48.Bölüm

1.6K 74 1
                                    

Mutfağa girdiğimde Berfin "Aşkım ya hadi ama!Ne zamana kadar burada oturacaksın?"diyerek Can'ın elinden tutmuş onu ayağa kaldırmaya çalışıyordu.

Berfin'in yanına gidip Can'a baktım.Ellerimide belime koyup Kumsal'ın taktiklerinden birisini denemeye başladım.

"Bana bak Can!Eğer içeriye gelmezsen babamı mutfağa çağırırım ve senin tabirinle dahada rezil olmanı sağlarım."

Can ayağa kalkıp ellerini masaya dayadı.

"Bunu yapamazsın."diyerek başını iki yana salladı.

Benim kararlı halimi görünce "Ben eve gidiyorum.Burada daha fazla duramam.O köstebeğede yaptığının bu hesabını sorarım ben!"dedi ve ani bir hareketle mutfaktan çıktı.

Mutfaktan çıktığı gibi salonda babama yakalanacağını hiç düşünmemiş olsa gerekki bizide ardında bırakıp gitti.Bizde Berfin'le birlikte Can'ın peşinden mutfaktan çıktık.

Babam Enes'e "Nerede bu eşşek?Gelsinde size yardım etsin."diyordu.Can babamın Enes'e söylediklerini duyunca onları yeni farketmiş olacakki aniden yerinde surup yavaşca arkasına dönüp babamlara baktı.

Enes ve Ömer'se çoktan kollarını sıvamış önlerindeki tepsilerde malzemeleri karıştırıyorlardı.

Kumsal imalı bis sesle "Kız eşşek gelsene!"diyerek Can'ı dahada utandırıp yanlarına çağırdı.

Babam Kumsal'a bakıp "Ona sadece ben eşşek diyebilirim Kumsal hanım.Sizden birinin ona eşşek dediğini duymayayım!"diyerek Can'la eşşek diye dalga geçebilecek olanları susturdu.Can'ında babamın bu tavrını görmesi üzerine sanki yüzündeki utancı belli eden ifade azalmıştı.

Berfin Can'ın elinden tutup "Hadi."diyerek onu koltuğa oturttu.

Ama bu çok kolay oldu.Yani Can'ı tehdit ettim oda hiç düşünmeden mutfaktan çıktı ve babama yakalandı.Benimde birsürü tatlı cümle kurarak onu ikna etmeme gerek kalmadı.Arada bu Kumsal'ın taktikleride işe yarıyor.

Babam Can'ın utangaç tavrını farkedince bir elini Can'ın dizine vurup "Utanmana gerek yok oğlum.Kim olsa böyle güzel bir kızı elinden kaçırmamak için anırırdı."diyerek Berfin'i işaret etti.Can babamın söyldiklerine tebessümle karşılık verdi.

Babam işi şakaya vurarak "Hadi Ömer ve Enes'e yardım et.Yeter bu kadar lak lak."diyerek Can'ı Ömer'lerin yanına yönlendirdi.

Ömer çiğköfteye bulanmış eldivenli elini havaya kaldırarak "Aman amcacığım!Onu buradan uzak tutun."dedi.

Enes konuya açıklık getirmek için "aen son çiğköfte yoğurduğumuzda ete lezzetli olsun diye yoğurt katmıştı."dedi.

Salondaki herkez dönüp Can'a baktı.

Annem bit elini havada sallayarak "Aman canım oda neki?Ben ilk makarna yapacağım zaman tabi ozamanlar daha küçüğüm.Bu ufaklık kadar ancayım."diyerek baharatlarla oynayan Özgür'ü gösterdi.

"Makarna suyu tencerede kaynıyor.Bende korktum tabi su öyle hareket edince.İlk defa görüyorum.Annem elindeki makarna paketini bana uzattı.'Suyun içine at'dedi.Bende; çocukluk işte ,birde korktumya kaynayan sudan makarnayı öylece paketiyle suyun içine attım.Ne bileyim ben makarnanın paketten çıkarılması gerektiğini.Aklımda ermiyor.Annemden de iyi azar işitmiştim ama. "

Annemin anlattığı hikayeye hepimiz kahkahalarla güldük.Böylece Can'ın eşşek mevzusuda kapanmış oldu.

Berke "Durun, bakın bende de buna benzer bir hikaye var.Onu dinleseniz gülmekten ölürsünüz. "diyerek tüm bakışları üzerine topladı.Kim bilit bana yaptıkları hangi acımasız şakayı anlatacak.

AŞKIN HER HALİ(Tamamlandı) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin