41.Bölüm

1.7K 87 2
                                    

Kumsal'dan

   Bir ay sonra...

  "Kızım iki gün sonra karne alacağız niye ders dinliyoruz ki?"

  "Çünkü bu konular ikinci dönem sınav sorularında ve üniversite sınavında çıkacak."

İlayda'ya gerekli açıklamayı yaptıktan sonra biyoloji dersinin bence en zevkli ama bir okadarda ezber konusu olan bitki fizyolojisi konusunu dinlemeye başladım.Kırk dakika boyunca bitkinin içini dışını inceledikten sonra dersten çıktım.Tabikide kırk dakika boyunca bitkinin bütün özelliklerini öğrenemezdik.Sadece dörtte birini öğrenebildim desem daha doğru olurdu.

Telefonumu elime alıp whatsApp grubuna girdim.Ama hiç mesaj yoktu.Bende belki okuldan sonra bizimkilerle daha doğrusu Enes'le buluşur birşeyler yaparız sanmıştım.Ama görüyorum ki 'Aşkın her hali ' olan grup  'Aşkın ölü hali' ne dönüşmüş.Kimseden çıt çıkmıyor.Onlar yazmıyorsa ben neden yazayım ki?

Okuldan çıkıp hızlıca eve geldim.İki gün sonra karne alacağız ve ben okula gidiyorum.Çoğu kişi bir haftadır okula gelmiyordu.Ama işlenen dersleri hep kaçırmışlardı.

Apartmanın önünde durduğumda kapıyı açıp içeriye girdim.Asansörü çağırıp altıncı kata çıktım.

Bugün gerçekten çok ders dinlemiştim ve başım ağrıyordu.Oyüzden vakit kaybetmeden  hatta zile basıp annemin kapıyı açmasını bile bekleyemeden kendim kapıyı açıp içeriye girdim.

İçeriye girdiğimde  mavi saçlı bir kız koltuğa uzanmış yüzünede dergi kapatmış öylece yatıyordu.Saçlarının bazı yerlerinde de sarı ve kırmızı rekler vardı.Eğer uzaylı filmi çekseler kesinlikle bu tuhaf kız başrolde oynardı.Annemde ortalarda görünmüyor.Bizim evimize giren ve koltuğa  yayılan bu kız kim acaba?

"Sen kimsin be?"

Kız hiç yerinden kıpırdamadı.

Annem mutfaktan "Kumsal senmisin?"diye bağırdı.

"Evet benim de bu uzaylı kim?"diye sorduğumda koltukta hareketsiz yatan kız yavaşca dergiyi yüzünden kaldırıp bana baktı.

"Sensin o uzaylı!"

"Betül?"

Karşımda gördüğüm kişi Betül'dü.Benim can dostum...

Betül kollarını açıp sarılmam için işaret yaptı.

Birbirimize sımsıkı hatta kemiklerimiz birbirine geçene kadar sarıldık.

"Senin ne işin var burada?Hem..."Betül'ün saçlarına dokunup "Bu saçlarının hali ne?" diye sordum.

"Nr bileyim değişiklik olsun istedim.Olmamış mı?"

"Delimisin çok güzel olmuş."

Annem mutfaktan çıkıp  köpüklü elinin işarer parmağını bana sallayarak "Sakın bende boyatacağım deme!Çünkü olmaz."deyip mutfağa geri döndü.

"Aman!Sanki bende çok meraklıyım mavi kafa olmaya!"

Betül'e dönüp "Ama güzel olmuş.Değişik yani."deyip göz kırptım.Ardından "Senin okulun yokmu?Burada ne işin var?"diye tekrar sordum.Çünkü ilk sorduğumda konu saçlarına dönmüş ve sorum hava kalmıştı.

"Var.Ama izin aldım.Bir hafta buradayım."

Betül benim amcamın kızı .Benimde en en en en...İyi suç ortağım.Samsun'u karıştırmada üzerimize yoktur.

Betül geldiyse kesin aşkların en güzeli abisi  Berke'de gelmiştir.Aşkların en güzeli derken Berke benim birazcık çocukluk aşkım olurdu.Olurdu diyorum çünkü ben artık büyüdüm ve gerçek bir aşkım var.Enes...

AŞKIN HER HALİ(Tamamlandı) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin