19. Klip

4.2K 228 3
                                    

 Beiratkoztam. 

 Hivatalosan is UCLA tanuló lettem. Grace néninél fogok lakni, akitől 20 perc a suli és 20 perc a Santa monicai tengerpart, csak éppen az ellenkező irányba. Pár hét múlva már költözök, viszont akkor apu fog elhozni, mert ő is látni szeretné hova kerülök. Erről persze ugyan csak vitáztak egy nagyon anyával, mert miért ne? 

Mindegy.

 Ma a szobámban készülődtem, szőke hajamat fésülgettem, amikor elgondolkoztam rajta, hogy ráférne egy vágás. Ennek köszönhetően 10 perccel később értem át Fionához.

- Meg sem kérdezed milyen volt a koncert? - kérdezte meglepődve.

- Dehogynem, csak még levenném a cipőmet. - mondtam furán, hiszen alig léptem át a küszöböt - Mesélj. 

 Na és akkor mesélni kezdett, hosszan. Már a szobájában ücsörögtem a babzsákfotelben, amikor elkezdte a sztori azon részét, hogy Shawn felment a színpadra. Mesélt a világításoktól, a látványon át Shawn hangjáig. Mindentől beszámolt, de tényleg. 

- És komolyan a 10. sorban állhattam nagyjából! Eszméletlen jó volt! - mesélte ragyogó szemekkel. - Ott, akkor, a koncert után gondoltam igazán bele, mennyire is szerencsés vagy csajszi. Napokig vele, külföldön, forgatni, áh. Álom. Legalábbis legtöbbünknek. - mosolyodott el, aztán rám kacsintott. 

 Ha tudná, hogy azóta nem tudok összeszorult szív nélkül Shawn Mendes dalt hallgatni, mégis mazochista módon minden este arra alszom el.

 Fiona az ölébe húzta a laptopját és pötyögni kezdett rajta. 

- Gyere mellém gyorsan! Mindjárt kiteszik! - kiáltott fel. 

 Felkászálódtam a fotelből és mellé ültem az ágyára. Valóban, nagyon kevés időt vártunk és a YouTube kiadta.

 Fiona hihetetlen gyorsan kattintott és a videó elindult.

Kiírták a neveket, a dal címét és már ment is. 

 Az első néhány másodperc a színházban van, amikor éppen végig simít a combomon, azokkal a kicsit érdes, nagy kezeivel. Aztán a jégkorcsolyázás jött, amik között felfedeztem olyan közös nevetést, amikor nem is forgattunk.  A kedvenc jeleneteim jöttek, a partról, amikor a lábai között ülök, a mellkasának dőlve, a lassabb részhez végig a táncolásomat illesztették be és a klipet a felvételek megkeverésével zárták. Legvégül a tengerparton, Shawn a vízimentő bódé oldalánál simítja félre egy tincsemet és egymásra nevettünk. Eredetileg ez is egy baki volt, többször újra vettük, mégis beletették. A szám véget ér, csak a hullámokat és a sirályokat lehetett hallani a háttérből a kép pedig elsötétült.

Könnyeztem. 

Hiányzott. Hiányzik. Az egész.

 Az még hagyján, hogy én majdnem sírtam, de mellettem legjobb barátnőm is szinte sírt, mégis mosolygott. 

- Fiona?

- Boldog könnyek, ez olyan szép és őszintén szólva hihetetlen. Veled nap, mint nap beszélek, őt meg fent láttam a színpadon pár órára és mégis. Fura az egész. - suttogta én pedig felnevettem.

- Igen, valóban, fura. Baromira az. - biccentettem. - De mit gondolsz? - kérdeztem.

 Egy pillanatig elgondolkozott, aztán mosolyogva megölelt. 

- Nagyon jó lett csajszi! Olyan szép vagy és tehetséges és jól mutattok együtt. Persze nem annyira, mint én meg ő. - tette hozzá gyorsan. 

Közösen felnevettünk, aztán őrült mód jelezni kezdett a telefonom.


Lights On Honey (Befejezett) Where stories live. Discover now