Szobába "zárva"

151 13 0
                                    

Néma csöndben ültem az anyósülesen, szememmel az utat kémlelve, reménykedve, hogy egyszer is ismerős utcát látok meg. Sajnos ez nem így volt. Nem az iskolám fele ment.
- Mintha csalódottnak tünnél. - törte meg a csendet. Felé fordultam, majd vissza az útra.
- Még sem Szélvihart akarod? - kérdeztem érdeklődve.
- De igen, őt akarom. Csak tudod, tanultam az eddigi hibáimból és ahelyett, hogy ellopom a lovat, beszélek a nagybátyáddal, hogy adja nekem.
- Még is miért adná neked? Tudja, jól, hogy ebbe úgy sem megy bele. - fordultam felé. Már megint mosolygott. Íjesztően mosolygott.
- Ezzel is tisztában vagyok. Ezért vagy itt te. - mondandója közben rám nézett. - Tudom jól, hogy bármit megtenne érted. - itt visszanézett az útra. Még épp időben, mert majdnem nekiütköztünk egy másik kocsinak.
- Engem akar elcserélni a lóért. - hajtottam le a fejem.
- Ügyes vagy. Eltaláltad. - mondta, utána nem szólalt meg többet. Egy panel lakásnál állt meg. A kocsival megállt az utcán, majd felém fordult. Ismét.
-Ha jót akarsz magadnak, nem csinálsz butaságot. - mondta, mire bólintottam. Kiszállt a kocsiból, majd megkerülve a járművet, kinyitotta az anyósülés felőli ajtót, majd mikor kiszálltam becsukta mögöttem. Megindult az épület felé, engem maga előtt tolva. Egyből, ahogy belépsz az épületbe, az ajtóval szemben volt a lift. Az volt az úticélunk. A lifttel együtt felmentünk az ötödik emeletre, csak hogy biztos ne sikerüljön megszöknöm, majd a tízes számmal ellátott ajtón beléptünk a lakására.
- Ott van a konyha, ott a fürdő, és ott van egy szoba ággyal, ha véletlenül aludni támad kedved. - mutatta körbe a helyet, majd elindult a konyhába, de előtte bezárta az ajtót és zsebre rakta a kulcsot.
- Nem értem. Miért nem kezelsz fogolyként?
- Azért, mert számomra nem vagy az. Csak egy gyerek, akinél a tulajdonom van. - kezdett el csinálni két szendvicset.
- Nem értem. Miért nem tudod felfogni, hogy a lovat senki más nem tudja megülni, csak én? - kérdeztem érdeklődve.
- Erről nem szeretnék vitát nyitni. Mondjuk úgy, hogy a vevőm bisztos be tudja majd törni. - rakott le az asztalra két tányért, azon sonkás szendvicset, uborkával, meg tojással. - Egyél!
- Kösz, de valahogy most nincs étvágyam. - mondtam gúnyosan, a nappali közepén állva.
- Szerintem, ha hozzá kezdesz enni, már lesz kedved hozzá, hiszen tartja a mondás, hogy "evés közben jön meg az étvágy". - mondta és az asztal melletti székre mutatott. Nem volt mit tenni. Nem akartam ellenkezni, mert még a végén elgurul a gyógyszere, és megöl. Leültem az asztalhoz és nagyban elkezdtem szemezni azzal a szendviccsel. Ekkor nagyot kordult a gyomrom. Mondjuk nem is reggeliztem és azóta nem igazán tudtam étel közelébe jutni. - Gyerünk! Láss hozzá!
Annyira éhes lettem a látványtól, hogy hozzá kellett kezdenem a szendvicshez. Igazán finom volt. Öt perc alatt bevágtam az egészet.
- Azta. Mi az nem adnak a suliba enni? - kérdezte érdeklődve.
- Nem volt időm reggelizni, azóta meg foglyot játszok. - forgattam meg a szemeimet.
- Jól van ne legyél ennyire kiakadva egy egyszerű kérdéstől! - mondta, majd az üres tányérokat a mosogatóba rakta.
- Alex! Hallasz engem, Alex? - hallottam meg Erick hangját a fülemben. Felemeltem a fejem, és próbtam úgy viselkedni, mintha nem szólnának hozzám. - Ha igen, akkor szólok, hogy ismét meghatároztuk a helyzeted! Már úton vagyunk!
Ennél örömteli hírt nem kaphattam volna. Fel sem tűnt, hogy mosolygok, de sajnos James észre vette.
- Minek örülsz ennyire? - kérdezte mire összerezzentem.
- Semmi közöd hozzá! - vágtam rá, majd elfordultam felőle.
- Valamit biztos elhallgatsz előlem. Mondjuk a mini adó-vevőt, ami a füledben van? - kérdezte, mire kikerekedett szemekkel felé kaptam a fejem. - Úgy látom, igen. - húzta gúnyos mosolyra a száját.
- Nem tudom, hogy miről beszélsz! - mondtam, kínosan forgadtam a fejem. Honnan tud róla? És ha tud róla, miért nem dobta el, hogy ne tudjanak rá találni? Vagy ez a terve?
