45.Bölüm

1.4K 70 2
                                    

"Nerede kaldı bu ya?"

"Yakalanmış olmasın?"

"Sanmam.Yakalansa bile kardeşini veya bir akrabasını ziyarete geldiğini söyler kurtulur.Sonuçta suç üstü yakalanmadı.Ama haklısın ,biraz gecikti ve bu hiçte hayra alamet değil."

  İlayda'nın Betül'ün yakalanmış olma olasılığını söylemesiyle benimde içime kurt düştü.İlayda'yla sınıfa girmemizin üzerinden yaklaşık onbeş dakika geçmesine rağmen Betül hâlâ sınıfa gelmemişti.Tabi sınıftakiler olaydan habersiz oldukları için  kendi aralarında konuşuyorlardı.Bizim ise İlayda'yla birlikte Betül'ü merak ederek içimiz içimizi yiyordu.

"Kalkta şuna bakalım."diyerek yerimden kalktım.Benim ayağa kalkmamla Betül tıpkı bir öğretmen edasıyla kapıyı açıp içeriye girdi.Sanki benim kalkmamı bekliyormuş gibi zamanlaması harikaydı.

Betül'ün içeriye girmesiyle bende dahil tüm sınıfın gözleri Betül'deydi.

"Merhaba!"

Betül'ün giriş cümlesine karşılıktüm sınıf kesik kesik "Mer-ha-ba." dedi.

İşte oyun başlıyor...

Betül sınıftakilerin şaşkınlığına aldırmadan öğretmen masasına oturup "İsterseniz tanışalım.Ben yeni psikoloji öğretmeniniz Betül..."dedi.

"Psikoloji öğretmeni mi?"

Öndeki gruptan birisi şaşkınlığını gizleyemeyerek böyle bor tepki vermişti.Betül'de hiç bozuntuya vermeden gözlüğünü kafasını üzerine çıkarıp saçlarına taktı.Ardından masadan kalkıp öndeki grubun önünde durdu.

Betül  "Evet.Olamazmıyım?"diyerek  ciddi bir şekilde kafa tuttu.Betül'ün kararlı tavrından dolayı adının Koray olduğunu bildiğim çocuk kekeleyerek "O-olabilirsiniz tabi."dedi.

"Güzel.O zaman öncelikle şunu söyleyeyim saçlarımın rengiyle dalga geçeni öğretmene hakaretten okuldan attırırım.İkincisi bugünlük hariç benden izin almadan konuşanı affetmem ve sınıfta bırakırım."

Betül'ün bu kararlı  öğretmen tavrıyla tüm sınıf şoke olmuş kocaman kocaman gözlerle Betül'e bakıyordu.Betül ise sakin tavrıyla oynadığı oyunu ben planlamış olmasam beni bile inandırırdı.Sınıfa girdiğinden beri bana hiç bakmamıştı.Buda kimseyi şüphelendirmemiş olsa gerekki herkez Betül'ün gerçek bir öğretmen  olduğuna inanmıştı.Keşke Merve'de sınıfta olsaydı.O zaman daha çok eğlenecektim.

Yandaki kızın "Bu hocayla işimiz var."diyerek yanındakine seslendiğini duydum.Demekki tam tahmin ettiğim gibi Betül'ün öğretmen olduğuna inanmışlae ve korkmuşlar.

"Tamamsa sizin psikoloji bilginizi ölçelim."

Betül masanın üzerinden siyah tahta kalemi alıp tahtaya  ' Obsesyon - Somatoform ' yazdı.Hemde bunu yazarken hiçbiryere  bakmamıştı.

"Bu iki kelimeminde anlamı farklı.İkisinden birisinin ne anlama geldiğini bilen var mı? "diye sorunca tüm sınıf dut yemiş bülbüle döndü.

Bu kelimeleri bende ilk defa görüyor ve duyuyordum.Acaba Betül bunları nereden buldu?Yoksa Betül'ün böyle bit kelimeyi hem aklında tutup hemde ezberden yazması pekte normak değil.

Sınıftan ses gelmeyince Betül sinirlenmiş gibi yapıp "Anlaşıldı.Desenize bu dönemi cahillere laf anlatmakla geçireceğim."dedi.

Betül tekrar tahtaya dönüp birşeyler yazacakmış gibi yaptı ama aniden dönüp sınıfa baktı.

"Sizin psikolojiden anladığınız yok.Bakalım-"

"Hocam?"

Betül'ün sözünü kesen Nisa Betül'ün sözünün kesilmesinin sonucunda ne olacağını hatırlayarak çekinerek sandalyesine sindi.Betül'de onun bu hareketini farketmiş olacakki  "Bugünlük herşey serbest."dedi ve kızın konuşmasını işarer etti.

AŞKIN HER HALİ(Tamamlandı) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin