Hoofdstuk 132

2.5K 267 69
                                    

Wat vooraf ging:

'Wat is er?' vroeg papa terwijl hij opstond en ook naar ze toe liep.

'We zijn gekomen voor mevrouw Amal.' antwoordden ze. ...
_________________________________________ 
PP HIND (zus Safuane)

'Ze gaat echt boos op ons zijn!' riep Soukayna lachend. 'Haha, dat zal ze niet doen.' zei ik tegen haar terwijl ik op mijn eigen bed plofte. 'Eerlijk, ze zingt heel mooi hé?' zei Soukayna. 'Ja, vind ik ook ze heeft zo'n mooie heldere stem.' bevestigde ik. Soukayna plofte bij me in bed en deed haar handen onder haar hoofd waarna ze staarde naar het plafond. 'Waaraan denk je?' vroeg ik en keek ook naar het plafond. 'Ismael.' antwoordde ze met een glimlach. 'Sinds hoelang kennen jullie elkaar al?' vroeg ik grijnzend. 'Al van het middelbaar.' antwoordde ze. 'Ik kan echt niet wachten tot hij mijn hand vraagt.' zei ze dromerig. Ik keek haar met grote ogen aan. 'Wanneer?' riep ik enthousiast. 'Hij zei dat hij wacht op het juist moment.' antwoordde ze. ' PING' hoorde ik mijn telefoon. Ik stond zuchtend op en nam mijn telefoon van mijn bureau. Daarna plofte ik terug in mijn bed en keek naar mijn scherm. 'Onbekend?' zei ik terwijl ik fronste. 'Heb nog nooit zoiets gehad.' vervolgde ik er aan toe en vergrendelde mijn telefoon.

""Hey x"" las ik.
""Hoi, met wie?"" schreef ik terug.
""Hmm, denk is goed na."" las ik.
""Ik weet echt niet, wie ben je??""
""Mac Donalds -jongen"" las ik.

Mijn hoofd werd rood en mijn hart begon sneller te kloppen. 'Zeg eens? Wie liet jou nu blozen?' vroeg Soukayna nieuwsgierig. 'D-die jongen.' antwoordde ik blozend. 'Wie? Nee zeg niet van Mac?!' riep ze met grote ogen. Langzaam knikte ik. 'PING' ging mijn telefoon. 'Kijk snel, het kan weer hem zijn!' zei ze enthousiast en keek over mijn schouder mee.

""Je bent schattig als je bloost."" las ik.
Ik keek blozend naar Soukayna die begon te giechelen.
""Wie zegt dat?'''' schreef ik terug.
""Ik voel en weet het."" las ik.
""Vanwaar heb je mijn nummer?'"' schreef ik snel.

'Btch, geef hier! Verkak het niet. Ik weet dat je hem leuk vind geef maar hier. Zal hem voor je fixen.' zei ze snel en trok de telefoon uit mijn handen. 'Soukayna geef hier.' riep ik snel. 'Vertrouw me. Jij durft niets, ik wel.' zei ze met een knipoog en nestelde zich goed in bed met de telefoon boven haar hoofd.

""Sorry, als je niet wilt, begrijp ik het.' stuurde hij.
""Nee natuurlijk niet, ik vroeg het gewoon.' schreef Soukayna snel.
""Ik eh, heb je nummer gekregen van die vrouw die me hielp met opruimen. Maar dat doet er niet toe.'"' schreef hij.
""Ik heb je gezien en eeh, ja. Ik wil je beter leren kennen als het kan. Geloof me, ik zweer het bij Allah, dat ik geen bijbedoelingen heb! Want misschien als het klikt tussen ons, kan je de ware zijn.'"' vervolgde hij.

Toen ik dat las begon ik nog heviger te blozen. 'Zie je, je wilt hem!' riep Soukayna blij.

""Oké, ik wil het wel een kans geven."" schreef Soukayna snel.
""Hamdulilaah, ben blij dat je het een kans wilt geven! Ik zal je niet te leurstellen."" verscheen er op het scherm.
""Wanneer wil je eens afspreken?"" schreef hij voort.

'Wanneer?' vroeg Soukayna me. 'Ik weet niet.' zei ik twijfelend. 'Safe zaterdag.' zei ze snel

"" Zaterdag?"" schreef ze.
""Is goed! Zie je dan in het Lianepark om 14:00. Is een rustige plek om te praten, oké?"" schreef hij terug.
""Ja is goed tot dan.' schreef Soukayna.
""Zie je zaterdag, welterusten. Moge Allah en de Engelen over je waken.♡"" schreef hij terug.

Soukayna gooide blij de telefoon op het bed en keek me blij aan. 'Bitchh je hebt hem gewoon!' riep ze blij. Ik knikte glimlachend. 'Dankjewel.' zei ik nog. 'Is niets.' zei ze en kroop onder de deken. Ik volgde haar voorbeeld en keek dromerig naar het plafond denkend aan hem...
Zijn naam kende ik niet eens...

PP AMAL

'We zijn gekomen voor mevrouw Amal.' antwoordde één van de agenten. Ik stopte met kauwen op mijn boterham en keek verschrikt op. 'Is ze hier?' vroeg de andere agent. 'J-ja hier ben ik.' zei ik een beetje bang en stond op. De 2 agenten liepen naar me toe en boden me aan om vooruit te lopen. Ik knikte en begon te lopen naar buiten. 'U kunt instappen.' zei een agent en hield de deur voor me open. Ik stapte in en zag iedereen naar buiten lopen. 'U hoeft niet bang te zijn.' zei een vriendelijke stem. Verschrikt keek ik op en zag een politieagente voor me zitten met een paar bundeltjes en een laptop.

Ik knikte zacht en wachtte tot ze begon met praten. 'We hebben het lijk van uw man Ilyas ***** terug gevonden in een oud pand.' zei ze spijtig. Ik kreeg meteen een flashback over al het gebeuren en zonder ik het door had rolde er een paar tranen over mijn wang. 'Allah Irhemho.' fluisterde ik zacht. 'We hebben ook wapens gevonden met vingerafdrukken van een paar van de lijken. Hierbij moet ik u vermelden dat uw man vermoord is geweest en met een zekere 73 tal kogels in het lijf.' zei ze spijtig en overhandigde me een zakdoek. 

'Zou u kunnen weten, wat de oorzaak zou kunnen zijn van al dit gebeuren?' vroeg ze me dan. Ik veegde mijn tranen weg en schudde mijn hoofd. Moge Allah mij vergeven omdat ik loog. Ze knikte en noteerde het op. 'Wanneer heb je je man laatst gezien?' vroeg ze me toen. 'Ik denk 4/5 maanden geleden. Hij ging s'avonds weg. Sindsdien heb ik niets meer van hem gehoord.' antwoordde ik zacht. Ze knikte meelevend en schreef het op. 'Oké, de belangrijkste vragen heb je beantwoord.' zei ze dan. Ik knikte. 'We zullen het verder onderzoeken als we dan wat meer te weten komen over de moordzaak, zullen we het u komen melden.' zei ze vriendelijk. Ik knikte. 'O ja, voor ik het vergeet, de heer Ilyas heeft niemand meer achtergelaten. De ouders hebben een auto-ongeval gehad onderweg naar Marokko en zijn overleden.' zei ze.

Ik zuchtte diep en knikte. 'Dus hoor ik jou deze brieven te geven. Lees ze goed, vul het in en breng het terug naar het politiebureau.' zei ze dan met een glimlach. 'Waarom heeft het zo lang geduurd?' vroeg ik haar plots. 'Dat we de pand ontdekt hebben?' vroeg ze me. Ik knikte. 'Er ging daar een project uitgevoerd worden en een paar werknemers hebben die pand ontdekt.' antwoordde ze op mijn vraag. 'Wanneer werd het ontdekt?' vroeg ik haar. 'Ongeveer 5 weken geleden.' antwoordde ze. Ik knikte. 'Zo, dan moogt u vertrekken, sterkte nog!' zei ze en schudde mijn hand. Ik knikte, nam de grote envelop bij de hand en stapte het busje uit.

'Laat me los!' riep Ismael agressief en duwde de agent die hem tegenhield aan de kant. Ik schoof de deur dicht en zuchtte diep. 'Hey, Amal, wat was er?' vroeg hij ongerust. 'Ze hebben Ilyas' lijk terug gevonden.' antwoordde ik moe. 'Amal, kom.' zei Safuane toen hij mijn vermoeide blik zag. Hij ondersteunde me naar binnen en liet me rustig op de sofa zitten. Iedereen ging in de sofa zitten en keken me ongerust aan. 'Ze gaan onderzoek doen om de moord van Ilyas.' zei ik zuchtend. 'O, ja ik heb dit envelop gekregen, lezen jullie het maar, heb geen kracht.' zei ik vermoeid. 'Ismael, open het maar.' zei Safuane knikkend naar Ismael.

Safuane legde zijn armen om me heen en plande een kus op mijn hoofd. 'Maak je geen zorgen.' fluisterde hij in mijn oor. Ik keek moe naar Ismael die sukkelde met het openen van de grote envelop. Na een halve minuut kreeg hij die open. Hij haalde er een genieten bundeltje uit en begon snel te lezen. Zijn ogen werden groter bij elke zin die hij er bij las. 'Broer, je strest ons, wat is er?' vroeg Sofiane wat zenuwachtig. 

Hij keek op naar mij en stilletjes veranderde zijn geschrokken blik naar een glimlach.

'J-je hebt alle eigendommen van hem geërfd! Zijn villa's, auto's, lounges en bedrijven!' riep hij ongelofelijk. ...

Vote, share and comment!  

Mishandeld en Uitgehuwelijkt (AF✔)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu