KC | 12

23.5K 1.9K 240
                                    

Promote

Thank You For Everything
aliazahrin

Do read her story

Sorry dah lama tak update sebab wattpad dalam penyelenggaraan. Malas betul nak hadap noti yang tak keluar ni😑

Dan sorry jugak sebab tak dapat update double mouble spt yg dijanjikan pada beberapa orang readers😌

Bagi mereka yg pernah menjadi penulis mungkin akan BADMOOD kalau apa yg ditulis dalam draft tu.. HILANG 😃

Tapi yang tak pernah ada pengalaman tu.. suka hati koranglah nak cakap. Just two words from me - Go Die

But janji itu akan ditunaikan lain kali😇

Ohoo.. sorry chapter terhambar😊
Saja je buat macam tu.. Muahh sikit😘

••••••••••••••••••••
[ Media : Sabrina Sheridan As Syaf/ Syafina Amira ]


Aulia Zulaikha melangkah keluar dari rumah, sebuah kereta berhenti di hadapan rumahnya. Si pemandu tersebut keluar dari perut kereta.

Aulia sudah mengeluh dengan kedatangan Emir. Dia menuju ke keretanya.

" Aulia, abang nak cakap sikit ".

" Apa dia? ". Aulia pusing dan menghadap tubuhnya ke arah Emir. Tapi dia memandang ke arah lain.

" Macam mana kerja satu tempat dengan ex-boyfriend? ".

Aulia sedikit tidak menyangka bahawa itu benda yang Emir nak katakan.

" Kalau abang datang sini sebab nak tanya benda tu, baik tak payah ". Aulia membuka pintu kereta namun Emir segera tahan.

" Lia masih sayang dia ke? ". Tanya Emir.

" Perlu ke tanya soalan tu? ".

" Kenapa? Okay, kalau dulu abang memang tak ada hak nak tanya pasal Danish but now abang tunang Lia dan abang ada hak nak tanya dan tahu ".

Aulia diam. Lama.

" No, I don't ".

" Apa buktinya. Dulu bukan main lagi menangis sebab dia, tak boleh lupakan dia. Sekarang ni terus tawar hati. Abang tak percaya ". Emir bersilang tangan.

" Bukti apa? ".

" Bukti yang Lia dah tak ada perasaan pada Danish ". Jelas Emir. Dia perlu tahu kedudukan Danish dalam hati Aulia sekarang ini. Sungguh, dia rasa terancam.

" Kalau Lia kata tak ada maknanya tak adalah. Tak perlu bukti pun tak apa ". Tegas Aulia. Sesak dadanya dengan soalan Emir.

" Entahlah, susah nak percaya ".

" Boleh tak bagi Lia masa untuk lupakan dia. Ingat senang ke? ". Aulia membalas dengan nada marah.

Emir mengeluh dalam diam.

" Okay, I'm sorry. Abang tak ada niat nak sakitkan hati Lia pun. Kalau Lia dah kata macam tu, okaylah. Take your time. But please abang merayu sangat dengan Lia jangan sia - siakan kesetiaan dan penantian abang selama ni ". Kata Emir penuh berharap.

" Lia dah lambat ".

Emir beri laluan untuk Aulia masuk ke dalam kereta dan meninggalkan perkarangan rumah. Emir meraup wajahnya.

[C] KVSA2 : Kerana CintaWhere stories live. Discover now