43. Ucisă din cauză că a iubit un drac

4 1 0
                                    

La ora de desen kadîn Marseleișăn ne-a întrebat pe toți la ce Liceu vrem sa mergem mai departe. Voia să afle fiecare detaliu. Când am mers în față cu desenul meu, nu i-a convenit cum arata. Era un cub amestecat in mii de alte cuburi. Kadîna Marseleișăn mereu găsește ceva de comentat. Dacă nu e prea mare, e prea mic. Dacă nu are prea mult alb, are prea mult negru. Dacă nu e triunghi atunci de ce e cub. Da, în fine.
-Râzoaso, tu unde vrei sa dai?
-Cred ca o să dau la Dejanem.
Dejanem era un oraș 🌇 potrivit. Acolo mergeau în special amatorii. Cei care aveau mereu întrebări și nu erau hotărâți ce vor să facă cu viitorul lor.
-Gaiuț și Snapchater?  Presupun ca voi veți merge împreună.
-Neeee. Se joacă Gaiuțul cu părul lui și se lasa ușor pe spatarul scaunului. Și eu dau la Dejanem ca e și sora mea si mna.
Râzoasa era sora lui. Nu, nu erau gemeni.
-Eu mă duc în Cosmoriș. Își inghitise ultima bucată de ciocolată cu miere, Snapchaterul. Cosmoriș era o stațiune foarte apropiată de planeta Cosmorio. Acolo puteau ajunge doar cei buni la calcule, la erori și cei care aveau calculat totul în minte dinainte să se întâmple.
-Piranda?
Ea butona telefonul ei cu butoane insistent ne auzind vorbele kadînei. Pielea ei era roșie. Din nou vorbea cu Solocon.
-Ha?  Cum?  Ma scuzati!  Isi reveni ea în stare. Cu Solocon, desigur.
-Cum sa faci liceul la Solocon acasă?  Se enerva kadîn Marceleisan grav pe ea. Ti-am mai spus, fetițo, ca Solocon nu e de tine!  NU E DE TINE!
Dar pe Piranda nu părea să o afecteze vorbele ei. Nu aveau niciun impact cât de mic asupra iubirii ei nemărginite față de Solocon. Încă mă întreb cum ar reacționa dacă ar află ca eu sunt cu un drac. Oare și eu aș fi la fel de indiferentă? Oricum dacă i-ar spune lui mami, m-ar omorî. Pot să imi gravez de pe acum mormântul: "Ucisă din cauză că a iubit un drac".

Ascunzând realitatea durăWhere stories live. Discover now