BOOK REVIEW

17.4K 686 46
                                    

Assalamualaikum dan hai semua😘

Ini bukan chapter terbaru tapi nak buat Book Review untuk 3 karya penulis Wattpad. Dua orang daripada mereka ialah pemenang Giveaways By Shieyruna sempena Grand Opening Ceremony AmbassadorMY dulu dan seorang lagi dia request sendiri.

Lepas ni Shie dah tak ambil request book review ni sebab banyak benda lagi tak settle. Ramai author newbie minta baca cerita mereka dari 2 tahun lepas tapi tak baca - baca lagi 🙂

Dan nak siapkan story lagi. Story akan datang. Nanti sila pilih nak Shie publish yang mana dulu 😉

Ini dia 5 orang pemenangnya dan tahniah sekali lagi!
kyrinqis
ainraudi124
Angell_sky_
bts_2004
Saraqhr

Maaf ambil masa yang agak lama untuk buat Book Review ni😂 sebab Sis tak berapa pandai 😂 Tapi percayalah ini 100% review jujur dari hati jadi awal lagi saya nak minta maaf jika menyinggung perasaan anda😅

Baiklah kita mula.

Another World In The Mirrorbts_2004

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Another World In The Mirror
bts_2004


Okay secara jujur, sebenarnya Sis kurang minat baca cerita fanfiction dan KPOP semua sebab tak kenal mereka. Nanti jadi pening banyak sangat nama dan mungkin dah terbiasa baca novel melayu 😂 okay Kpopers jangan marah.

° Pertama kali baca, kurang faham tapi bila baca untuk kali kedua baru faham bukan sebab jalan cerita dia berbelit tapi Sis sendiri yang bermasalah 😂 macam Sis cakap dekat atas tu👆

° Penulis dia dah update sampai bab 10 dan so far Alhamdulillah jalan cerita dia menarik tapi ada beberapa bahagian yang menjadi masalah.

Cerita ni tak bosan sangat sebab awal-awal lagi penulisnya dah tunjuk babak seram kalau tak silap Bab 2 atau Bab 3 macam tu. Dan dah nak dekat Bab 10 macam tu.. mula nampak kaitan hidup watak-watak dengan cermin.

° Kemas, ada perenggan 😁 baru sejuk mata nak baca.

° Typo memang susah gila nak jumpa 😂

° Kalau boleh, elakkan benda ini,
- Sape
- Takde
- Lak... Apa lak-lak. Okay gurau 😂
- Betulke
- Takpayahla

Pembetulan :
- Siapa
- Tak ada / Tiada
- Pula bukan pulak
- Betul ke? ( Jarak okay )
- Tak payahlah / Tak perlulah

Get it?

° Penggunaan FLASHBACK baru  perasan lepas baca kali kedua 😂 Rupanya diceritakan semula. That's why I hate doing book review. I'm careless person 🙃

[C] KVSA2 : Kerana CintaWhere stories live. Discover now