldım sonrada kendimi yatağa bıraktım.Gerçektende cok yorulmuştum.Bu gece yaşananlar çok tuhaftı ve asla yaşanmaması gerekiyordu. Göz kapaklarım yavaş kapanmaya başladı. Artık kendimi uykuya teslim etsem iyi olacaktı zira beni çağırıyordu.

AŞKIN HER HALİ(Tamamlandı) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin