Hoofdstuk 137

2.9K 296 63
                                    

Wil je op het vorige hoofdstuk stemmen? Die heeft maar 129 stemmen. Dankeweeeeel

Wat vooraf ging :

Ik glimlachte breed en deed de tijdschrift terug dicht.

'Ik wil Amal's hand vragen, in Sha Allah.' zei ik glimlachend. ...
_________________________________________

PP KHADIJA (moeder)

'Ik wil Amal's hand vragen, in Sha Allah.' zei hij met een brede glimlach. Ik knipperde een paar keer en liet het tot me doordringen. 'Ben je serieus?' vroeg ik hem. 'Ja.' zei hij trots. 'YOEYOEYOEY!' joelde ik uit vreugde en stond blij op waarna ik mijn grote zoon in mijn armen nam, al was hij groter dan mij. Ik hoorde Hind en Sofiane de woonkamer binnenstormen. Maar mijn aandacht ging volledig naar Safuane.
'Je bent groot geworden.' zei ik emotioneel en knuffelde hem stevig. Hij liet zijn kin op mijn hoofd rusten en omarmde me. 'Mijn zoon is een man geworden en gaat trouwen.' herhaalde ik blij terwijl de tranen naar beneden stroomden. 'Mam
, je hoort blij te zijn. Laat me niet huilen.' zei Safuane terwijl hij mijn tranen weg veegde. 'Ik ben blij voor je, Alhamdulilah je zal de andere helft van je Deen vervolledigen. Maar mijn zoon, ik zal je missen, voel het nu al.' zei ik terwijl ik zijn gezicht in mijn handen nam en over zijn getrimd baardje streek.

'Ik zal jullie ook allemaal missen,maar hè ik ga niet verhuizen, ik blijf mooi hier en zal je in Sha Allah zoveel mogelijk bezoeken.' zei hij met zijn knappe glimlach en kuste mijn handpalmen. 'Allah Irdi 3alik (Moge Allah tevreden over je zijn).' zei ik met een glimlach terwijl ik zijn dikke lippen op mijn voorhoofd voelde. 'Kom hier, baba.' zei hij terwijl hij me zachtjes los liet en Hassan's voorhoofd kuste. 'Moge Allah tevreden over je zijn.' zei hij tevreden. Hind rende naar hem toe, toen hij Hassan los liet en knuffelde hem. 'Lieve zusje ik zal je missen.' zei Safuane terwijl hij met zijn hand door haar haren ging. Na dat ook Sofiane hem een knuffel gaf gingen we allemaal zitten met een glas ne3ne3  (munt) thee in de hand.

'Dus ik heb jullie hulp nodig om Amal's hand te vragen.' zei Safuane na een poosje.  'Ik zal een mooie jacht huren waar ik haar hand zal vragen. Hind, ik wil graag dat jij en Soukayna, Amal daar naar lokken. Ik wil absoluut niet dat ze weet dat ik haar hand daar zal vragen.' zei hij. Hind knikte. 'En wat vind jij de beste reden om naar daar te gaan?' vroeg Hind. 'Eh, een party van een beste vriendin of zo.' zei hij. 'Is goed.' zei Hind. 'Mama, kan jij me helpen voor de ringen?' vroeg Safuane. 'Natuurlijk weldi. Wanneer wil je?' vroeg ik met een glimlach.
'Morgen heb ik vrijgekomen. Dus morgen?' vroeg hij. 'Safe is goed. In Sha Allah.' zei ik. 'Papa, ik heb ook een mooie pak nodig. Ik weet dat jij me kan helpen.' zei hij. 'Natuurlijk weldi (mijn zoon) we gaan dan morgen gauw samen.' zei Hassan. 'En wanneer wil jij haar hand werkelijk vragen?' vroeg Hind.

'Morgen avond.' zei Safuane. 'Morgen?' vroeg Sofiane geschrokken.  'Ja in sha Allah, morgen.' herhaalde Safuane. 'Weldi, we hebben dan niet meer veel tijd.' zei ik dan. 'Geen zorgen, de jacht en zo heb ik al 1 maand geleden gereserveerd, de pak en de ringen nog en dan is alles klaar.' zei hij. 'En Amal, denk je dat ze haar mooie jurk zal hebben tegen morgen avond?' vroeg ik. 'De jurk zit in mijn auto. Samen met alle sieraden en schoeisel.' zei hij. 'Jij bent gewoon op alles voorbereid.' zei Sofiane lachend.
'Je weet, moet wel.' zei Safuane grinnikend. 'Zijn er nog dingen die geregeld moeten worden?' vroeg Safuane peinzend. 'Ik denk van niet, ah ja. Is Ismael al op de hoogte gebracht?' vroeg Hind. 'Ja, hij weet het.' antwoordde Safuane.
'Ewa laten we gaan slapen, morgen is er veel op de planning.' zei Hassan gapend. We stonden allemaal op, wensten elkaar wel te rusten en gingen gaan slapen. Op naar de grote dag. ...

PP SAFUANE

'Safuane, ben je klaar?' riep mama bij de deur. 'Bijna.' riep ik terug en trok mijn Blauwe Hilfigher trui, witte broek en blauwe loubies aan. Ik poetste snel mijn tanden en liep terug naar mijn kamer waar ik mijn vest nam en naar beneden ging. 'Hier, eet snel.' zei mama en gaf me een pannenkoek. Ik bedankte haar, at die snel op en vertrok samen met haar en papa het huis uit. Na 10 minuten reden we de stad in, we stapten samen uit en liepen naar de juwelier.
'Goeiemorgen, waarmee kan ik jullie helpen?' vroeg de juwelier. 'Hallo, ik zou graag 2 verlovingsringen willen.' zei ik. 'Oké, hier heb je ze.' zei hij en haalde ze allemaal uit.
Ik zag een prachtige ring en wees er naar. 'Wat vind je van deze?' vroeg ik tegen mama. 'Waw, echt prachtig!' zei mama en keek er verliefd naar. 'Gaan we die nemen?' vroeg ik tegen papa.
'Ja hij is mooi.' zei hij. 'Oké, ik neem deze.' zei ik.

=> De ring

'Mooie keuze, hier heb je van de mannen

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

'Mooie keuze, hier heb je van de mannen.' zei hij. Ik koos een simpele maar mooie ring en betaalde af. 'Oké de ringen hebben we nu. Nu nog achter je pak.' zei papa. Ik knikte en startte de auto waarna ik reed naar de Hugo Boss winkel. Na heel wat pakken te hebben uitgeprobeerd, vond ik eindelijk de goede die bij me paste. Ik kocht de schoenen er ook bij en we verlieten weer de winkel. 'Nu naar de kapper.' zei mama. Ik knikte en reed de straat uit naar de kapper.

'Wat wil je?' vroeg de kapper. 'Dégradé.' antwoordde ik. Na ongeveer 15 minuten waren we klaar en keek ik content naar het resultaat. 'Dankjewel, en succes.' zei de kapper, nadat ik betaalde. Ik bedankte hem en liep samen met mama en papa de zaak uit. 'We hebben alles nu, we kunnen terug naar huis.' zei mama. Ik knikte en reed terug naar huis. Daar aangekomen, haalde ik alle tassen inclusief de jurk en accessoires van Amal en liep het huis binnen. 'Salam.' zei ik waarna ik in de zetel plofte naast Hind en Soukayna. 'Je haar is on fleek.' zei Hind en keek er dromerig naar. Ik keek naar mijn horloge en zag dat het al 15:00 was. 'Dankjewel, maar het is nu tijd.' zei ik. 'Jullie weten wat jullie moeten doen?' vroeg ik. 'Ja, het komt allemaal goed.' zei Soukayna met een glimlach.

'Hier heb je de jurk, hakken en accessoires.' zei ik en tilde alle tassen op. 'Mag ik eens zien?' vroeg Hind. Ik knikte en gaf de zak met de jurk aan haar over. 'Omg! Het is prachtig!' riep Hind en Soukayna tegelijkertijd. 'Ik weet, ik weet.' zei ik trots. 'Weldi, je hebt echt smaak.' zei mama en keek er verliefd naar. 'Shokran, nu hopen dat ze het zelf ook mooi vind.' zei ik. 'Natuurlijk, gegarandeerd het is kapot mooi! Het zal haar beeldig staan.' zei Hind. 'Oké,  we gaan dan nu vertrekken.' zei ik en stopte het terug netjes in de tas. 'Wacht, ik ga mijn jurk snel gaan halen.' zei Hind en rende naar boven. 'Mama ik zal hun afzetten en kom dan terug.' zei ik, nam alle tassen en liep naar buiten met Soukayna en Hind achter me aan. Soukayna en Hind legden hun jurken ook in de achterbank en stapten in.

'Oké, zie jullie straks. Beslama!' riep ik nog voor ik de straat uit reed. ...

PP AMAL

'Hmmm, kapot lekker.' zei Ismael met een volle mond. 'Ewa smakelijk.' zei ik en legde mijn lege bord in de vaatwasser. 'Het is weer eens tijd voor een poetsbeurt. Ik ga naar boven.' zei ik terwijl ik de emmer en de dweil nam. 'Moet ik je helpen?' vroeg Ismael met een volle mond. 'Nee hoeft niet.' zei ik en verliet de keuken, de trappen op naar mijn kamer. Na daar alles te hebben schoongemaakt, liep ik de kamer van Ismael binnen. Ik plooide zoals altijd de kleren die op zo bed lagen en opende zijn kast om die er in te stoppen. Ik sloot de deur en draaide me om naar zijn oude bureau waar, raar genoeg een nieuwe pak klaar stond. Het ticket stond er nog op en er stonden ook nieuwe schoenen bij. Toen ik klaar was met alles schoon te maken, liep ik terug naar beneden, waar Ismael Prison Break zat te kijken. 'Ismael, waarom zit er een nieuwe pak met schoenen in je kamer?' vroeg ik hem.

Hij schoot overeind en lachte ongemakkelijk. 'Ik heb er gewoon eentje gekocht omdat de vorige me niet meer past.' zei hij dan. 'Ah oké.' zei ik en legde de emmer met de dweil in het opbergkot. 'Ismael ik ga gaan douchen.' zei ik dan waarna ik weer naar boven liep. Na me heerlijk te hebben gewassen trok ik mijn wansie aan en liep terug naar beneden, waar ik Ismael slapend aan trof. Ik deed een deken over hem heen en ging zitten waarna ik naar mijn serie keek. (la casa de papel)
Net toen de aflevering klaar was, werd er gebeld. Ik legde de afstandsbediening op tafel en liep naar de deur en opende die. Ik fronste toen ik Hind en Soukayna met een heleboel tassen voor de deur zag staan. 'Salaam!' riep Hind blij. 'Salaam, schatjes kom naar binnen.' zei ik met een glimlach en hield de deur voor hun open.

'Het word een leuke dag!' zei Soukayna vrolijk en liep naar binnen. ...

Wees lief en druk op dat sterretje!❤

Mishandeld en Uitgehuwelijkt (AF✔)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu