Hoofdstuk 8

9.4K 465 164
                                    

Wat vooraf ging

Hij keek me opeens in de ogen aan en nam mijn handen vast. Ik keek ook terug in zijn mooie ogen en glimlachte. 'E-euh A-Amal ik wil je iets vertellen.' zei hij dan nerveus. ....

_____________________________________

PP AMAL

E-euh A-Amal i-ik w-wil j-je i-iets v-vertellen.' zei Safuane opeens. 'Ja zeg maar!' antwoordde ik. 'I-ik euh, ik euh hou...'zei Safuane maar wordt onderbroken door een klein meisje. 'Mevrouw, kun je mij duwen op de schommel?' vroeg een klein schattig meisje van 6 jaar heel lief. Ik vond het jammer dat we onderbroken werden, ik wou echt wel weten wat hij wou vertellen...

'Tuurlijk kan dat! Maar alleen als ik mag weten hoe je heet!' antwoordde ik. 'Mijn naam is Rania' zei het meisje. 'Waw, mooie naam!' antwoordde ik. 'En hoe heet jij en jou man?' vroeg ze. Ik keek naar Safuane, die blooste. 'S-Safuane en Amal' antwoordde ik, een beetje stotterend. 'Jullie vormen een leuke koppeltje!' zei het meisje. 'Dankjewel, jij bent ook leuk' antwoorde Safuane met een brede verliefde glimlach. 'Oké dan ga ik je maar duwen op de schommel!' zei ik snel. 'Joepie!' zei het meisje. Ik nam haar hand vast en begon richting de schommel te stappen. Ik draaide me om en keek blosend naar Safuane, die me knipoogde. Snel draaide ik me weer om. Knipoogde hij zo juist naar mij? OMG. Maar ik moet hem uit mijn hoofd zetten. Als vader dit te weten komt dan ben ik eraan.

Ik duwde haar op de schommel. En telkens als ik stiekem naar Safuane kijk, dan zit hij naar mij te staren. Hij bleef echt de hele tijd naar mij staren. En toen ik naar hem keek voelde hij zich betrapt. Hij gunde een knipoog en keek de andere kant op. Ik stopte met het duwen van Rania. 'Wil je dat ik je verder duw of vind je het genoeg?' vroeg ik. 'Ik vind het genoeg' antwoordde ze schattig. Ik tilde haar op van de schommel en legde haar op de grond neer. Ik keerde toen terug naar Safuane.

'Zou ik een groepsknuffel mogen?' vroeg Rania opeens. 'Ja, dat mag zeker.' antwoordde Safuane. Ik voelde mijn hart hevig kloppen.Ik bukte me neer , naar Rania. En Safuane deed het zelfde. Stilletjes en rustig, kwamen we met ze drieën bij elkaar. En knuffelden we elkaar. Wat was het vertrouwd! Ik besloot Rania een kusje te geven. Dus deed ik dat. Maar Safuane deed het toen ook. Dat was gewoon ...haha. Echt toeval dat ik en Safuane tegelijkertijd een kusje aan Ranja gaven. Blosend stond ik recht. Ik keek op mijn horloge en zag dat het al 16:05 is. Ranja liep weg en ik keek blozend naar de grond.

'Dat was vreemd he?' vroeg Safuane grijnzend. 'W-wat?' vroeg ik , ook al wist ik dat hij het over die kusje had. 'Awel dat we haar tegelijkertijd een kusje gaven.' antwoordde hij. 'J-ja d-dat w-was t-toeval!' zei ik snel. 'Ik moet weer naar huis gaan, maar Safuane, ik ben je eeuwig dankbaar! Je hebt super veel voor me gedaan! Ik ben je hiervoor eeuwig dankbaar!' zei ik. 'Dat is geen probleem! En je moet Allah danken, niet mij!' antwoordde Safuane terug. Ik knikte en vertrok richting huis. Ik draaide me om en zag dat hij naar mij was aan het kijken. Dus zwaaide ik naar hem en hij zwaaide terug.

Aangekomen thuis deed ik mijn pyjama aan. Vervolgens maakte ik wat samenvattingen voor een toets. Toen ik zag dat het 17:00 was, begon ik aan het avondeten. Daarna plofte ik neer op de bank . Ik begon een film te kijken op netflix. Opeens belde Soukayna me.

S: Heeey bae!

A: Byeee zeekoe.

S: Alles good?

A: Ja Gaat goed en met jou?

S: Ja goed! Maar kifash je kwam daarnet het volgende les uur niet meer naar school? En kifesh politie?

A: Lang verhaal, op school ga ik je alles vertellen oké?

S: Ja safé is goed!

A: challas

Net toen ik mijn gesprek beëindigde kwam vader naar binnen. 'Heb je eten gemaakt?' vroeg hij, zonder te groeten. 'Uh ja, maar gaan we niet op Ismael wachten?' vroeg ik. 'Nee Ismael komt wat later thuis.' antwoordde hij bot. Ik knikte en ging het avondeten opwarmen. Ik vond het wel raar dat Ismael de laatste tijd super laat thuis komt. Na het eten keek ik nog wat tv en heb ook mijn gebeden ingehaald. Daarna leerde ik nog voor een toets die ik over 3 dagen had.

Ik ging naar boven om te bidden. Na het gebed las ik wat Koran, wat was het lang geleden dat ik in de Koran had gelezen! Ik zat nog steeds op het gebedsmatje, en las de Koran. Toen ik klaar was deed ik de Heilige Boek toe.Wat voelde ik een innerlijke rust door de Koran...Daarna maakte ik nog een smeekgebed:

O God, ik vraag je vergeving voor wat ik heb gedaan. De satan overheerste over mij. En ik bedank U dat je Safuane op mijn pad hebt gestuurd! En ik vraag U voor mama een mooie plekje in het Paradijs te schenken! En o God, genees Abdelhak Nouri en alle zieke mensen op de wereld. Ameen

'Amal, kom eens!' hoorde ik vader van de trap roepen. Ik ging de trap af en liep naar mijn vader toe. 'Ja?' zei ik. 'Mijn moeder en mijn zus Fatima met haar dochter Siham komen morgen van Marokko, dus maak alles proper en gedraag je!' beviel vader me. Ugh, wat haat ik ze. Ze zijn zo gemeen, geloof me je wilt ze echt niet hebben als familie! 'Owee als ik geklaag van hun hoor over jouw! Je weet dan wat je te wachten staat!' waarschuwde hij me. 'J-ja is goed' antwoordde ik snel.

Weetje waarom ze me haten, en vooral de dochters van mijn tantes? Die dochters subhanaAllah, zijn allemaal dik en het woord 'schoonheid' staat niet in hun woordenboek. Ze dragen echt overdreven veel make-up en toch zien ze er niet mooi uit. En ja ze zijn jaloers op mij. Ik kan daar niets aan doen... En hun moeders, pfff, ze haten mij dan ook over die reden. Moehiem ik vraag God dat hij me geduld schenkt!

De volgende ochtend deed ik mijn ochtendroutine. Deed wat mascara, highlighter en lipgloss. Ik deed mijn kleren aan. (Lange rok met een blouse) Vervolgens vlocht ik mijn haren. Ik maakte snel ontbijt klaar. Na het ontbijt wachtte ik op Ismael. De rit in de auto was heel stil. Ik en Ismael verwisselden geen ene woord met elkaar. En dat maakte me echt boos, maar ik liet het maar zo. Ik ga later nog achter komen, waarom hij zo doet tegen mij.

Aangekomen op school zei ik 'Doei' tegen Ismael, maar hij negeerde me. Boos deed ik de deur toe en liep de school binnen. De meiden vielen me aan, en wilden alles weten van gister. Dus heb ik hen alles vertelt. Net toen ik klaar was ging de bel. Ik had echt geen zin in school!

16:00 EIN-DE-LIJK klaar met school... Ik nam afscheid van de meiden en wachtte op Ismael. Na 5 minuten zag ik hem aankomen. Ik stapte in en zei 'Salam.' maar hij negeerde me gewoon! Aangekomen thuis stapte ik af en deed de deur hard toe. Ik klopte op de deur omdat ik mijn sleutels niet bij me had. En raad eens wie de deur opent?... Tante Fatima. Ze deed blij de deur open maar toen ze me zag keek ze me vies aan. 'Salam.' zei ik beleefd. 'Alaykum Salam.' antwoordde vies. Ik negeerde het gewoon en liep naar de woonkamer en groette mijn oma. Zij is wel super lief! Ik knuffelde haar stevig. 'Omaa ik heb je gemist!' zei ik blij. 'Ik jou ook hbiba! Machallah je bent gegroeid!' antwoordde ze. Ik keek haar lief aan 'Ik ga mijn pyjama gaan aan doen.' zei ik. 'Ja ga maar zina!' antwoordde ze. Hmmm Siham heb ik nog niet gezien , waar zou ze zijn?

Moehiem ik ging de trap op en ging eerst naar de badkamer. Ik friste me op en deed mijn haar in een slordige dot. Vervolgens wou ik naar mijn kamer gaan om mijn pyjama aan te trekken.
Ik deed de deur open en werd woedend van wat ik zag!...

Vote, share and comment!

Mishandeld en Uitgehuwelijkt (AF✔)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu