47.Bölüm

1.6K 74 2
                                    

Gözde'den.

  Kumsal'ın dinlenmek için Betül'le birlikte odasına çıkmasının ardından Berke eve geldi.Bitkin ve üzgün gibi bir hali vardı.İçeriye girip sakince koltuğa oturdu.Ayaklarınıda halıya doğru uzattı.Ne beni ne de kendisine kötü kötü bakan Özgür'ü görüyordu.

Yerden kalkıp Berke'nin yanına oturdum.Benimle birlikte Özgür'de yerden kalkıp Berke'yle arama oturdu.

Berke Özür'ün saçlarına dokunup bir anda ağlamaya başladı.Özgür Berke'nin ağladığını görünce yüzündeki kötü ifadeyi silip yerine  hafiften tebessüm ederek Berke'ye sarıldı.

"Ağlama...Sen Gözde ablama zarar vermezsin ama birileri senide üzmüş."

Ben bu Özgür'ü ne yapayım?Daha az önce Berke'ye sanki onu öldürecekmiş gibi bakıyordu şimdi ise oni teselli ediyor.

Her ne kadar Berke'ye kanı ısınmamış olsada onun ağladığını görünce bir anda yumuşadı.

Şimdi bu Berke'de neden ağlıyor ki?Bugün de sabahın köründe evden çıkmıştı.Benim tahminime göre Sema'yla konuşacaktı.Eğer öyle olsaydı şu an mutlu olması gerekirdi.Ama Berke Özgür'e sarılarak ağlıyor...

"Özgür...Hadi sen mutfağa annemin yanına git.Bak bakalım bir şeye ihtiyacı var mı?"

Özgür sanki benim Berke'yle önemli bir konu konuşmak istediğimi anlamış gibi hiç itiraz  etmeden hemen mutfağa gitti.

Ayaklarımı koltuğun üzerinde bağdaş kurup Berke'ye döndüm.

"Hadi anlat bakalım.Ne oldu?"

Berke gözlerini kaçırıp yüzünü avuçlarıyla ovaladıktan sonra saçlarını karıştırdı.Konuya nereden başlaması gerektiğini gibi düşünüp dudaklarını büzdü.

"Sema..."deyip sustu.

Demekki bugünki tahminimde yanılmamışım.Berke erkenden evden çıkıp Sema'yla konuşmaya gitmiş.Ama anlaşılan o ki pekte güzel şeyler olmamış.Sessiz kalıp Berke'nin devam etmesini bekledim.

"Bugün onun yanına gittim.Onu unutamadığımı ve hâlâ sevdiğimi soyledim."

"Sonuç?"

"Tokat yedim."

"Ne!Ama neden?"

"Onunla oyun oynuyormuşum.Aslında onu sevmiyormuşum.Sadece kendisinin de diğer kızlar gibi benim etrafımda olmadığı için onu elde etemeye çalışıyormuşum.Onuda elde edinde ayrılacağımı düşünüyor.Ama ben onu gerçekten çok seviyorum.Hemde köpekler gibi...Ama o bunu görmüyor.Belkide görmek istemiyor.Bilmiyorum..."

Berke çok çaresiz görünüyordu.Anlaşılan bugün Sema Berke'yle bayağı ağır konuşmüş.Yokka Berke bir kız için ağlayacak adam değil...

"Ama öyle değil ki.Neden dün bana söylediklerini onada söylemedin?"

"Söyledim.Ama düşüncesi değişmiyor.Öyle olsa bile eski kız arkadaşlarım yüzümden mutsuz olacağımızı söylüyor.Önceden bir kere deneyipte sonuçta ayrıldığımız için yine aynısının olacağını ve tekrar bana bağlanıpta üzülmek istemediğini söydedi."

Berke eliyle dizine vurup devam etti.

"Zaten bende şans olsa anamdan kız olarak doğardım.Ben Sema'yla konuşurken eski sevgilim Ceyda aradı.Birde yoldan Feyza gacısı geçeken bana aşkım diye hitap edince tokatı yedim."

"Sende şiir yazar gibi bütün kızları kâfiyeyle  bir araya tolamışsın,Yok Ceyda Feyza..."

Eğer Berke'nin Sema'yla konuşmasına eski sevgilileri engel oluyorsa onları ortadan kaldırmamız lazım.Hem Ceyda ve Feyza kim ya?Bir onlar eksikti.Bunlar gibi kimbilir kaçtane vardır.Hepsiyle ayrı ayrı uğraşamam.Toptan bir çözüm bulmam lazım.

AŞKIN HER HALİ(Tamamlandı) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin