10. Együtt Repülünk

5K 257 3
                                    


 A fülesemből Ellie Goulding - Still Falling for you című száma szólt halkan, amikor órákkal később kinyitottam a szememet. A felszállás előtt indítottam el a zenelejátszómat és úgy tűnik elaludtam, de ezzel nem voltam egyedül.

 A fejemet óvatosan elemeltem Shawn válláról, hogy felpillantsak az arcára, aludt. Lassan visszadőltem hozzá, reménykedve benne, hogy nem fog felkelni. Fogalmam sem volt, hogy mikor ült mellém, de biztos, hogy akkor már nem voltam fent.

Kivettem a fülhallgatómat és a kikapcsolt zenelejátszómmal együtt eltettem.

Újabb órák elteltével keltem fel újra, amikor Nora, Shawn és az én vállamat egyszerre megrázta.

- Mindjárt megérkezünk. – suttogta – Látjátok, ez van, ha éjszakáztok.

 Kihúztam magamat, elemelkedve Shawntól, aki nagyokat pislogva nézte végig a mozdulatsoromat, majd nyújtózott egyet. Elővette a telefonját, amit a kijelző fénye miatt, hunyorogva nyomkodott.

Később, amikor már a csomagokra vártunk Shawn telefonált, én pedig Nora információ áradatát hallgattam, a holnapi forgatással kapcsolatban.

- Pihend ki magadat rá, mert a holnapi nap hosszú lesz! - fejezte be. Oldalra fordult és abba az irányba nézett, amerre én. Sóhajtott egyet, aztán megrázta a fejét. – Hallottad egyáltalán, mit mondtam az előbb?

- Igen, persze. – válaszoltam rögtön és nagy nehezen levettem a pillantásomat, a falat támasztó hírességről. Napszemüveg volt rajta, fekete kapucnis pulcsi, farmer és a fél vállán lógó hátizsák. Gödör haja kócosan állt.

- Értem én, hogy helyes a srác, így nehéz lesz neked, amit most kérek. - kezdte Nora – Hiába állíthatom bizton, hogy Shawn nem olyan srác, aki kihasználja a lányokat, mégis akaratlanul is megbánthat. Nem az a fiú, aki a hírnevét csajozásra használja, és mióta én ismerem nem is nagyon volt kapcsolata, éppen ezért vigyázz magadra. Az ilyen esti séták, a vállán való elalvás, mind sérüléshez vezethetnek, ha nem arra számítasz, amit majd lehet, kapni fogsz. Okos és szimpatikus lány vagy Bridgit, ezért is kérlek, hogy vigyázz magadra. – nézett mélyen a szemembe – Voltam már én is a cipődben. – tette hozzá, aztán odasétált a reptéri munkáshoz, aki a csomagokat pakolászta le a szalagról.

 Hirtelen nem, hogy megszólalni nem tudtam, de gondolkozni sem. Hiába mondtam volna, hogy semmi ilyesmiről nincs szó, mert akármilyen furán is alakulnak a dolgok, hazudnék, ha azt mondanám, nem tetszik. Kit próbálnék átverni? Úgy néz ki, mint, aki most szökött a Rolling Stones címlapról és ettől eltekintve is hihetetlenül rendes velem.


 Van az az ismert mondat, hogy 'olyan, mintha évek óta ismerném'. Nem kliséből mondom, hanem valóban úgy érzem, még úgy is, hogy sosem követtem a személyes életét a neten, csak a zenéjét hallgattam. Én magam is éreztem, hogy történik valami, hiába nem akartam beismerni.


A csapat néhány tagjával együtt egy szállodába vittek minket, ahol Andrew is megszállt. Nora és Shawn viszont a saját torontói otthonukba mentek a következő néhány éjszakára.

A szobámban az ablaknál ülve írtam a szüleimnek, külön-külön egy üzenetet, aztán felhívtam Fionát.

- Szia Csajszi! – vigyorgott. – Úgy hiányzol! Janette McKinley-vel kell együtt dolgoznom a könyvtárban! Őt rakták be a helyedre, de folyamatosan jár a szája és minden, amit mond valami unalmas baromság. – hadarta.

- Jézusom! Ha folyamatosan beszél te, mikor jutsz szóhoz? – tettetem aggodalmat.

- Ez az! Soha! Borzalom, én mondom neked. – rázta sötét tincseit – De kit érdekel McKinley! Hogy vagytok? Láttam, hogy Shawn hazaért! – mosolygott.

- Honnan? Néhány órája vagyunk csak itt.

- Volt egy live-ja a szobájában. Beszélt a holnapi Torontói koncertjéről, meg zenélt is kicsit, azért nem vettem fel neked először. De aztán végülis hamar elköszönt.

Legjobb barátnőm nyilván szívbajt kapott volna, ha elmondom, hogy nem rég Shawn Mendes vállán szunyókáltam a repülőn.

- Szerintem nagyon jó dolog, hogy azóta is, ilyen közvetlen a rajongóival. – fejezte be Fiona.

- Igen, ő tényleg szereti őket. – mosolyodtam el – A hotel elé is többször kiment.

A takaró szélén lévő rojtokkal szórakoztam, miközben elég sokáig beszélgettünk. Nem mertem neki mondani semmit az utóbbi napokról, pedig eddig mindig mindenről tudott. Ő segített nekem nagyon sok mindenben, most még sem mertem elmondani, féltem, hogy nem úgy reagálni, mint a legjobb barátom, hanem, mint egy fan.

- Fiona. – néztem rá a kis képére a telefonomon.

- Hm?

- Elküldöd nekem Shawn első Vine videóját, amin énekel?

- Az As Long As You Love Me-t? Persze, letöltöttem, valahol a gépemen van, mindjárt bekapcsolom. – mondta, aztán valamit pakolászott – Miért kell?

- Eddig még nem láttam.

- Mi?

- Mondom. – vontam vállat – De kíváncsi vagyok rá.

Lights On Honey (Befejezett) Where stories live. Discover now