54.Bölüm

1.4K 68 1
                                    

Berfin'den.

    "Aşkım...Hadi kalk!Sabah oldu."

  Can'ın odaya pat diye girmesiyle önce ürksemde ardından yanımdaki yastığı Can'a fırlattım.

  "Saat sabahın yedisi Can!Azıcık daha uyuyayım."

Sırtımı Can'a dönerek  tekrar gözlerimi kapattım.Yatakta hissettiğim kıpırtıyla yorganı kafama kadar çektım.Niye beni rahat bırakıp uyumam için vakit tanımıyor?Hem hendiside  dün sabah Ömer ve Enes'e yetişebilmek için benim gibi erkenden kalkmıştı.Üstüne  birde araba kullanmıştı.

"Gidermisin?"

Can yorganı çekip yanağıma öpücük kondurdu.

"Gidemem.Gidersem sen uyursun ve Asiye sultan senin uykucu birisi olduğunu düşünerek  seni gelini olarak kabul etmez."

"Ama saat daha çok erken.Ben okula gideceğim zaman bile bu saatte kalkmıyorum.7:30'da kalkıyorum.O yüzden yarım saat daha... "

Can yorganı üzerimden  tamamen çekip "Buralarda bu saate kadar uyunmaz.Gözde ve köstebek çoktan kalktı da Asiye sultan için kahvaltı hazırlıyorlar.Sen daha uyu !"

"Tamam bende yardım ettim derim birşey olmaz."

Kafamı yastığa gömüp gözlerimi kapattım.Can yataktan kalkıp önümde durdu.Bir müddet öylece durunca ne yapmaya çalıştığını  anlamak için gözümün birisini hafiften aralayarak Can'a baktım.Komodinin üzerindeki suyu almış bana bakıyordu.

"Kalkıyor  musun? Kalkmıyor musun?"

Gözümü kapatıp kalkmadığımı belli ettim.Can elindeki bir bardak suyu kafamdan aşağıya yavaşca boşalttı.Suyun yüzüme temas etmesiyle gözlerimi kocaman  açıp yatakta doğruldum.

"Üzgünüm aşkım.Ama senin kalkacağın yoktu.Bu arada..."

Can elindeki  yarısı boşalmış bardağa bakarken ben sinirle yüzümdeki ve saçlarımdaki suyu temizlemeye çalışıyordum.

"Suyun gerçekten kaldırma kuvveti varmış.Bunu şimdi,az öncr test ettim.Tecrübeyle sabit."

"Can n'aptın ya!!"diyerek sızlanmaya başladım.

Can tekrar yanağımdan öpüp "Hadi seni aşağıda bekliyoruz."diyerek kapıya yöneldi.Can kapıyı kapatmadan peşinden peşinden yastık fırlattım ama tam o sırada kapıyı kapattığı için yastık kapıya çarptı.

İsteksizce yataktan kalkıp üzerimi değiştirdim ve saçlarımı kuruttum.Demek Gözde ve Kumsal Asiye babaannenin gözüne girmek için kahvaltı hazırlıyorlar.Neyse artık bende yardım ettim derim olur biter. Zaten onlarda buna itiraz etmez. Ben onlar gibi Samsun'dan gelmedim.Ülkenin bir ucundan geldim ve yorgunum.Babamın işleri yüzünden annemi korumak için sürekli İzmir'e gitmem gerekiyor.Babamın ölümü üzerine bütün mesuliyet benim üzerime kalmıştı.Can yanımda olmasaydı bu adamlarla başa çıkamazdım.Babamın onlar yüzünden öldüğü yetmiyormuş gibi şimdide beni annemle tehdit ediyorlar.Ama bende Berfin'sem onlara papuç bırakmam!Babam'ın intikamını alacağım!

Gözlerimde biriken yaşları temizleyip hızlıca Can'ın yanına indim.

Can,Enes ve Ömer masaya oturmuş muazzam kahvaltı masasını izlerken,Gözde ve Kumsal'da eksik olan kahvaltılıkları masaya yerleştiriyordu.Asiye babaanne görünürde yoktu.

Can'ın yanındaki boş sandalyeye yaslanıp Can'ın kulağına eğildim.

"Asiye babaanne nerede?"

AŞKIN HER HALİ(Tamamlandı) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin