3. Știrea

26 4 4
                                    

Am plecat mai apoi acasă, dar când să ajung, Poop îmi taie calea. Poop era un coleg de școală cu care vorbeam rar, dar și când o făceam,  ne întelegeam perfect. Mă uitam la ciuful ăla al lui maroniu ce îi intra în ochi încât mai că îi erau ochii roșii de durere. Mă îmbrățișase cu mâinile lui fierbinți că nu mă mai vazuse demult.
-Unde mergi?  Îl întreb eu.
-La tine. Râde el cu râsul lui de broscoi. Puteam vedea cum se cutremurau casele din apropierea mea. Bieții vecini crezuseră că venise potopul.
-Mi-a fost dor de tine, Vaco Fițoasă!
-Și mie de tine, Poop. Ce mai e nou?
-Râsul meu, ca de obicei.
Și iar râdea. De data asta avea râs de măgar.
-Măgăruș, măgăruș.. De-ai avea și urechi de măgar..
Îl tachinam eu.
-Sunt deja unul, toată lumea știe asta.
Se tachina singur ca de obicei.

Când am intrat în casă, sora mea Trenul era (ca de obicei)  în pat și se uita la TV (ca de obicei)  pe canalul cu Vehiculeauto HD (ca de obicei)  si tot ca de obicei purta costumul ei obișnuit de tren : pantalonii negri mulați. Care îi făcea popoul de zeci de mii de ori mai mare, deși cică culoarea neagră te slăbește. (Deloc în cazul ei). Poop intrase înaintea mea în cameră.
-Măă !
Țipase Trenul speriindu-se. Poop se așezase pe pat plin de fițe femeiești. Uneori îmi vine greu să cred că e băiat.
-Trenule, îi zise el, de o oră sunt pe drum pe jos ca să ajung la voi. În caz că ai uitat stau în celălalt capăt de oraș, iar Pinovichhi Black e chiar foarte mare. Puteai și tu să îmi chemi un BMW de ăla cu inele argintii și poate care are capota invizibilității să vă fac și o surpriză.
-Ăla e Audi P967 HLM. Și de unde ai vrut să știu că vi?  Și mai ales că ai vrut să ne faci supriză.. Oricum îmi era prea lene, nici Taxi nu îți chemam.
-Ți-am zis azi la școală în Pauza Albă.
-Nu îmi amintesc.
-Tocmai de aia e Pauza Albă ca să îți amintești ce ai uitat inainte să dai un test fulger. Sau nu doar în legătură cu școala.
-Mă rog.
-Mă rog și eu că mă dor picioarele mele de Poop.
-Pune-te în pat. Intervenisem eu la cearta lor.
Se puse fix lângă tren care îi făcuse semn să tacă. Apăruse o știre importantă la televizor.

-Bună ziua!  Astăzi la Știrile Bruște de după amiază, tindem să vă anunțăm că un vehicul auto a fost furat acum câteva minute de la departamentul Codrix Belly. Hocurus Lemonado Mettarttatto se plânge pentru noul lui Audi P967 HLM, fabricat în urmă cu trei zile. Creatorul spune că este singurul model pe care a reusit și îl facă și a incetat constructia deoarece a realizat că acesta este prea puternic și are puteri malefice în el. Deține ceva ce lui Hocurus i-a fost greu să explice. Și desi acesta se jură că i-a făcut farurile să lumineze argintii ca și luna, unul dintre ei luminează roșu iar celălalt albastru. Pe rând și niciodată deodată. A ajuns la concluzia că acesta deține ceva malefic și a oprit fabricarea. Iar dupa ce a dat azi dimineață această stire la televizor, mașina i-a fost imediat furată. Poliția din Verhott îi suspectează pe cei din Cottburg. Dracii se plâng că orice se întâmplă, vina este aruncată mereu asupra lor și poliția începe mereu ancheta de la ei. Nu s-a găsit nicio urmă, nici de mașină nici de inculpat. Hocurus se teme ca mașina să nu fie furată de cel care ar putea să o folosească in favoarea răului. Cel pentru care, de fapt, a fost făcută, ci nu pentru Hocurus cum credea până și el însuși.

Cu voi, Iledena Mikalo de la Știrile Bruște.

-Ați auzit??????!!  Sărise trenul speriată. Audi P967 HLM a fost furată.
-Înseamnă că eu știam de ea?  Se mira calm Poop.
-Nu, idiotule. Înseamnă că lumea e în pericol dacă a ajuns pe mâinile cui nu trebuie.
-În mâinile cui?
-Asta încearcă toți să afle!
-Dar tu de unde ști de ea dacă a aparut acum trei zile?
-Sunt Trenul!  Vaco fițoasă, știu de fiecare șurub care a pus Hocurus în mașina aia. Nu degeaba stau toata ziua in pat și mă uit la Vehiculeauto HD.
-Păi nu o poți chema?  Căuta Poop o soluție.
-E mult mai complicat decât crezi.

Ascunzând realitatea durăWhere stories live. Discover now