- Gondolom, most azon gondolkozol, miért nem vettem ki a füledből azt a ketyerét. Igazam van? - kérdezte. Mi van ezzel az emberrel? Gondolat olvasó vagy mi?
- Szerintem semmi közöd hozzá, hogy mire gondolok! - mondtam, majd felálltam az asztaltól, és átmentem a nappaliba, ahol leültem a kanapéra.
- Nyugalom Alex! Miért vagy velem ennyire ellenséges? Elvégre megmentettelek Patricktől. - támaszkodott neki a nappali ajtókeretjének.
- Jah, azért, hogy te rabolhass el, na meg amikor utoljára találkoztunk, rám lőttél. - mondtam majd bekapcsoltam a Tv-t.
- Nem is tudtam, hogy meglőttelek. Viszont mentségemre szólva, ez azért volt, mert elloptad a lovamat. - mondta, majd leült a kanapé mellett levő fotelbe. Még is milyen mentség akart ez lenni? Egyre jobban elhiszem azt, hogy ennek az embernek nagyon sok probléma lehet a fejével.
- Na? Mikor ér már ide a felmentősereg?
Pont ahogy kimondta az FBI emberei betörték a bezárt ajtót, és azonnal elárasztották az egész szobát. Szemeimmel Ericke-et kerestem, de nem találtam. Ezzel szemben James megragadta a karom és maga elé rántott, és egy pisztolyt nyomott a fejemhez. Honnan a francból vette azt elő?
- Tegyék le a fegyvert, vagy a fiúnak annyi! - kiáltotta, közben stabilan engem tartott.
- Tegyék le a fegyvert, fiúk! - jelent meg a tömegben Erick. Kicsit jó volt őt újra látni. - Mit akar James?
- Felajánlok egy cserét! - szóval ezért kell ez az egész - Hozzák ide a fiú lovát, és elengedem a fiút.
- Még is miért tennék ilyet? - kérdezte Erick, közben tartotta a szemkontaktust James-szel.
- Mondjuk azért, mert ha nem teljesíti azt amit mondok a srác agyvelője beteríti majd az egész földet. - elég jó volt a szöveg, már én is elhittem, hogy képes meghúzni a ravaszt.
- Rendben. Idehozzuk a lovat, csak engedje el a fiút! - próbálkozott tovább az FBI főnök, csak hogy én biztonságba kerülhessek.
- Nem adom én őt olyan könnyen. És amíg várakozunk, legyenek kedvesek kifáradni a lakásból! - mondta, majd azzal a kezével, amiben a pisztoly volt a volt ajtó felé mutatott.
- Komolyan azt hiszi, hogy itt hagyom magával Alex-et? - kérdezte Erick egy kicsit idegesen.
- Nyugodtan kimehettek, Erick! Nem lesz semmi bajom! - vettem magamon egy kis bátorságot, hogy megszólaljak.
- Biztos vagy benne? - *egyetértő bólintás* - Jól van! Emberek! Mindenki hadja el a helyiséget!
- És mindenki várjon lent az utcán! - szólalt meg James. Ebbe már nem annyira szeretett volna bele menni Erick, de intettem neki, hogy minden rendben lesz, így az embereivel együtt elhagyta a helyiséget. James belökött a szobába, ahol az ágy volt, és bezárta az ajtót. Ennyit arról, hogy nem tekint fogolyként. Leültem az ágyra, és gondolkozni kezdtem.
- Erick! - szólaltam meg halkan, de ez ennyi elég is volt, hogy az adó -vevőn meghallja.
- Mondd Alex! Ugye nem bántott? - hallottam meg a hangját.
- Nem! Kutya bajom. Figyelj! Nem adhatjuk oda neki a lovat! Valamit ki kell találnod! - mondtam, majd rá feküdtem az ágyra.
- Rendben! Bízdd ide! - mondta, majd nem szólalt meg többet.
Ekkor James lépett be a szobába.
- Tudod, egy kicsit megleptél! - mondta, majd leült az íróasztalához, ami a sarokban volt.
- Miért is?
- Olyan felnőttesen viselkedtél. Azt hittem, hogy elkezdesz nyavajogni, hogy engedjelek el, erre néma csöndben álltál, még remegni sem remegtél. - mondta, majd végig nézett rajtam.
- Nem igazán volt kedvem beszélni, mikor egy fegyvert szegeztél a fejemnek, és azzal fenyegedted a barátom, hogy megölsz, ha nem teljesíti azt amit mondasz. - forgattam meg a szememet.
-Tudod jól hogy nem bántottalak volna. Nem vagyok gyilkos. - mondta, mire majdnem elhittem neki.
- Úgy sem fogod megkapni a lovamat. Nem engedem! - mondtam, majd felálltam az ágyról és az ablakhoz mentem. Igazán meredek az út lefelé. Valahogy viszont meg kell szöknöm, hogy ne tudjon felhasználni, a követeléseihez.

Meghoztam az új részt. Bocs, hogy ilyen sokáig tartott! :) ;)

A fekete paripaWhere stories live. Discover now