Chapter16- You're kidding?!

1.2K 49 7
                                    

„ Dobré ráno!“ Sešla jsem dolů a ty čtyři, Matt, Connor, Nicol a Lucas, už snídali. Úspěšně mě ignorovali, tak jsem zopakovala pozdrav: „ Dobré ráno!“ Konečně se někdo probral a pozdravil mě. Byl to Lucas. Nechápu, proč vstával, tak brzy. My jdeme do školy, ale on si klidně může spát. To stejné Nicol. Ha! Ještě nám stále neoznámila tu svojí novinku.

Sedla jsem si za pult. Nožíkem jsem si nabrala nutelu a do druhé ruky si vzala čerstvě upečený rohlík. Nutelu jsem roztírala jemně a pečlivě. Zakousla jsem se do rohlíku a s plnou pusou se optala Nicol na tu velkou novinku: „ Takže Nicol, co pro nás máš? Chtěla jsi nám něco oznámit?“ Zasekla se, a přikývla na souhlas, že nám to řekne. Dokousla poslední sousto své snídaně. „ Mám kluka. Dneska večer ho seznámím s vámi!“ Řekla stručně. Vykulila jsem oči a odkašlala si. Takže tady večer nebudu! Nicol boyfriendi jsou příšerní, nudní, sobecký a hlavně jim jde jen o jedno: Vznést se díky jejich slavné přítelkyni, až na vrchol slávy. Většinou se jim to povede. Řekla bych, že tento, nebude výjimkou. Ale nemohu říci, že chlapci, které si vybírá, jsou hnusní. Právě naopak. Jsou to ty nejhezčí kluci, které člověk může potkat. „ Škoda, že tady večer nebudu. Toužím ho potkat.“ Zaironizoval Lucas, ale svojí první části řeči mě zaujal. „ Co? Proč tady nebudeš?“ Téměř jsem vykřikla. Uchechtl se a pokračoval: „ Včera jsem ti přeci říkal, že jsem sem jel i kvůli práci. Dneska jedu na tři dny do Manchesteru.“ Zamyslela jsem se. Něco mi říká, že něco takového včera vzpomínal. Nenápadně jsem přikývla a sklonila hlavu k jídlu. „ Každopádně doufám, že tady všichni, bude…“ „ Ne!“ Řekli jsme já, Matt s Connym sborově a tím přerušili Nicol s oznámením, že se té večeře budeme účastnit. „ No tak! Řekla jsem mu, ať pro tebe přivede kamarády, se kterými jsem se nesetkala. Mohla by sis taky najít vážnou známost. Od smrti matky jsi nikoho neměla!“ Když vzpomněla maminku, srdce mě zabolelo. I kluky vedle mě zabolelo. Ni z jiného důvodu. Vím, že oba touží po tom, aby tou vážnou známostí byli právě oni, ale vůbec netuší, jak na tom se vztahy jsem já. „ Já nemám zájem o vážný vztah!“ Odfrkla jsem jí s nezájmem a ona protočila oči. Po mé levé straně jsem zaslechla oddych. Jasně Lucas. Zvedla jsem se ze židle a hodila talíř do dřezu. Z rohu jsem si vzala svojí kabelku a vydala se ke dveřím s oznámením: „ Dneska mě mají vyzvednout kámoši a domů přijedu, až v sedm, takže mě nečekejte. A ty Nicol!…“ Nakoukla jsem ještě do kuchyně, kde m+ě všichni poslouchali. „ Hodně štěstí ve vztahu!“ Řekla jsem sarkasticky.

U zrcadla v chodbě jsem si prohrábla rozpuštěné hnědé vlasy, které sjem si dneska natočila do mírných loken, a nasadila si sluneční brýle. Vyšla jsem před dům a čekala na Nialla s Louisem, kteří se tu měli za pár minut objevit. Sedla jsem si na studený obrubník a opřela se o svoje ruce. Zavřela jsem oči a relaxovala. Dnes na sobě mám teplejší oblečení. Už není takové teplo. Když říkám teplejší oblečení, myslím tím, že na tom mám i nějaký svetr nebo bundu. Dneska mám neonově růžovou sukni, která dosahuje, až nad pas. Krajkové bílé tričko bez ramínek nad pupík, přes které mi naštěstí nejde vidět podprsenka díky bílé podšívce. Přes to mám přehozenou tříčtvrteční riflovou bundu. V ruce mám malou černou koženou kabelku, jelikož dnes máme celý den přednášku od nějakého zkušeného právníka a významného soudce v Londýně. Na nohy jsem si dala jednoduchá Vansi. Já nemám nějaký určitý styl, ale taky si nenosím každou věc, kterou vidím. Nenávidím sekáče! Nejsem nějak moc snobská, ale prostě nesnesu neznačkové oblečení. Je mi jedno, jestli to jsou Prada šaty, nebo Chanel spodní prádlo, ale prostě kdyby to nebyla Prada, Chanel, Louis Vuitton, nebo jakákoli jiná módní značka, tak si to nekoupím. Samozřejmě musí bý trochu proslulá. Prostě a řečeno ani tepláky si neobleču, když to není značkové. Je jediná výjimka: Sportovní dresy! Ať na florbal, nebo na fotbal, prostě je mi jedno v čem hraju na zápase, hlavně, že hraju! Moje myšlenky mi připomněly, že mi dochází Victoria‘s Secrets spodní prádélko pro Louise.

"Just Friends" (CZ-1D- Louis Tomlinson)Where stories live. Discover now