39.Bölüm

1.6K 85 0
                                    

Gözde'den

  "Ney?"diye merakla Berfin'e sordum.Kızın ağlamaktan gözleri kıpkırmızı olmuş ve makyajı akmıştı.Şuan tam bir zombiye benziyordu.Acaba Can'a olan kızgınlığıyla bizi yemezdi.Allah'ım affet!Kızcağız sevgilisinden ayrılmış ve ben zombileri düşünüyorum.

"Can benimle oynuyormuş."

  "Ben biliyordum zaten .O solucan ve böyle güzel bir kızla sevgili olmak...Aslında ilk başlarda sizin birbirinizi sevdiğinizi düşünmüştüm ama...Görüyorum ki yanılmışım.Aman boşver!Kurtuldun işte o zev...zek...ten..."

Kumsal daha cümlesini bitirmeden ben söylediği şeyler için gözlerimi belertip tek kaşımı istemsizce kaldırıp Kumsal'a sus işaretini çaktım.Oda beni anlamış olacakki cümlesinin  son kelimesini heceleyerek söyledi.Kızı teselli edeceğine kurtulmuşsun diyor.Hem daha tam olarak neden ayrıldıklarını bilmeden .

  "Sen ona bakma devam et.Nasıl oynuyormuş?Nereden anladın?"diyerek Berfin'e döndüğüm sırada kapı çaldı.Kumsal ayağa kalkıp  "Eğer Can geldiyse ben ağzının payını verir onu gönderirim."dedi ve koşarak kapıyı açmaya gitti.

Kumsal'ın kapıyı açma sesi geldiğinde  "Ay Kumsal!Ablan geldi mi?Sanırım ben günde yemeği fazla kaçırdım.Tansiyonum çıktı heralde.Şu tansiyonumu bir ölçsün."diye annemin sızlanma sesi geldi.

Berfin sesi duyar duymaz gözlerindeki yaşları temizleyip derin bir nefes aldı.

Annem içeriye girip kendini koltuğa attığında  "Gözde kızım şu tansiyonumu bir ölçsene .Şimdi bayılacağım!"dedi.Ama karşısında Berfin'i görünce kadın bir anda kendine gelip Berfin'e "Kızım...Senin bu gözlerinin hali ne?Birşey mi oldu?"diye merakla sordu.

Kumsal yalan uydutmak için etrafına bakarken Berfin'de gözlerini silip hafiften tebessüm etmeye çalıştı.

"Yok birşey-"

"Anniş Berfin'in kullandığı göz kalemi alerji yapmışta o yüzden gözleri kızarmış.Berfin gel  biz senin gözlerini yıkayalım."

Kumsal Berfin'i kolundan tutup onu ayağa kaldırdı ve yukarı çıkardı.Bende hızlıca annemin tansiyonunu ölçüp koltuğa yatırdıktan sonra hızla yukarı çıktım.

Kumsal'ın odasına girdiğimde Berfin yatağa oturmuş Kumsal'da bilgisayar sandalyesini çekip tam Berfin'in önünde durmuştu.

Odaya girip yatağın diğer ucuna oturdum.

"Hadi anlat bakalım şu olayı."

"Ben dün gece Can'da kaldım.Sabahta birlikte kahvaltı hazırlayacaktık.Bende elimden tuzu düşürünce kilere tuz almaya indim..
"

"Ee ne varki bunda?"

"Kilerde birde ne göreyim?"

"Kadın deme vallahi  düşer bayılırım."Kumsalın salakça tahminine karşılık Berfin hafiften tebessüm ederek karşılık verdi.Ama anlatırken yinede gözlerim dolmuştu.

"Ayağıma bir koli takıldı.Merak edip içine baktım."

"Ay tıpkı polisiye filmlerindeki gibi.Yoksa kadını öldürüp koliyemi koymuş?"

"Of Kumsal!Saçma sapan fikir yürütmede kız anlatsın."Berfin'e dönüp "Sen anlat ne varmış kutuda?"diye sordum.

"Birsürü kağıt vardı.Bir tanesini elime alıp inceledim.O kağıtlarda Can'ın-"

"Vasiyetimiymiş yoksa?"

"Kumsal!"

"Ay tamam be.Anlat sen Berfin."

AŞKIN HER HALİ(Tamamlandı) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin