Hoofdstuk 72

4.6K 344 159
                                    

Wat vooraf ging:

Hij duwde me in het huis en papa keek Ilyas vragend aan. 'JE DOCHTER ZIT HIER ROND TE HANGEN MET JONGENS! KK SCHANDE! ZE IS ZE3MA VERLOOFD!' schreeuwde hij woedend. ...
_________________________________________

PP ILYAS

Ik duwde haar woedend naar binnen en keek boos naar haar vader. 'JE DOCHTER ZIT HIER ROND TE LOPEN MET JONGENS! KK SCHANDE ZE IS ZE3MA VERLOOFD!' schreeuwde ik woedend. Zonder dat haar vader iets zij, trok hij haar ruw van haar arm naar boven. Ik hoorde nog de deur hard dicht knallen, en het slot draaien. Daarna liep mijn schoonvader de trap af en bood me aan om in de woonkamer te gaan zitten. Ik ging boos zitten, en wachtte tot hij ook ging zitten.

'Weldi, mijn excuses het gaat niet meer opnieuw gebeuren.' zei hij. 'Ze is ze3ma verloofd, en draagt mijn ring, hoe kan ze dan nog met jongens omgaan? Sorry ik heb hier echt twijfels over....' zei ik boos. Hij keek me geschrokken. 'Hoe bedoel je je hebt twijfels?' vroeg hij me met een brok in zijn keel. 'Ik weet niet of ik nog met haar zal trouwen.' antwoordde ik. Zijn ogen werden groot. 'Nee weldi, geef het nog een kans!' probeerde hij. 'Hoe kan ik dan zeker zijn dat ze niet meer met die Safuane gaat afspreken?' vroeg ik hem. 'Ik weet niet, hoe wil jij het?' vroeg hij me hopend. 'Oké ik wil niet meer dat ze naar buiten gaat.' antwoordde ik. 'Is dat alles? Oké safe, ze gaat haar kamer niet meer uit tot op haar bruiloft.' zei papa blij.

'Oké dan is het geregeld.' zei ik. 'Is alles nu al geregeld voor jullie bruiloft?' vroeg hij me. 'Ja alles is al klaar behalve de uitnodigingen, die zijn nog in behandeling. Tegen een week zal ik ze ontvangen.' antwoordde ik. 'Oké dat is dan ook goed.' antwoordde hij opgelucht. 'Wil je atay (thee)' vroeg hij me. 'Nee dankjewel ik ga er van door maar wil nog snel Amal zien.' antwoordde ik terwijl ik recht opstond. Hij knikte en ik liep de trappen op naar Amal's kamer. Ik draaide de slot open en opende de deur. Amal keek me geschrokken aan en verstopte iets achter haar. Ik keek haar met opgetrokken wenkbrauwen en sloot de deur en liep er naar toe.

Ze maakte bang stappen naar achter en ik stappen naar voor tot ze de muur achter haar voelde. Ik deed mijn arm tegen de muur en keek haar diep in de ogen aan. 'Geef maar je telefoon.' zei ik koud. Ze schudde hevig haar hoofd. 'GEEF DIE!' riep ik boos. Ze schudde weer haar hoofd. Ik trok haar ruw van haar arm en zag dat ze inderdaad haar telefoon vast had. Ik trok die ruw uit haar handen en stopte die in mijn zak. Daarna ging ik op haar bed zitten en keek haar glimlachend aan. Geloof me, ik ga haar leven een hel maken! 'G-ga w-weg.' bracht ze moeilijk uit. Ik schudde mijn hoofd en kruisde mijn armen op elkaar. 'Ik ben toch je toekomstige man, dus waarom mag ik niet blijven?' vroeg ik haar droevig. 'D-dat ben j-je niet en g-ga je o-ook niet w-worden.' antwoordde ze stotterend en kroop in de hoek.

Ik stond op en ging voor haar staan en bukte me neer voor haar gezicht. Ik nam ruw haar kin vast en keek haar met ogen die vuur spuugden. 'Je draagt mijn ring en over een paar weken ga je mijn vrouw worden!' siste ik in haar gezicht. 'Ik ga niet met je trouwen!' fluisterde ze bang. Woedend gaf ik haar een rake klap. 'JE GAAT DEZE KAMER NIET VERLATEN TOT AAN ONZE BRUILOFT!' siste ik woedend en stond recht op. Ik keek haar nog een keer aan en draaide me om. Ik opende de deur en verliet de kamer en draaide het slot weer toe. Ik keek met een glimlach naar de deur en liep de trap af. Ik groette nog mijn schoonvader en verliet het huis op weg naar mijn lounge.....

PP AMAL

Papa trok me ruw van mijn arm en duwde me in mijn kamer. Hij haalde de sleutel uit en sloeg de deur hard dicht. De deur werd hard dichtgeknald en ik liet mezelf vallen in bed. 'Ya Allah waar aan heb ik dit verdiend?' huilde ik. 'Safuane ik hou van je!' zei ik zacht en veegde mijn tranen weg. Opeens dacht ik aan iemand.... OMA! Zij gaat me sowieso helpen! Als ze te horen krijgt dat ik word uitgehuwelijkt dan gaat ze sowieso naar hier komen om me te helpen! Ik nam snel mijn gsm uit mijn kontzak en opende WhatsApp. Ik zocht haar snel en trillend door al mijn contacten. 'Gevonden.' fluisterde ik en drukte op *bellen*. Ik veegde mijn tranen weg en deed de gsm tegen mijn oor, het ging over tot ik plots de slot hoorde opendraaien. Ik beëindigde vliegensvlug en zag Ilyas binnenkomen. Snel verstopte ik mijn gsm achter me en keek Ilyas bang aan. Die flikker komt binnen zonder te kloppen?!

Mishandeld en Uitgehuwelijkt (AF✔)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu