Hoofdstuk 106

4K 373 94
                                    

Wat vooraf ging:

De deuren van het ziekenhuis gingen open en net toen we naar buiten gingen gaan hoorden we iemand tussen de menigte roepen. 'ALSJEBLIEFT STOP! ZE WILT JULLIE ZIEN! ZE IS AAN HET STERVEN!' schreeuwde ze huilend tegen ons. ...  
_________________________________________  
PP ISMAEL

We draaiden ons om en zagen een meisje buitenadem, voor ons stoppen. 'Alsjeblieft, ze wil jullie zien!' zei ze huilend aan Amal en Safuane. 'Wie wilt ons zien.' vroeg Amal haar een beetje bang. 'S-sara.' zei ze. Het meisje dat Amal's leven had verpest! 'Alsjeblieft, kom snel, het gaat echt niet goed met haar.' zei ze en nam Amal's hand stevig vast. 'Is dat die Sara die voor alle problemen heeft gezorgd?' vroeg Sofiane met een boze toon. 'Ja man, dat is die Sara die voor al die problemen heeft gezorgd.' fluisterde ik tegen hem.

'Kom snel alsjeblieft!' zei ze gehaast. 'Kom wij gaan.' zei ik. Ze knikten allemaal en we verlieten het ziekenhuis. We liepen naar de parkeerplaats en stapten in. 'Ik heb een goeie idee!' riep Hind blij. 'We gaan ons huis mooi versieren en wat lekkers kopen!' riep ze blij. 'Ja goed idee!' zei ik terwijl ik de parking uit reed.

Ondertussen heb ik Soukayna al gebeld en ze komt ook meehelpen. Ik nam een paar zakken snoep en chips en niet te vergeten Milka. Daarna liep ik naar de drankafdeling en nam een paar flessen cola en fanta en zeker niet te vergeten: Redbull. Ook ijs heb ik meegenomen. Ik nam ook verschillende croissantjes en donuts. Ik zette alles in de winkelkar en liep er mee naar de kassa. Na afgerekend te hebben duwde ik de zware kar de Carrefour uit. Ik stopte alles in de kofferbak en bracht de kar terug naar zijn plaats. Ik nam nog een Redbull en stapte toen mijn auto in.

Ik scheurde de straat uit terwijl ik mijn blik opende en er van begon te drinken. Morgen had ik een solicitatiegesprek bij een bedrijf. Ik heb al mijn geld verzameld om zelf een bedrijf te beginnen, maar wil eerst nog wat ervaring dus ga ik een jaartje of 2 bij een bedrijf werken en dan eentje zelf opstarten. En dan natuurlijk word het sparen voor de huwelijk die eraan komt van ik en Soukayna! Aangekomen thuis bij Safuane stapte ik uit en nam alle boodschappen mee naar binnen. 'Salam olaykom!' riep ik vrolijk terwijl ik naar de keuken liep.

Ik zag khalti Khadija druk bezig zijn met een taart te versieren. 'Alaykom salam, weldi!' riep ze even vrolijk terug en deed verder waarmee ze bezig was. Niet veel later kwam Soufiane naar binnen met zakken vast. 'Salam, heb alle versiering gekocht.' zei hij en legde alles op de tafel in de woonkamer. 'Dan gaan we eraan beginnen!' zei Hind blij en begon alles uit te halen. Van slingers tot ballonnen en letters. We hiengen alles mooi op zijn plaats. Het thema was rood en wit, omdat ik weet dat dit de lievelingskleuren van Amal waren.

'Safe, ik ga wel die lekkernijen in borden leggen, gaan jullie maar.' zei Hind lief en liep naar de keuken. 'Kom je even naar de tuin?' vroeg ik aan Sofiane. Hij knikte en we liepen terug naar de hal waar we onze schoenen aantrokken. Daarna liepen we de tuin in. We gingen zitten op zonnestoelen en ik zuchtte diep. 'Waar denk je dat die Ilyas zit?' vroeg ik hem. 'Wollah, meh ik weet, maar ik denk dat hij weet wat hij allemaal heeft veroorzaakt en is daarom zichzelf gaan verstoppen.' zei hij. 'Ik ga hem blijven zoeken tot ik hem vind, al ligt hij onder de grond!' riep ik met een boze toon. 'Safuane, Ismael! Ze zijn daar!' riep Soukayna blij. ...

PP AMAL

Geschrokken draaiden we ons om. Ze stopte buitenadem voor mij en Safuane en keek ons toen huilend aan. 'Alsjeblieft, ze wil jullie zien!' zei ze huilend en probeerde op adem te komen. 'Wie wilt ons zien.' vroeg ik haar een beetje bang. 'S-Sara.' zei ze. Ik schrok en keek naar Safuane. 'Alsjeblieft, kom snel, het gaat echt niet goed met haar.' zei ze en nam mijn hand stevig vast. 'Is dat die Sara die voor alle problemen heeft gezorgd?' vroeg Sofiane met een boze toon. 

Mishandeld en Uitgehuwelijkt (AF✔)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu